Β. Κόκκαλης: Τέσσερις αλήθειες για τα ζητήματα της γειτονιάς των Εργατικών Κατοικιών
Κοινωνία

Β. Κόκκαλης: Τέσσερις αλήθειες για τα ζητήματα της γειτονιάς των Εργατικών Κατοικιών

Για τα ζητήματα της γειτονιάς των Εργατικών Κατοικιών απαντά ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Αμαρουσίου, Βασίλης Κόκκαλης, σε ανακοίνωση του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου «Ο Άγιος Κωνσταντίνος».

Ο αντιδήμαρχος απαντά με «τέσσερις αλήθειες για τα ζητήματα της γειτονιάς των Εργατικών Κατοικιών», όπως σημειώνει στην ακόλουθη ανακοίνωσή του. Συγκεκριμένα επισημαίνει τα εξής:

1. Η διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου διατηρεί διαρκή επαφή με τους συλλόγους, τους φορείς και τους κατοίκους της πόλης. Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, παραβρέθηκαν στις εργασίες της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου μέλη της διοίκησης του Δήμου, προκειμένου να ακούσουν τις απόψεις των μελών του Συλλόγου και να τους ενημερώσουν από «πρώτο χέρι» για τα όσα υλοποίησε η προγραμματίζει ο Δήμος στη συγκεκριμένη γειτονιά.

2. Για τη μη υλοποίηση της παρέμβασης που αφορά την κατασκευή ανελκυστήρων στις πολυκατοικίες που δεν διαθέτουν, όλοι γνωρίζουν ότι αυτή δεν οφείλεται στη βούληση της δημοτικής Αρχής, η οποία καταρχήν διεκδίκησε κατά το παρελθόν τη χρηματοδότηση του έργου από το υπουργείο Απασχόλησης. Κι όταν αυτό δεν επετεύχθη, προθυμοποιήθηκε να το υλοποιήσει με πόρους του Δήμου. Όμως, ούτε αυτή η λύση κατέστη εφικτή, αφού ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνήθηκε να εγκρίνει τη δαπάνη. Όσοι λοιπόν καταλογίζουν ευθύνη στον Δήμο Αμαρουσίου, παρά την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, είναι κακόπιστοι και προφανώς υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. 

3. Το πρόβλημα της στάθμευσης στην περιοχή είναι υπαρκτό και θα είχε αντιμετωπιστεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, αν δεν είχε καταργηθεί η Δημοτική Αστυνομία με απόφαση του κεντρικού κράτους το 2014. Χωρίς Δημοτική Αστυνομία, δυστυχώς, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

4. Για την καθυστέρηση της οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια Αττικής και ο αρμόδιος αντι-περιφερειάρχης Βόρειου Τομέα. Η Περιφέρεια Αττικής είναι αυτή που δεν προχώρησε στην εκπόνηση μελέτης, όπως έχει υποχρέωση. Κι όταν την υποχρέωσή της αυτή την ανέλαβε ο Δήμος για να επισπευσθεί η επίλυση του προβλήματος υποβάλλοντας τη αναγκαία μελέτη, η διοίκηση και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι αυτές που καθυστερούν για να προχωρήσει το έργο, προβάλλοντας αδικαιολόγητα προσκόμματα. Επίσης ευθύνη της Περιφέρειας είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων και ο ψεκασμός για την αντιμετώπιση των κουνουπιών, υποχρέωση στην οποία είτε δεν ανταποκρίνεται, είτε ανταποκρίνεται με καθυστέρηση και πλημμελώς.

Όλα τα παραπάνω παρουσιάστηκαν με απόλυτη σαφήνεια και ειλικρίνεια στους παρευρισκόμενους στη συνέλευση από τα αιρετά στελέχη της δημοτικής Αρχής.

Προφανώς, όμως, οι συντάκτες του ψηφίσματος, παρασυρόμενοι από την προσωπική τους στοίχιση όχι με τα συμφέροντα της γειτονιάς τους, αλλά με τις παραταξιακές τους προτιμήσεις, αγνόησαν εσκεμμένα τις απόψεις της διοίκησης του Δήμου και παρουσίασαν μέσα από το ψήφισμα μια κατάσταση εντελώς διαφορετική από την πραγματική.

Σε κάθε περίπτωση σεβόμαστε τις απόψεις όλων των συμπολιτών μας, ανεξάρτητα αν διαφωνούμε με κάποιους από αυτούς. Αυτήν την τακτική υπηρετούμε τα 12 χρόνια που ασκούμε την ευθύνη διακυβέρνησης του προαστίου μας.

Το έργο και οι παρεμβάσεις μας στη γειτονιά των Εργατικών Κατοικιών είναι σημαντικό και αναγνωρίζεται όλα αυτά τα χρόνια από την πλειοψηφία των συμπολιτών – κατοίκων της γειτονιάς, που μας  που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους.

Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε συστηματικά, με συνέπεια κι ευθύνη, απαντώντας με έργο σε κάθε γειτονιά, στις μικρές αλλά και μεγάλες ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet