Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης
Κοινωνία

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης

Με την πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Πρωτοχρονιάς στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης την Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης», παρουσία αντιδημάρχων, των προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και του τέως δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης, Δημήτρη Φωκιανού.

Ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, που κάλεσε τον κ. Φωκιανό, τους παριστάμενους αξιωματούχους και τους εκπροσώπους των συλλόγων να κόψουν από ένα κομμάτι της πρωτοχρονιάτικης πίτας, δήλωσε σχετικά: «Πήραμε σήμερα την ευλογία του Κυρίου και κόψαμε την παραδοσιακή βασιλόπιτα του Δήμου μας. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά για τον Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης και αυτή τη χρονιά να διατηρήσουμε ένα συναινετικό και πολιτισμένο κλίμα. Εμείς ως δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο, προσπαθώντας κάθε ημέρα να γινόμαστε καλύτεροι».

Ο πρόεδρος του ΠΕΑΠ, Χρήστος Φωτίδης, αφιέρωσε το κομμάτι της πίτας στις δομές του ΠΕΑΠ και στους ασθενείς δημότες που βρίσκονται στα νοσοκομειακά ιδρύματα και γενικά αυτές τις άγιες μέρες επί κλίνης.

Για την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 είναι προγραμματισμένες οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανίων με βάση το ακόλουθο πρόγραμμα:

  • 10:00 π.μ. – Ακολουθία Αγιασμού των Υδάτων στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα.
  • 12:00 μ.μ. – Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πεύκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet