Γ. Ζούνης: Χωματερή διαστάσεων… ΧΥΤΑ στο Πεντελικό βουνό – Ενδιαφέρεται κανείς;
Ποιότητα Ζωής

Γ. Ζούνης: Χωματερή διαστάσεων… ΧΥΤΑ στο Πεντελικό βουνό – Ενδιαφέρεται κανείς;

Σε μια νέα καταγγελία για την ύπαρξη παράνομης χωματερής στο Πεντελικό βουνό, για την οποία μάλιστα σημειώνει ότι παίρνει «διαστάσεις ΧΥΤΑ», κάνει λόγο ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή Γιάννης Ζούνης. Μάλιστα, συνοδεύει την καταγγελία του και από ένα βίντεο, το οποίο δείχνει τον χώρο όπου συντηρείται η προαναφερόμενη χωματερή.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Ζούνης αναφέρει:

Κανονικά θα έπρεπε να ανταλλάσσουμε μόνο ευχές για τη νέα χρονιά, η επικαιρότητα όμως δεν μας αφήνει.

Η μεσημεριανή Σαββατιάτικη βόλτα που συνηθίζω να κάνω στην Πεντέλη αναγκαστικά με οδηγεί σε μια νέα καταγγελία.

Το επιβαρυμένο Πεντελικό βουνό, για ακόμα μια φορά, όπως φαίνεται στο βίντεο, επιβαρύνεται με μια χωματερή που έχει προεκτάσεις… ΧΥΤΑ (σ.σ.: Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων). Μάλιστα το «έγκλημα» διαπράχτηκε εντός των εορταστικών ημερών και το αναφέρω με βεβαιότητα γιατί επισκέπτομαι συχνά το βουνό μας. Και δυστυχώς δεν είναι η μόνη παραβατική συμπεριφορά που διαπράττεται στην Πεντέλη, με την ανοχή της παρούσας διοίκησης. Σύντομα θα αποκαλυφθούν και άλλες παρόμοιες πράξεις…

Ο συγκεκριμένος παράνομος «ΧΥΤΑ» συνιστά πολύ σοβαρή κατάσταση, η οποία επιβαρύνει άμεσα το Σταυρόρεμα που καταλήγει στο Ποδονίφτη. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται σε έναν περιφραγμένο δημοτικό χώρο να έχει γίνει κάτι τόσο σοβαρό και να μην γνωρίζει κανένας τίποτα!

Τα πράγματα τείνουν να πάρουν ακραίες διαστάσεις και επειδή η Φύση δεν μπορεί να περιμένει τις δημοτικές εκλογές, γι’ αυτόν τον λόγο θα πιέσω με όλες τις δυνάμεις μου ώστε να απομακρυνθούν τα σκουπίδια και τα μπάζα από την Πεντέλη μας. Το ίδιο οφείλει να πράξει και ο δήμαρχος, εάν διαθέτει έστω και ίχνος οικολογικής συνείδησης…

Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή, με επικεφαλής τον Αντώνη Φειδοπιάστη, δεσμευόμαστε ότι η επόμενη μέρα στην Πεντέλη θα φέρει μια νέα προοπτική για τους πολίτες και το περιβάλλον στον Δήμο μας.

Το Πεντελικό μάς χρειάζεται όλους και η προστασία του πρέπει να είναι συλλογική. Όσο για το πρόβλημα των απορριμμάτων, το οποίο έχει εξελιχθεί σε μείζον θέμα ιδιαίτερα για την περιοχή μας, δεν μπορεί να μας αφήνει αμέτοχους. Ο σχεδιασμός, ο εκσυγχρονισμός των μέσων και η εκπαίδευση των εργαζομένων και πολιτών στις νέες τεχνολογίες διαλογής και διαχείρισης απορριμμάτων, καθώς και η αλλαγή στις καθημερινές συνήθειές μας σε ό,τι αφορά τα απορρίμματα, είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας.

Θέλουμε και επιδιώξουμε έναν Δήμο πραγματικά καθαρό, που δεν θα προσπαθεί να «κρύψει τη γύμνια» του σε αυτοσχέδιες χωματερές.

Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά, που θα σηματοδοτήσει μια Νέα Αρχή, με Νέους Ανθρώπους, για τον Δήμο Πεντέλης.

Σχετικά άρθρα

3 Comments

  1. Σοφία Παπασπύρου

    Ανεβάσαμε ένα video με την άμεση επέμβαση του Εθελοντικού κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης για την καθαριότητα του δασικού χώρου όπου κάποιος ασυνείδητος το θεώρησε χωματερή και έριξε σακούλες με μπάζα…και όλως τυχαίως βρεθήκατε εκεί , ανεβάζοντας ένα συκοφαντικό video.. Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να κάνετε το αυτονόητο αν πραγματικά σας ενδιαφέρει το καλό των Δημοτών της Πεντέλης Δηλ. Να βοηθήσετε τους εθελοντές όπως πράξαμε κάποιοι. Σε μια μας αντιπαράθεση στην σελίδα σας αναφέρατε ότι μπήκαν σε κίνδυνο οι εθελοντές λόγω Αμιάντου.. κάτι που δεν γνωρίζει η διοίκηση…. βέβαια σπεύσατε να το σβήσετε από την Σελίδα σας…Το καλό με το fb είναι ότι έχει μια εφαρμογή screenshot… θεωρώ λοιπόν ότι ίσως είναι και αυτό κάτι που θα πρέπει να ειπωθεί στον εισαγγελέα ειδικά αν είστε γνώστης και δεν το έχετε αναφέρει ως τώρα.. Κάτι που σας κάνει συνένοχο στην επικινδυνότητα των εθελοντών

    1. Γιάννης Ζούνης

      Κυρία Σοφία Παπασπύρου , καταρχήν Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με υγεία προπαντός.
      Χαίρομαι να γνωρίζω Εθελοντές της περιοχή μας , δεν έτυχε όμως να συναντηθούμε ποτέ τα τελευταία 30 χρόνια που ασχολούμαι με τον Εθελοντισμό στην Πεντέλη, όμως ποτέ δεν είναι αργά.
      Δεν θέλω να σας αφήσω κανένα αναπάντητο ερώτημα για αυτό ευθύς αμέσως ξεκινάω από την αρχή.
      Στις 27/12/2018 εισήλθαν στις 12:15 έως 14:45 περί τα 6 φορτηγά (εργολάβου που εκτελεί για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ έργο στην περιοχή μας) και αδειάσανε περίπου 80 κυβικά μπάζα εντός των Δημοτικών Εγκαταστάσεων. Στην συνέχεια με ένα JCB του ίδιου εργολάβου προωθήθηκαν τα μπάζα αναμεμειγμένα με σκουπίδια προς το Σταυρόρεμα.
      Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι είναι γνωστό , ότι το δίκτυο ύδρευσης την δεκαετία το 1960 στην Πεντέλη φτιάχτηκε με σωλήνες αμιάντου και στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε όταν συνδέθηκε η Πεντέλη στην ΕΥΔΑΠ, φτιάχνοντας με τη σειρά της αντίστοιχα άλλο δίκτυο από την απέναντι πλευρά του δρόμου.
      Τώρα η ΕΥΔΑΠ φτιάχνει ξανά νέο σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης από την απέναντι πλευρά , δηλαδή εκεί που ήταν παλιά το δίκτυο με τους σωλήνες αμιάντου.
      Είναι λοιπών πολύ πιθανό τα μπάζα που κουβαλήθηκαν , να περιέχουν θραύσματα αμιάντου, δεν έγινε όμως κατανοητό όταν το ανέφερα και γι αυτό και το διέγραψα.
      Για όλα αυτά που σας αναφέρω υπάρχει σχετικό βίντεο στη διάθεση του εισαγγελέα και μάλιστα εικονίζεται ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος να δίνει οδηγίες που να πάνε τα φορτηγά.
      Τέλος ήθελα να πω ότι διακρίνετε ότι αφήσαμε την Διοίκηση του Δήμου να δράσει σπασμωδικά και να σπεύσει να μαζέψει να αμάζευτα , εκμεταλλευόμενη τους Εθελοντές , χωρίς να τους προστατεύσει υποτυπωδώς με μία μάσκα. Εάν λοιπόν πάτε σήμερα να δείτε το ίδιο σημείο θα καταλάβετε ότι η βροχή θα αποκαλύπτει συνέχεια κι άλλα σκουπίδια , η φύση πάντα εκδικείται λέει μια πολύ καλή μου φίλη.
      Η συνέχεια στον εισαγγελέα , μέχρι τότε η διοίκηση θα γίνεται περίγελος στους πολίτες με τις καθημερινές της γκάφες.

  2. Βασίλειος Μπούρας

    Χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
    Διαπιστώνω από τα γραφόμενα της κυρίας Σοφίας Παπασπύρου ότι έχει βαθιά γνώση του θέματος, επίσης ότι ήταν παρούσα κατά τον καθαρισμό που έγινε από το εθελοντικό κλιμάκιο, καθώς λέει μεταξύ άλλων: «Να βοηθήσετε τους εθελοντές όπως πράξαμε κάποιοι».
    Θεωρώ λοιπόν δεδομένο ότι θα καταθέσει τη μαρτυρία της κατά τη διαδικασία της προανάκρισης που θα ακολουθήσει μετά τη μηνυτήρια αναφορά, που θα υποβάλουμε τις επόμενες ημέρες προς τον αρμόδιο εισαγγελέα.
    Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πεντέλης
    Βασίλης Μπούρας.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet