Video

Η κορυφαία συνεδρίαση για το έτος 2018 στο Δ.Σ. Αγίας Παρασκευής τελικώς θα γίνει το 2019…! – Βίντεο

Θα μπορούσε να αποτελεί την κορυφαία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής για τη φετινή χρονιά, που σε λίγο μας… αφήνει, αλλά αυτό δεν θα συμβεί. Τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός του Δήμου για το 2019 θα συζητηθεί – καλώς εχόντων των πραγμάτων – του… χρόνου, πιθανότατα την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

Όσο και αν προσπάθησε η δημοτική αρχή να «ξεμπερδέψει» με τα δύο θέματα στη συνεδρίαση της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου 2018, αυτό δεν κατέστη εφικτό, αφού ούτε οι υπηρεσίες «πρόκαναν» (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον προϋπολογισμό), ούτε οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας το επέτρεψαν. Ήταν αρκετή μια τελευταία «μίνι» σύσκεψή τους έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων, για να αποφασισθεί να ζητήσουν από τον πρόεδρο του Σώματος να αναβάλλει τη συζήτηση των θεμάτων, επικαλούμενοι τόσο την απουσία των υπηρεσιακών παραγόντων, όσο και την «ελλιπή προετοιμασία» της διοίκησης.

Διαβουλεύσεις εκτός της αίθουσας συνεδριάσεων…

Βέβαια, η διοίκηση είχε προαποφασίσει να αποσύρει το θέμα του προϋπολογισμού, ωστόσο έκανε μια προσπάθεια να συζητηθεί τουλάχιστον το τεχνικό πρόγραμμα, η οποία όμως «προσέκρουσε» στη σθεναρή άρνηση της μειοψηφίας, που θεώρησε κάτι τέτοιο άνευ ουσίας, από τη στιγμή που θα αναβαλλόταν η συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

…και διαβουλεύσεις εντός

Τελικώς, ο πρόεδρος – αντί να προχωρήσει σε απόσυρση  των θεμάτων – προχώρησε στη λήψη παρουσιών, οπότε η αποχή των συμβούλων της μειοψηφίας οδήγησε αναγκαστικώς, ελλείψει απαρτίας, στην αναβολή των δύο ξεχωριστών συνεδριάσεων.

Το πώς έγινε αυτό και η πρώτη τοποθέτηση του δημάρχου, Γιάννη Σταθόπουλου, επί του θέματος στο βίντεο που ακολουθεί…

Όπως ήταν φυσικό, η τοποθέτηση του δημάρχου, αλλά και αυτό καθεαυτό το θέμα της αναβολής των συζητήσεων για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό δεν άφησαν… ασυγκίνητους τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας, οι οποίοι «έβαλαν κατά ριπάς» εναντίον της διοίκησης και προσωπικώς του δημάρχου. Ο τελευταίος φρόντισε να απαντήσει σχεδόν σε έναν προς έναν τους συμβούλους που του άσκησαν αυστηρή κριτική. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση τόσο για τους λόγους που δεν είναι ακόμη έτοιμος ο προϋπολογισμός του Δήμου Αγίας Παρασκευής, όσο και για το εάν η διοίκηση επιδεικνύει ή όχι πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας απέναντι στη μειοψηφία.

Όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο που ακολουθούν οι διάλογοι μάλλον συναίνεση δεν θυμίζουν…

Τοποθέτηση Βασίλη Ζορμπά, επικεφαλής δημοτικής παράταξης Αγία Παρασκευή η Πόλη μας

Τοποθέτηση Κώστα Κρητικίδη, επικεφαλής παράταξης Συμμαχία Ευθύνης

Τοποθέτηση Ανδρέα Γκιζιώτη, επικεφαλής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση

Τοποθέτηση Θάνου Ανδρίτσου, εκ μέρους της κίνησης Φυσάει Κόντρα

Τοποθέτηση Κώστα Τσιαμπά, ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής του συνδυασμού Όραμα για την Αγία Παρασκευή

Τοποθέτηση Γιάννη Μυλωνάκη, ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής του συνδυασμού Αλλάζουμε

Τοποθέτηση Κώστα Χατζηανδρέου, ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου

Τοποθέτηση Γεράσιμου Βλάχου, προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet