Αλλάζουμε: Χωρίς διάλογο ο προϋπολογισμός – χωρίς σοβαρότητα ο κ. Σταθόπουλος
Πολιτική

Αλλάζουμε: Χωρίς διάλογο ο προϋπολογισμός – χωρίς σοβαρότητα ο κ. Σταθόπουλος

«Χωρίς διάλογο ο προϋπολογισμός – χωρίς σοβαρότητα ο κ. Σταθόπουλος» τονίζει η δημοτική παράταξη Αλλάζουμε, επικεφαλής της οποίας είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης, με αφορμή τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής για το έτος 2019 την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018.

«Η δημοτική Αρχή αποδεικνύει για μία ακόμα φορά ότι δεν επιθυμεί τον διάλογο και τη συναίνεση» επισημαίνει η παράταξη καταγγέλλοντας τον δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο ότι ενημέρωσε τις παρατάξεις της μειοψηφίας την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τον προϋπολογισμό τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου, μόλις τρεις μέρες πριν τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, εκ των οποίων οι δύο είναι επίσημες αργίες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης:

Η δημόσια παρέμβασή μας για τον προϋπολογισμό του Δήμου, που σύμφωνα με τον Νόμο έπρεπε να έχει ψηφιστεί έως τις 15 Νοεμβρίου, οδήγησε στη συζήτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 27 Δεκεμβρίου (τουλάχιστον… εντός του 2018).  

Δυστυχώς, όμως, για μία ακόμα φορά, ο κ. Σταθόπουλος και όσοι ακόμα τον στηρίζουν, αποδεικνύει ότι δεν θέλει να αποβάλει την αυταρχική νοοτροπία με την οποία διοικεί τον Δήμο, ούτε και μπορεί να αντιληφθεί ότι μία δημοτική αρχή οφείλει να σέβεται και να προωθεί τον ουσιαστικό διάλογο και να επιδιώκει τη συναίνεση.  

Αντί να ενημερώσει τις δημοτικές παρατάξεις εβδομάδες πριν, στέλνοντας το σχέδιο του προϋπολογισμού, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για τη μελέτη του και την κατάθεση προτάσεων, ο κ. Σταθόπουλος ενημέρωσε χθες ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τον προϋπολογισμό τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου(!).

Δηλαδή, τρεις μόλις ημέρες πριν τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τις οποίες οι δύο είναι τα Χριστούγεννα και η αργία της 26ης Δεκεμβρίου. Και μάλιστα ενώ το σχέδιο του προϋπολογισμού θα έχει ήδη εγκριθεί το πρωί της Δευτέρας από την Οικονομική Επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο κ. Σταθόπουλος. 

Θα ήταν αστείο, αν δεν αποτελούσε μία ακόμα ένδειξη παραβίασης των  δημοκρατικών διαδικασιών, ασέβειας στις δημοτικές παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους, κατάργησης κάθε έννοιας διαλόγου και επιβολής αυταρχικής νοοτροπίας, που ακυρώνει κάθε λογική συναίνεσης.

Η λογική και η τακτική του κ. Σταθόπουλου στερείται σοβαρότητας, υποβαθμίζει τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, προσβάλλει τους δημοκρατικούς θεσμούς, ακυρώνει τον διάλογο. 

Η Αλλαγή στην Αγία Παρασκευή δεν είναι αναγκαία μόνο για να μην χαθούν άλλα τέσσερα χρόνια για την πόλη μας. Είναι αναγκαία και για να λειτουργήσει ο Δήμος με άλλο ύφος και άλλο ήθος, με πραγματικό διάλογο που οδηγεί στη σύνθεση και τη συναίνεση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet