Άγκυρα: Επιμένει στα περί «ειρηνικής επιχείρησης στην Κύπρο»
Πολιτική

Άγκυρα: Επιμένει στα περί «ειρηνικής επιχείρησης στην Κύπρο»

Στα περί «ειρηνικής επιχείρησης στην Κύπρο» φαίνεται ότι εμμένει η Άγκυρα, με τη «Μεγαλόνησο» να παραμένει βασικό συστατικό της εν εξελίξει αντιπαράθεσης με το Τελ Αβίβ.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας καταδικάζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Μπέντζαμιν Νετανιάχου «εναντίον του τουρκικού στρατού» και κάνει λόγο για «προσπάθεια απόσπασης της προσοχής από τις κατηγορίες για διαφθορά και τα εγχώρια πολιτικά προβλήματα».

Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει ότι «στην πλούσια ιστορία του, ο τουρκικός στρατός ουδέποτε έδρασε με τρόπο, για τον οποίο θα πρέπει να ντρέπεται». «Ως εγγυητής της ειρήνης, ο τουρκικός στρατός ουδέποτε έχει βλάψει άμαχους πολίτες, όπως παιδιά και γυναίκα, και ούτε έχει αυτή τη φήμη» προσθέτει.

Και συνεχίζει: «Όλες οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του διεθνούς δίκαιου και των διεθνών συμφωνιών. H Ειρηνική Επιχείρηση στην Κύπρο, η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, το μέτωπο του Ευφράτη και η επιχείρηση “Κλαδί Ελιάς”, πιστοποιούν όλα αυτά».

Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, κλιμακώνοντας τη διαμάχη με το Ισραήλ, παραθέτει μία σειρά φωτογραφιών στις οποίες απεικονίζονται αμφιλεγόμενες πρακτικές του ισραηλινού στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπαράθεση των δύο χωρών ξεκίνησε έπειτα από την αναφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί «παράνομης κατοχής» του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.

«Ο Ερντογάν δεν είναι συνηθισμένος να του απαντάνε, αλλά θα πρέπει να το συνηθίσει. Εκείνος που έχει καταλάβει τη βόρεια Κύπρο, που έχει καταπατήσει τα κουρδικά εδάφη και σφαγιάζει αμάχους στην Αφρίν δεν μπορεί να μας κάνει κηρύγματα για αξίες και ηθική» είχε απαντήσει, μέσω Twitter, ο Νετανιάχου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet