Μια όμορφη γιορτή στη Στέγη Ανηλίκων Δήμου Νέας Ιωνίας
Κοινωνία

Μια όμορφη γιορτή στη Στέγη Ανηλίκων Δήμου Νέας Ιωνίας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ν. Ιωνίας η προγραμματισμένη γιορτή για τους σκοπούς της Στέγης Ανηλίκων Ν. Ιωνίας. Την πρωτοβουλία είχε η Επιτροπή Υποστήριξης της Στέγης, τα μέλη της οποίας κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς είναι κοντά στα παιδιά, προσφέροντας αρκετές υπηρεσίες και καλύπτοντας ανάγκες των παιδιών.

Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η θεατρική παράσταση που επιμελήθηκε, σκηνοθέτησε και παρουσίασε με πολύ πρωτότυπο τρόπο ο κ. Στυλιανός Τσαλίκης, φίλος των παιδιών της Στέγης. Τίτλος του θεατρικού έργου «Ένα ποντικάκι ήθελε ν’ αγγίξει ένα αστεράκι», από το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά. Ο «σκηνοθέτης» πρωτοτύπησε και οι ηθοποιοί δεν μιλούσαν, αλλά με παντομίμα κατάφεραν και μετέδωσαν όλη την υπόθεση του έργου. «Τα παιδιά μάς μιλούν με τις κινήσεις τους, με την όψη τους, με τις δράσεις τους, με τη συμπεριφορά τους. Δεν χρειάζεται να πουν λόγια. Εμείς πρέπει να κάνουμε προσπάθεια και να καταλάβουμε τα παιδιά…» εξήγησε «ο σκηνοθέτης» και έτσι ξετυλίχθηκε η ιστορία του παραμυθιού, που είχε πολλούς συμβολισμούς και νοήματα, και τελικά το ποντικάκι κατάφερε και βρήκε και άγγιξε το αστεράκι του. Σκηνικά, φωτισμούς, προσαρμογή και ηχητική κάλυψη μας πρόσφεραν: ο Χρήστος Ρουμελιώτης (σκηνικά), ο Στυλιανός Τσαλίκης (προσαρμογή), ο ηχολήπτης Παναγιώτης Κανδύλης και ο αρμόδιος για τα ηλεκτρονικά και τα μικρόφωνα (υπάλληλος του Δήμου) Παναγιώτης Σουτζόγλου. Αφηγητής και πάλι ο «σκηνοθέτης». Η παράσταση καταχειροκροτήθηκε και άφησε τον κάθε θεατή με τις σκέψεις του και με μια περίεργη «γεύση».

Τη συνέχεια του προγράμματος ανέλαβε το μουσικό σχήμα του Ωδείου του Δήμου Ν. Ιωνίας αποτελούμενο από: τον Κώστα Κωστίκα, κιθάρα, τον Κώστα Παπαϊωάννου, μπουζούκι και τον 15χρονο Γιώργο Μαντά στο τραγούδι. Το συγκρότημα παρουσίασε πολλά γνωστά λαϊκά τραγούδια, τα οποία απέδωσε με την πολύ σωστή και ώριμη φωνή του ο Γιώργος Μαντάς. Όλοι οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν και ευχαρίστησαν τους μουσικούς, στο δε μικρό τραγουδιστή Γιώργο Μαντά ευχήθηκαν να έχει υγεία και να σταδιοδρομήσει σ΄ αυτό που έχει επιλέξει. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος του Ωδείου αρκετοί από τους παρευρισκόμενους ήρθαν σε ευθυμία και τραγούδησαν και χόρεψαν.

Αμέσως μετά το μουσικό πρόγραμμα ακολούθησε η κλήρωση των λαχνών της μεγάλης λαχειοφόρου αγοράς της Επιτροπής Υποστήριξης.

Η Επιτροπή Υποστήριξης, με την ευκαιρία της γιορτής, πρόσφερε σαν βραβείο συμβολικό χρηματικό ποσό στο πρώην παιδί της Στέγης Αλέξη Κέμαβορ, ο οποίος πέτυχε εφέτος στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Το βραβείο απένειμε ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Την εκδήλωση έκλεισε «η ρεμπέτικη κομπανία», αποτελούμενη από τρεις νέους καλλιτέχνες, τον Κώστα Παλαιοκώστα, τον Ευθύμη Τσαντέ και τον Αργύρη Σαλιράι. Μία κιθάρα, ένα μπουζούκι, ένα μπαγλαμαδάκι και πολύ τραγούδι και το κέφι έφτασε στο αποκορύφωμα. Τα τραγούδια της κομπανίας συνόδευσαν αρκετοί από τους επισκέπτες, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία και χόρεψαν με τη συνοδεία της λαϊκής μουσικής.

Εντός της αίθουσας της εκδήλωσης λειτούργησε το παζάρι που πρόσφεραν εθελόντριες της Στέγης. Λικέρ, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, γούρια κ.ά. Τα έσοδα από το παζάρι αυτό θα διατεθούν με μορφή επιταγών στα παιδιά της Στέγης, για να προβούν σε αγορές ειδών της αρεσκείας τους. Παρόμοιο παζάρι λειτούργησε στους χώρους του Νοσοκομείου «Αγία Όλγα», με είδη των εθελοντριών της Στέγης κ. Γεωργίας και κ. Δέσποινας.

Η Επιτροπή Υποστήριξης της Στέγης Ανηλίκων ευχαρίστησε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς και τους συντελεστές της και τους χορηγούς για τα δώρα που μας προσέφεραν.

Για το τέλος η Επιτροπή Υποστήριξης είχε προβλέψει μπουφέ προσφορά του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου και φίλων της Στέγης με κουραμπιέδες, μελομακάρονα, μικρά κέικ, δίπλες, λουκουμάδες και ποικιλία αναψυκτικών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο δήμαρχος κ. Γκότσης, η πρόεδρος της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Αθήνας, κ. Τζεφεράκου (εφέτης), οι αντιδήμαρχοι κ. Χατζηκωνσταντίνου, κ. Χατζηϊωάννου, κ. Αθυμαρίτου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χριστοδούλου και πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και Συλλόγων, που είναι και μέλη της Επιτροπής Υποστήριξης: κ. Χριστοδούλου (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.), κ. Μπρόλιου (Ένωσης Καππαδοκών), κ. Αθηνάκη (Συλλόγου Σμυρναίων), κ. Δαρμογιάννης (ΔΙΑΠΕ), κ. Παλλιόγλου και κ. Ζαχαράκη (Ένωσης Σπάρτης Μ. Ασίας), κ. Κωστιδάκης (ΙΩΝΙΚΟΣ), κ. Σακκαλόγλου (Συνδέσμου Αλαγιωτών), ο υπεύθυνος της Στέγης κ. Κοκκόλας, οι ψυχολόγοι της Στέγης κ. Γερόπαπα και κ. Κορομπίλια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet