Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για το νέο κύμα κακοκαιρίας

0
129 Προβολές

Σε διαρκή επιχειρησιακή ετοιμότητα και επιφυλακή μπαίνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα που τυχόν να προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο αναμένεται να πλήξει την Αττική της επόμενες ώρες.

Με στόχο, όπως ενημερώνει η διοίκηση του Δήμου, να παραμείνει η πόλη λειτουργική και οι πολίτες ασφαλείς, ο Δήμος έχει ήδη προμηθευτεί αλάτι για να επέμβει με τα μηχανήματά του στην περίπτωση χιονόπτωσης, αλλά και για να το διανείμει στους κατοίκους που θα το χρειαστούν (διανομή αλατιού στα γραφεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, οδός Πρασίνου Λόφου, έναντι γηπέδου).

Παράλληλα, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου οι δημοτικοί χώροι θα είναι θερμαινόμενοι και ανοικτοί για όλους τους πολίτες μέσα στις εργάσιμες ώρες της ημέρας, ενώ το Α΄ ΚΑΠΗ στην οδό Πολυτεχνείου και Ελπίδος θα παραμείνει εν λειτουργία έως τις 19:00 για να εξυπηρετήσει και τις απογευματινές ώρες όσους δεν έχουν ίδια μέσα θέρμανσης. Ανάλογα με τη διακύμανση του καιρού θα καθοριστεί, σύμφωνα με τον Δήμο, η διαθεσιμότητα των θερμαινόμενων χώρων τις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, σε περίπτωση ισχυρής χιονόπτωσης που θα δυσκολέψει τις απαραίτητες μετακινήσεις, ο Δήμος διαθέτει τα υπηρεσιακά επιβατικά του οχήματα για την εξυπηρέτηση πολιτών που πρέπει να μετακινηθούν για σοβαρούς λόγους (π.χ. επείγουσα ανάγκη για λόγους υγείας, ΑμεΑ, κ.λπ.).

Για το πώς και οι ίδιοι μπορούν να μεριμνήσουν ώστε να παραμείνουν ασφαλείς, οι Ηρακλειώτες μπορούν να συμβουλευτούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr, αλλά και στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ., www.astynomia.gr.

Για οποιοδήποτε θέμα οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο δημάρχου στα τηλέφωνα 2132000106 και 102 έως το απόγευμα, αλλά και για όλο το 24ωρο στο τηλέφωνο της Πολιτικής Προστασίας 2103359002 – 003.

Ανοικτά μέχρι νεοτέρας τα σχολεία

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, σε διαρκή συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής για να καθοριστούν οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019. Αναμένονται οι νεότερες προγνώσεις που θα δώσουν μια πιο ασφαλή εικόνα για τον καιρό που θα επικρατήσει αύριο, κυρίως για το εάν και πόσο έντονα θα χιονίσει. Ανάλογα με τα καινούργια στοιχεία θα ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση τα σχολεία της πόλης είναι εφοδιασμένα με πετρέλαιο ή στο δίκτυο φυσικού αερίου και έτοιμα να παρέχουν την απαραίτητη θέρμανση για την διεξαγωγή του μαθήματος, εάν ο καιρός δεν παρουσιάσει δραστική επιδείνωση.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, λοιπόν, τα σχολεία στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, όμως οι γονείς και οι μαθητές ας συνεχίσουν να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του Δήμου στα μέσα που διαθέτει (iraklio.gr, σελίδα facebook Δήμος Ηρακλείου Αττικής) για την οποιαδήποτε αλλαγή που τυχόν να προκύψει στον προγραμματισμό της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up