Πώς θα αντιδράσει ο Γ. Σταθόπουλος στο «ασφυκτικό πρέσινγκ» της μειοψηφίας;
Πρόσωπα

Πώς θα αντιδράσει ο Γ. Σταθόπουλος στο «ασφυκτικό πρέσινγκ» της μειοψηφίας;

Στις 17 Δεκεμβρίου 2017, στην αντίστοιχη στήλη και υπό τον τίτλο «Το… πάθημα του Σίμου Ρούσσου θα γίνει μάθημα στον Γιάννη Σταθόπουλο;», γράφαμε:

«Όλο και πιο ανησυχητικές είναι οι ομοιότητες που αρχίζει να παρουσιάζει η διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής με την αντίστοιχη του Χαλανδρίου. Πρώτα ήρθαν οι ανεξαρτητοποιήσεις στελεχών από τις δύο διοικήσεις, με “βαριές” καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν τόσο στο εσωτερικό των πρώην παρατάξεών τους, όσο και στις “κλειστές” ομάδες που -όπως υποστηρίζουν- έχουν τον “πρώτο λόγο” σε ό,τι αφορά στους δύο Δήμους. Μετά άρχισε ο πολιτικός λιθοβολισμός των πρώην “συντρόφων”, που πλέον επέλεξαν ανεξάρτητες διαδρομές. Το μόνο που απομένει για να είναι πλήρης η ταύτιση μεταξύ των δύο περιπτώσεων είναι να υπάρξει απώλεια της πλειοψηφίας και στον Δήμο Αγίας Παρασκευής…».

Έναν χρόνο μετά, εκείνο το άρθρο αποδεικνύεται τελικώς προφητικό. Η απώλεια χάθηκε εδώ και μήνες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής και πλέον το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μόνο συναινετικό δεν είναι. Στο μόνο που «έπεσε έξω» εκείνο το άρθρο μας ήταν όταν σημείωνε:

«Βέβαια, υπάρχουν δύο στοιχεία που διαφοροποιούν τις περιπτώσεις των δημάρχων Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου. Το πρώτο είναι το επικοινωνιακό χάρισμα του Γ. Σταθόπουλου, που του επιτρέπει να διαχειρίζεται ευκολότερα τις “τριβές”, κάτι που στερείται παντελώς ο Σίμος Ρούσσος. Το δεύτερο είναι ο “τραχύς” τρόπος αντιπολίτευσης που έχει επιλέξει ο τέως δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς, που λειτουργεί ενισχυτικά στη συσπείρωση της παράταξης Νίκη των Πολιτών και κάνει δυσκολότερη την απόφαση όσων θα ήθελαν να την εγκαταλείψουν, αφού κάτι τέτοιο θα έδινε ευκαιρία για νέους “πανηγυρισμούς” εκ μέρους του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας».

Τελικώς, ούτε η τραχύτητα της αντιπολίτευσης του Β. Ζορμπά, ούτε το αποδεδειγμένα επικοινωνιακό χάρισμα του Γ. Σταθόπουλου ήταν αρκετά για να εξασφαλίσουν στοιχειώδη συναίνεση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής. Απεναντίας, στο Χαλάνδρι ο δήμαρχος κατάφερε να βρει «πατήματα» στη μερίδα της μειοψηφίας και να μπορεί στοιχειωδώς να «κινηθεί» στο δικό του Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ στην Αγία Παρασκευή η μειοψηφία δείχνει – όσο περνά ο καιρός – να συσπειρώνεται όλο και περισσότερο απέναντι στη διοίκηση του δημάρχου.

Και πλέον ο Γ. Σταθόπουλος έχει να αντιμετωπίσει άλλη μια δυσάρεστη, αν και, δυστυχώς, απολύτως προβλέψιμη πραγματικότητα· διανύουμε προεκλογική περίοδο, οπότε οι αντιπολιτευτικοί τόνοι αναμένεται να ανέβουν κι άλλο.

Θα καταφέρει ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής να «βγει» από το «ασφυκτικό πρέσινγκ» που του ασκεί η μειοψηφία και να αντεπιτεθεί. Είναι αλήθεια ότι διαθέτει και πολιτική εμπειρία και ισχυρό κίνητρο (την ανανέωση της θητείας του) για να το κάνει. Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι πόσο «φρέσκια» παραμένει η ομάδα δημοτικών συμβούλων που του έχει απομείνει, μετά από περίπου 4,5 χρόνια διοίκησης, ώστε να υποστηρίξει την αντεπίθεσή του. Γιατί όσο ικανός και αν είναι ο ίδιος, γνωρίζει ότι οι αγώνες σε οποιονδήποτε στίβο απαιτούν πνεύμα ομαδικότητας και μεγάλη συνοχή μεταξύ των μελών μιας ομάδας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet