Ας μην δυσκολεύουμε αυτούς που φροντίζουν για την ασφάλειά μας
Πρόσωπα

Ας μην δυσκολεύουμε αυτούς που φροντίζουν για την ασφάλειά μας

Μέρες που είναι και μέρες που έρχονται, με την αναμενόμενη και φυσιολογική εξέλιξη των καιρικών συνθηκών – που δεν καταλαβαίνουμε γιατί τη χαρακτηρίζουμε ως κακοκαιρία – ας φροντίσουμε να μην κάνουμε δυσκολότερη τη ζωή των στελεχών που φροντίζουν για την ασφάλεια και την προστασία μας.

Είτε είναι αστυνομικοί, είτε διασώστες του ΕΚΑΒ, είτε πυροσβέστες, είτε μέλη εθελοντικών και μη κλιμακίων Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται για ώρες μακριά από τις οικογένειές τους για να στέκονται δίπλα σε εμάς. Ας μην τους κάνουμε τη ζωή δυσκολότερη.

Ας οδηγήσουμε προσεκτικότερα και ας αφήσουμε τις «μαγκιές» στα χιόνια με τα 4×4 ή μη οχήματά μας. Ας μην υπερεκτιμούμε τις ορειβατικές ικανότητές μας, προκαλώντας την κινητοποίηση ενός πανάκριβου διασωστικού μηχανισμού για να μας απεγκλωβίσει από δύσβατα μέρη ή να μας μεταφέρει τραυματισμένους σε κάποιο νοσοκομείο. Ας περιορίσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις σε ώρες που τα καιρικά φαινόμενα παρουσιάζουν έξαρση και εάν δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε, ας τις κάνουμε με ασφάλεια και προσοχή.

Ο μηχανισμός διάσωσης υπάρχει για να επεμβαίνει σε πραγματικά ακραίες συνθήκες και είναι τουλάχιστον αντικοινωνικό να τον εξαντλούμε για να «συμμαζεύει» τις δικές μας επιπολαιότητες.

Και επαναλαμβάνουμε: ο μηχανισμός αυτός δεν είναι απρόσωπος. Αποτελείται από συνανθρώπους μας και πολλές φορές από συγγενείς και φίλους μας. Ας επιδείξουμε σεβασμό και κατανόηση στη δύσκολη αποστολή τους και ας τους δείξουμε, με πράξεις, ότι αναγνωρίζουμε την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet