Β. Κάββαλος: Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου σχεδίασε, διεκδίκησε και έχει υλοποιήσει δεκάδες έργα ουσίας
Πολιτική

Β. Κάββαλος: Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου σχεδίασε, διεκδίκησε και έχει υλοποιήσει δεκάδες έργα ουσίας

«Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου σχεδίασε, διεκδίκησε και έχει υλοποιήσει δεκάδες έργα ουσίας» τονίζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ευάγγελος Κάββαλος, απαντώντας σε ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης Αμαρουσίου Όλοι μαζί για το Μαρούσι επί του Τεχνικού Προγράμματος 2019 του Δήμου Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κάββαλος επισημαίνει τα εξής:

Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου κόντρα στην παθογένεια του συστήματος χρηματοδοτήσεων έργων, από την πρώτη δημαρχιακή θητεία της, σχεδίασε, διεκδίκησε και έχει υλοποιήσει δεκάδες έργα ουσίας, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές της πόλης, με γνώμονα, αφενός, τις διαπιστωθείσες από τις υπηρεσίες του Δήμου ανάγκες των πολιτών και αφετέρου, υλοποιώντας το όραμά της για την κατασκευή τεχνικών έργων που συμβάλλουν αισθητά στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων, πάντοτε εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες χρηματοδότησης και αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

Άλλωστε, το όραμα, τις επιλογές και τον σχεδιασμό της διοίκησης υπερψήφισαν οι πολίτες που τίμησαν με την ψήφο τους τον Γιώργο Πατούλη για το δημαρχιακό αξίωμα επί τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις (2006, 2010, 2014).

Πράγματι η διοίκηση Πατούλη πέτυχε να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του Δήμου και είναι λαϊκισμός και υπολογισμοί στο γόνυ, όσα αναφέρετε για το ποσό του τεχνικού προγράμματος από ίδιους πόρους του Δήμου που αντιστοιχεί σε κάθε κάτοικο, καθώς, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η χρηματοδότηση έργων διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Επίσης, σας είναι γνωστό, ότι ο προϋπολογισμός συντάχθηκε με τη νέα ΚΥΑ 38347/18 ΦΕΚ 3086, που δεν επιτρέπει να προϋπολογίζονται στο τεχνικό πρόγραμμα ώριμες μελέτες – προτάσεις έργων που έχει ανάγκη η πόλη και έχουν σταλεί προς χρηματοδότηση στους αρμόδιους φορείς, όπως ο βρεφονηπιακός σταθμός στο Ψαλίδι, το γήπεδο ποδοσφαίρου στου Καρέλλα, διανοίξεις οδών, κ.α.

Σχετικά με τις αιτιάσεις σας ότι πολλά έργα περιλαμβάνονται τόσο στο τεχνικό πρόγραμμα του 2018 όσο και του 2019 ως συνεχιζόμενα, αυτό οφείλεται στην εφαρμογή της πρόσθετης νομοθεσίας (4412/2016) περί δημοσίων έργων, με την οποία οι διαγωνιστικές διαδικασίες είναι εξαιρετικά χρονοβόρες, αφού οι επιτροπές διαγωνισμών συστήνονται με ηλεκτρονική κλήρωση και τα μέλη τους είναι από διάφορους δήμους και λοιπές κρατικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα τη δυσχέρεια στο συντονισμό, στη λειτουργία και στην παρακολούθηση των επιτροπών.

Η αναβάθμιση των πλατειών του Εμπορικού Κέντρου για τη διοίκηση Πατούλη δεν είναι «έργα βιτρίνας», όπως αρέσκεστε να τα χαρακτηρίζετε, αλλά «έργα ουσίας» που μαζί με την αναβάθμιση των πεζοδρόμων του Εμπορικού Κέντρου ικανοποιούν τις απαιτήσεις των κατοίκων και των επαγγελματιών, ενισχύουν την προσέλκυση επισκεπτών και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Επίσης η αντιπλημμυρική θωράκιση όλων των γειτονιών του Δήμου είναι έργο βιτρίνας;

Η ανάδειξη και η αξιοποίηση για πολιτιστική χρήση του διατηρητέου στη Σουρή και Πλαστήρα είναι έργο βιτρίνας;

Η ανάπλαση των αθλητικών υποδομών στη Φραγκοκλησιάς, στη Ροδοδάφνης και στη Σισμανογλείου είναι έργο βιτρίνας;

Η ανάπλαση της περιοχής Σωρού, Κονίτσης – Αγίου Αθανασίου – Κέκροπος είναι έργο βιτρίνας;

Η διαμόρφωση των οδών Αχιλλείου και Δραγατσανίου στις Εργατικές και τόσα άλλα έργα είναι έργα βιτρίνας;

Όσον αφορά τις διανοίξεις και τη συντήρηση των οδοστρωμάτων, κάθε χρόνο εκτελούνται αντίστοιχα έργα και στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη το έργο «Ανακατασκευή και συντήρηση οδών», ενώ είμαστε στη διαδικασία υπογραφής σύμβασης στο έργο «Διανοίξεις και διαμορφώσεις οδών».

Απαντήσεις επί όλων των θεμάτων που αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας, εξάλλου, δόθηκαν τόσο στη διαβούλευση του τεχνικού προγράμματος, όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επομένως, εάν πραγματικά σας ενδιέφεραν τα προβλήματα της πόλης, οφείλατε να είσαστε ενήμεροι και να μην βγάζετε «κορώνες» προς τα έξω που σας εκθέτουν και που εξυπηρετούν μόνο μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Την επόμενη φορά, πριν μιλήσετε, ας φροντίσετε να έχετε πρώτα ενημερωθεί για τα έργα που έχει κάνει ο Δήμος Αμαρουσίου, αλλά και που έχουν δρομολογηθεί για το 2019.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet