Οι ΑντArtes συναντούν τη Lamia Bedioui στο Φεστιβάλ Ρεματιάς
Πολιτισμός

Οι ΑντArtes συναντούν τη Lamia Bedioui στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Οι ΑντArtes συναντούν τη Lamia Bedioui σε μία συναυλία για το ρεμπετικο στην Αμερική των Ελλήνων της διασποράς, στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, την Πέμπτη 31 Ιουλίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2014 του Δήμου Χαλανδρίου.

Οι ΑντArtes, δύο πολύπλευροι καλλιτέχνες συναντούν την ερμηνεύτρια Lamia Bedioui σε μία μουσική παράσταση με επιλογές από την παράδοση του ρεμπέτικου στην Αμερική, στις αρχές του 20ου αιώνα, που συνδυάζει χιούμορ και ερμηνείες με νέο ήχο, πιστές, παρά ταύτα, στο αυθεντικό πνεύμα των δημιουργών …

Η Lamia Bedioui έχει έρθει από την Τυνησία και έμεινε στη χώρα μας γιατί αγάπησε την ελληνική μουσική, προσεγγίζει τη μουσική μας παράδοση με την ιδιαίτερη, ανατολίτικων αποχρώσεων και σπάνιας εκφραστικότητας φωνή της.

Οι AντΑrtes είναι ο Νίκος Καρύδης (φωνή, μπουζούκι, τρομπέτα) και ο Αλέξης Κωτσόπουλος (φωνή, κιθάρα, τσέλο), δύο πολυοργανίστες μουσικοί και performer.

H σύμπραξη του σχήματος ΑντArtes με την Lamia Bedioui που από χρόνια τώρα ερμηνεύει με τον ιδιαίτερο τρόπο της τραγούδια του κόσμου και ιδιαίτερα των χωρών της Μεσογείου ανοίγει νέους δρόμους στην πορεία όλων και προμηνύει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον αποτέλεσμα με απρόσμενες συγκλίσεις. Η Lamia Bedioui έχει την ευκαιρία να πλησιάσει με ουσιαστικό τρόπο ελληνικές μουσικές και τραγούδια αλλά και οι ΑντArtes βρίσκουν τη γυναικεία φωνή που τους έλειπε με οικουμενικά ηχοχρώματα.

Στη συναυλία – μουσική παράσταση στο Θέατρο της Ρεματιάς, στις 31 Ιουλίου στο Χαλάνδρι, οι ΑντArtes συναντούν τη Lamia Bedioui και ανιχνεύουν τα μουσικά ιδιώματα που σφυρηλατήθηκαν στις εστίες του ελληνισμού το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Από το κλασικό ρεμπέτικο ως τα παραδοσιακά, τα σμυρνέικα, τις καντάδες και το επιθεωρησιακό τραγούδι δίνεται η ευκαιρία να αναδυθούν οι μαγικές φωνές και τα ποικίλα ηχοχρώματα μίας περιόδου ιδιαίτερα δημιουργικής για τις ελληνόφωνες μουσικές. Στόχος είναι μία πολυσυλλεκτική εικόνα που να αναδεικνύει τη μουσική πολυφωνία της εποχής και μία αυθόρμητη, δημιουργική ματιά πάνω στο μουσικό υλικό χωρίς αγκυλώσεις περί «αυθεντικότητας».

Ώρα έναρξης: 21:00
Διάρκεια: 120΄

Τιμές εισιτηρίων:

  • Κανονικό: 10 ευρώ
  • Φοιτητικό, ανέργων: 7 ευρώ

Προπώληση: ηλεκτρονικά στο site www.eilissos.gr και στο Βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης», Ανδ. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6800644.

Κρατήσεις – πληροφορίες: στα τηλέφωνα 210 9214248 – 6944 301678 και στο site www.eilissos.gr ή στο e-mail: [email protected]

Βιογραφικά
Lamia Bedioui

Η Lamia Bedioui γεννήθηκε στην Τυνησία όπου σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Τύνιδας (Master).Παράλληλα ασχολήθηκε με το τραγούδι. Συμμετείχε σε χορωδία κλασικού τυνησιακού τραγουδιού. Έκανε σπουδές στη μουσική και το τραγούδι, αρχικά στη Μουσική Σχολή της Τύνιδας και κατόπιν στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Ζει στην Ελλάδα από το 1992. Από το 2002 μέχρι 2010 συμμετείχε στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του βαρύτονου Σπύρου Σακκά.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια εκφραστικών τεχνών, όπως φωνολογίας, κινησιολογίας, αφηγηματικής τέχνης. Το 2013 αποφοίτησε από τη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών. Το θέμα της πτυχιακής εργασίας της ήταν «Οι ερωτικές ιστορίες του αραβικού κόσμου».

Η επαγγελματική της πορεία στο τραγούδι ξεκίνησε το 1995. Ερμηνεύει τραγούδια από διάφορες παραδόσεις της Μεσογείου καθώς και άλλα είδη όπως το γαλλικό τραγούδι.

Συνεργάστηκε με αξιόλογους μουσικούς, τραγουδιστές και περφόρμερ στον χώρο της «Εθνικ» και της παραδοσιακής μουσικής και της Jazz (Νίκος Γράψας, Λεωνίδας Μαριδάκης, Γιώτα Βέη, Estudiantina Orchestra, Jon Balk κ.ά.). Συνεργάζεται με τη Σαββίνα Γιαννάτου από το 1997 με εμφανίσεις και περιοδείες σ΄ όλη την Ελλάδα. Συμμετείχε σε διάφορους δίσκους (Τραγούδια της Μεσογείου, Terra Nostra, In Gedeonis Area,Κρόταλα, Συγκρότημα Χάρη Λαμπάκη, Ρηχά Νερά…).

Το 2006 κυκλοφόρησε η πρώτη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο « FIN΄ AMOR» σε συνεργασία με τον Σόλη Μπαρκή. Μία δουλειά βασισμένη στην αρχέγονη σχέση της φωνής με τα κρουστά.

Φέτος ετοιμάζει την καινούργια δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «ΧΡΥΣΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑ», μία παραγωγή του Μιχάλη Νικολούδη. Μία δουλειά που συνδυάζει την αφήγηση με το τραγούδι.

Έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ της Ελλάδας, σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού (Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο Τυνησία, Γαλλία,Τουρκία…) καθώς και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και εκδηλώσεις κοινωνικής υποστήριξης. Έχει συμμετάσχει σαν περφόρμερ και τραγουδίστρια σε θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις (Μαρία Πανούτσου, Νατάσσα Ζούκα, Μαρίνα Μεργού, Silvia Macchi, Alessandra Maioletti κ.ά.).

Νίκος Καρύδης

Ο Νίκος Καρύδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπουδάσε Θεωρητικά και Σύνθεση με την διαπρεπή μουσικό και συνθέτρια Φανή Κοσώνα και τρομπέτα με τον τρομπετίστα της ΚΟΑ Παναγιώτη Μπαλαμό.

Έχει γράψει μουσική για το θέατρο, για παραστάσεις χορού, για διαφημιστικά, για εφαρμογές στο iphone καθώς και για το video art project «Mr and Mrs Myth» του πολιτιστικού οργανισμού ΑΤΟΠΟΣ που παρουσιάστηκε στην Biennale της Αθήνας το 2010.

Τον Νοέμβριο του 2009 το σεξτέτο «pedal» (για κλαρινέτο, τρομπόνι, βιολί, βιόλα, τσέλο και κρουστά) παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη συναυλία των Εργαστηρίων Σύνθεσης του Μεγάρου Μουσικής υπό την διεύθυνση του Θεόδωρου Αντωνίου.

Τον Ιούνιο του 2012 στα πλαίσια Ανοιχτού Σεμιναρίου Σύνθεσης που οργανώθηκε από το Ωδείο Μουσικής Πράξης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Παναγιωτάκη, παρουσιάστηκε στο University of Indianapolis Athens o «Κύκλος Τραγουδιών για σοπράνο, τρίχορδο μπουζούκι, performance και μαγνητοταινία» με τον συνθέτη στο μπουζούκι και στην performance.

Τον Απρίλιο του 2014 έλαβε μέρος στην εβδομάδα σύγχρονης μουσικής στο Κονσερβατόριο της Γάνδης στο Βέλγιο: Συμμετοχή στα έργα Anaparastasis I (τρομπέτα) και Anaparastasis III (μπαγλαμαδάκι) του Γιάννη Χρήστου καθώς και στο έργο Vescalii Icones του Peter Maxwell Davis (ως performer).

Αλέξης Κωτσόπουλος

Ο Αλέξης Κωτσόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Νότη Μαυρουδή και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με τη Σμαρώ Γρηγοριάδου. Από το 1998 έως το 2005 φοίτησε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπούδασε ανώτερα θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο και στο Ορφείο, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος της χορωδίας του Εθνικού Ωδείου. Ξεκίνησε μαθήματα τσέλου με τον Νικόλα Καβάκο και πήρε επίσης κάποια μαθήματα στο τρομπόνι. Από το 2008 έως το 2012 έζησε στη Φινλανδία, όπου ολοκλήρωσε επαγγελματικές σπουδές στον χορό. Πριν από αυτό είχε ήδη ξεκινήσει την ενασχόλησή του και με το θέατρο, παρακολουθώντας σεμινάρια, εργαστήρια και λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικές παραστάσεις. Από το 2012 εργάζεται ως δάσκαλος μουσικής στη δημόσια εκπαίδευση.

Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Θέατρο του Ελσίνκι, με την Εθνική Λυρική Σκηνή και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραγωγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet