Τα πάνω κάτω στο Μαρούσι – Κατεβαίνει υποψήφια δήμαρχος η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη;
Πολιτική

Τα πάνω κάτω στο Μαρούσι – Κατεβαίνει υποψήφια δήμαρχος η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη;

Τα πάνω κάτω στο πολιτικό σκηνικό του Αμαρουσίου φέρνει δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll για λογαριασμό του Βαρόμετρου του aftodioikisinews.gr, η οποία δείχνει την ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη να έχει ισχυρό… ρεύμα ανάμεσα στους Μαρουσιώτες.

Η σύζυγος του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, την οποία ρώτησε το «Ε», επιβεβαιώνει ότι έχει γνώση της δημοσκόπησης και για τα πολύ θετικά για την ίδια ευρήματα, αλλά φρόντισε να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς της στον Δήμο Αμαρουσίου. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, πληροφορίες του ειδησεογραφικού ιστοτόπου μας επιμένουν ότι η κ. Πατούλη-Σταυράκη θα προχωρήσει στη δήλωση υποψηφιότητας στις αρχές του νέου έτους.

Αν, τελικώς, επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, μιλάμε για «ολική ανατροπή» στα μέχρι σήμερα δεδομένα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, όπου εκτός του «επίσημου» υποψηφίου Θοδωρή Αμπατζόγλου, τον Δήμο διεκδικούν επίσης από τον ίδιο χώρο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατρός Παναγιώτης Βραχνός, ο δημοτικός σύμβουλος Νώντας Γαρδέλης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Γιάννης Νικολαράκος.

Ποιον θα ψήφιζαν σήμερα για δήμαρχο στο Μαρούσι…

Θυμίζουμε ότι η κ. Πατούλη-Σταυράκη είχε οπισθοχωρήσει από την αρχική πρόθεσή της να κατέβει ως υποψήφια δήμαρχος στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης. Η κίνησή της τότε είχε ερμηνευθεί – και από την ίδια – ως ένας τρόπος να αποφευχθεί ο «πόλεμος λάσπης» που θα δεχόταν ο σύζυγός της, που διεκδικεί παράλληλα τον θεσμικό ρόλο του περιφερειάρχη Αττικής. Βέβαια, προφανώς υπήρξαν και πιέσεις από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στον νυν δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσο Μαυρίδη.

Ποια είναι η άποψη των Μαρουσιωτών για τη Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη…

Εν συνεχεία, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι υπήρξε συνάντησή της με τον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα ένταξής της στο ψηφοδέλτιό του, οι οποίες όμως δεν οδήγησαν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Ποια χαρακτηριστικά της προσδίδουν(1)…
Ποια χαρακτηριστικά της προσδίδουν(2)…

Στο διάστημα που επακολούθησε, η κ. Πατούλη-Σταυράκη διατήρησε μια «ουδέτερη στάση», απασχολούμενη κυρίως με το έργο του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, στον οποίο και είναι πρόεδρος. Όμως, πλέον, τα δημοσκοπικά ευρήματα της προαναφερόμενης εταιρείας ίσως αλλάξουν και τις δικές της προθέσεις και την κάνουν να δει με… αξιώσεις την κάθοδό της ως υποψήφιας δημάρχου στον Δήμο Αμαρουσίου.

Βέβαια, μένει να αποδειχθεί πώς μια τέτοια απόφαση – εφ’ όσον ληφθεί – θα γίνει αποδεκτή τόσο από το νεοδημοκρατικό στρατόπεδο, όσο και από τον σύζυγό της.

Θα την ψήφιζαν για δήμαρχο…

Πάντως, σε ό,τι αφορά τον τελευταίο, σε σχετικό ερώτημα που της είχαμε θέσει στο παρελθόν, μας είχε πει ότι μπορεί να είναι ζευγάρι στη ζωή, αλλά πολιτικώς οι δρόμοι που διανύει ο καθένας τους είναι σαφώς διακριτοί…

Η αποκλειστική έρευνα του aftodioikisinews.gr γα τον Δήμο Αμαρουσίου σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων OPINION POLL

Όπως αναφέρει το aftodioikisinews.gr «φαίνεται ότι η βαριά παρακαταθήκη του έργου του απερχόμενου δημάρχου καθιστά τους σημερινούς υποψήφιους δημάρχους ή τους φερόμενους ως πιθανούς υποψήφιους αδύναμους να πείσουν το εκλογικό σώμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραμέρος προηγείται οριακά του υποψήφιου που στηρίζει η Ν.Δ. κ. Αμπατζόγλου, συγκεντρώνοντας την προτίμηση μόλις του 12,07% των ερωτώμενων. Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι συγκεντρώνουν μονοψήφια ποσοστά! Οι πίνακες άλλωστε είναι αποκαλυπτικοί. Είναι φανερό ότι κανένας από τους επιγόνους του νυν δημάρχου δεν μπορεί να συσπειρώσει ούτε καν ένα ικανό ποσοστό των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (πάνω από το 18%-19%), χωρίς ταυτόχρονα να μπορούν να διεισδύσουν σε άλλα κομματικά ακροατήρια, ενώ ακόμα και ο κ. Καραμέρος δείχνει αδυναμία να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.  

»Την έκπληξη φαίνεται να κάνει η κ. Μαρίνα Πατούλη, που ζητήσαμε να μπει στην έρευνα μιας και έχει αυτοδιοικητική εμπειρία στον γειτονικό Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης (φερόταν ως υποψήφια δήμαρχος εκεί μέχρι που αποσύρθηκε), ενώ στεκόταν στο πλάι του δημάρχου σε όλη την προσπάθειά του αυτά τα χρόνια. Η επιλογή μας δικαιώθηκε, αφού η κ. Μαρίνα Πατούλη, χωρίς να έχει εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον, απολαμβάνει υψηλότατων ποσοστών, τόσο στα ποιοτικά, όσο και στα ποσοτικά χαρακτηριστικά. Σημειώνουμε δε, ότι το 48% των ψηφοφόρων της  Ν.Δ., το 31% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω από το 20% των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ. δηλώνουν ότι θα την ψήφιζαν αν αποφάσιζε να είναι υποψήφια δήμαρχος.

»Το ερώτημα πια είναι: Σκοπεύει να μείνει αδρανής ή να δραστηριοποιηθεί; Εύλογο δεν είναι; Επίσης, τι θα κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι;».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet