Β. Ζορμπάς: Πώς εννοεί τη συναίνεση ο κ. Σταθόπουλος;
Πολιτική

Β. Ζορμπάς: Πώς εννοεί τη συναίνεση ο κ. Σταθόπουλος;

Παρέμβαση για τη σημερινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής για τον Προϋπολογισμό έτους 2019 κάνει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Ζορμπας.

Ο κ. Ζορμπάς επισημαίνει ότι ο κ. Σταθόπουλος «δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώνει και να περιφρονεί ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε να ευτελίζει την κορυφαία διαδικασία ψήφισης του Προϋπολογισμού, επιχειρώντας να υφαρπάξει την ψήφο των δημοτικών συμβούλων, με την εκβιαστική τακτική του “ψηφίστε γιατί δεν προλαβαίνουμε”».

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Ζορμπά:

Πώς εννοεί τη συναίνεση ο κ. Σταθόπουλος;

Δεν μας είναι ευχάριστο, στη διάρκεια των γιορτινών ημερών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να υπάρχουν πολιτικές αντιπαραθέσεις. Πόση όμως ανοχή μπορεί να δείξει η αντιπολίτευση, απέναντι στην ακύρωση των συλλογικών θεσμικών οργάνων, αλλά και στον ευτελισμό κορυφαίων διαδικασιών;

Η δημοτική Αρχή έπρεπε να έχει έτοιμο τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2019 έως 15 Νοεμβρίου 2018 και να τα εισαγάγει για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα ήταν ανεκτή μια μικρή καθυστέρηση, για διαδικαστικούς λόγους. Το να συζητούνται όμως τα θέματα αυτά σήμερα, 27 Δεκεμβρίου, τρεις μόνο ημέρες πριν το νέο έτος και ΟΛΟΙ οι δημοτικοί σύμβουλοι να μην έχουν ιδέα  για το τι περιλαμβάνουν, ξεπερνά τα όρια και της υπερβολής. Να ληφθεί υπόψη ότι ο δήμαρχος επανειλημμένα είχε δεσμευτεί ότι θα ενημερώσει εγκαίρως τους δημοτικούς συμβούλους, ότι θα υπάρχει δυνατότητα να υποβάλουν προτάσεις, αλλά τίποτε από αυτά δεν συνέβη. Είναι οι γνωστές σε όλους «δεσμεύσεις» του δημάρχου κ. Γιάννη Σταθόπουλου, που συχνά μιλά για «συναίνεση», αλλά δεν γνωρίζει τι είναι αυτή.

Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που έχει ο δήμαρχος να συντάξει τον τελευταίο του Προϋπολογισμό. Δυσκολίες και αδιέξοδα που οφείλονται στις τρομερές σπατάλες της διοίκησής του, στην έλλειψη οργάνωσης και σχεδιασμού που τον διακρίνει, αλλά και στην αγωνία του να δείξει ότι θα τηρήσει διάφορες δήθεν δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Αυτό όμως, δεν του δίνει το δικαίωμα ούτε να ακυρώνει και να περιφρονεί ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο ούτε να ευτελίζει την κορυφαία διαδικασία ψήφισης του Προϋπολογισμού, επιχειρώντας να υφαρπάξει την ψήφο των δημοτικών συμβούλων, με την εκβιαστική τακτική του «ψηφίστε γιατί δεν προλαβαίνουμε». 

Ο κ. Σταθόπουλος έχει αποτύχει ακόμη και στα στοιχειώδη ως δήμαρχος. Δεν μπορεί συνεχώς να επιρρίπτει τις ευθύνες του σε άλλους και ιδίως στο «εύκολο υποζύγιο», τους υπαλλήλους, τακτική που χρησιμοποιεί  χρόνια τώρα. Δεν είναι η θέση του διακοσμητική, κάτι που πέντε χρόνια τώρα δεν έχει καταλάβει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet