Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

«Η μαγεία να αγγίζεις και να αγκαλιάζεις» στη Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων

0
137 Προβολές

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Βριλησσίων (Κισσάβου 11) ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος συναντήσεων της Σχολής Γονέων του Δήμου.

Το θέμα της συνάντησης αυτής είναι «Η μαγεία να αγγίζεις και να αγκαλιάζεις» και καλεσμένη της Σχολής είναι η σωματοδυναμική ψυχοθεραπεύτρια Μαριτίνα Συμβουλίδη.

Το θέμα αυτό εστιάζει στην πρωταρχική αξία του αγγίγματος, της σωματικής επαφής και της συναισθηματικής επικοινωνίας. Η τάση της εποχής μας μας θέλει εξαιρετικά εγκεφαλικά δραστήριους και αυτά τα εφόδια κυρίως περνάμε και στα παιδιά μας, όμως το το σώμα ενός παιδιού διψάει να αγκαλιαστεί, να χαϊδευτεί, να κρατηθεί και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο για την συναισθηματική του υγεία όσο και για την σωματική του υγεία στο παρών και μακροπρόθεσμα. Ο τρόπος που αγγίζουμε τα παιδιά μας είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και για τον τρόπο που θα κάνουν και αυτά επαφή με άλλους ανθρώπους στη ζωή τους. Ο σκοπός αυτού  του θέματος είναι να αφυπνίσουμε την συνειδητότητά μας σε σχέση με την εγγύτητα της σχέσης μας με τα παιδιά μας, την αναγνώριση του τρόπου που συνηθίζουμε να αγγίζουμε τα παιδιά μας και να αποκαλύψουμε τα οφέλη του αγγίγματος στη σχέση γονέα-παιδιού.

Η Σχολή Γονέων Δήμου Βριλησσίων έδωσε στη δημοσιότητα το ακόλουθο βιογραφικό της ψυχοθεραπεύτριας:

Η κ. Μαριτίνα Συμβουλίδη είναι σωματοδυναμική ψυχοθεραπεύτρια (bodynamic therapy system) με ειδίκευση στο σοκ και το μετατραυματικό στρες (Bodynamic Shock, Trauma & PTSD Training) και μαθητευόμενη μαμά τριών υπέροχων ανθρώπων. Με σπουδές στο κλάδο των θετικών επιστημών και μεταπτυχιακές σπουδές  στο κλάδο της Διατροφής. ‘Έχει  ολοκληρώσει την επαγγελματική εκπαίδευση στις Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης EFT και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την έρευνα. Μέσα από την αγάπη της για τον άνθρωπο και την υγιή του εξέλιξη υποστηρίζει μέσα από ατομικές συνεδρίες, ομάδες και σεμινάρια, ενήλικες, έγκυα ζευγάρια, γονείς και παιδιά να δημιουργήσουν γερές βάσεις για σχέσεις βαθιάς σύνδεσης, κατανόησης, αγάπης και υποστήριξης τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους.

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up