Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

100% χρηματοδότηση Δήμου Κηφισιάς από το Πράσινο Ταμείο για πρόγραμμα «πράσινης ενέργειας»

0
277 Προβολές

Σε συνέχεια της Πρόσκλησης που έκανε στις αρχές του 2018 το Πράσινο Ταμείο (Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος) υποβολής προτάσεων στο μέτρο «Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες» στον άξονα «Καινοτόμες δράσεις» του χρηματοδοτικού προγράμματος: «Φυσικό περιβάλλον & καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις» (Φ.Π.1/2018) ο Δήμος Κηφισιάς επιλέχθηκε με την πρωτότυπη πρότασή του «Πράσινη Ενέργεια και Πολίτες: Σχεδιασμός, Εκπαίδευση, Εφαρμογή».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς, ο Δήμος, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Nature Friends Greece» και το Συνοικιακό Συμβούλιο «Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου» Νέας Ερυθραίας, επιλέχθηκε με εξαιρετικά καλή βαθμολογία και θα χρηματοδοτηθεί 100% από το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΝ για το πρωτότυπο πρόγραμμα «Πράσινη Ενέργεια και Πολίτες: Σχεδιασμός, Εκπαίδευση, Εφαρμογή».

Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει:

  • Τη δημιουργία πρότυπης Ενεργειακής Κοινότητας στον Δήμο Κηφισιάς.
  • Την κατασκευή Ενεργειακού Πάρκου που θα περιλαμβάνει ένα πιλοτικό έργο φωτοβολταικών και θα λειτουργεί σαν Κέντρο Γνώσης για τους δημότες, την ευρύτερη κοινωνία, τα σχολεία κ.λπ.
  • Την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών προς την καθαρή ενέργεια, τις ενεργειακές κοινότητες κ.λπ.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σταύρος Ζαπάντης δήλωσε σχετικά: «Η απόφαση του Πράσινου Ταμείου για 100% χρηματοδότηση της πρωτότυπης πρότασής μας αποτελεί μια ακόμα μεγάλη επιτυχία του Δήμου μας πάνω στα ενεργειακά θέματα. Μετά το βραβείο “Best City” που κέρδισε ο Δήμος μας για το πρόγραμμα “Έξυπνη Ενεργειακή Διαχείριση”, το καινούργιο πρόγραμμα “Πράσινη Ενέργεια και Πολίτες: Σχεδιασμός, Εκπαίδευση, Εφαρμογή” που θα τρέξουμε αποσκοπεί αρχικά στην ενημέρωση των πολιτών και παράλληλα στην πρόσβαση τους στην πράσινη οικονομική ενέργεια.

»Ο Δήμος μας θα προσφέρει στους πολίτες του την δυνατότητα να ενταχθούν στη Δημοτική Ενεργειακή Κοινότητα που θα δημιουργηθεί και να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομική ενέργεια για το σπίτι τους ή την επιχείρησή τους.

»Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την άριστη συνεργασία το Συνοικιακό Συμβούλιο “Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου” της Νέας Ερυθραίας και ιδιαίτερα τη σύμβουλο κ. Μάρθα Βάρναλη, την κ. Μάγια Ανδρέου από τη “Nature Friends Greece”, καθώς και τους συνεργάτες μου στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Ο φάκελος που ετοιμάστηκε για τη διεκδίκηση της χρηματοδότησης αυτού του πρωτότυπου έργου κέρδισε τις εντυπώσεις, καθώς και υψηλότατη βαθμολογία από τους αξιολογητές!!!

»Ο Δήμος Κηφισιάς προχωράει μπροστά δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν και να έχουν πρόσβαση σε οικονομική πράσινη ενέργεια. Έτσι ένα σπίτι θα μπορεί να ρίξει το κόστος που πληρώνει για ενέργεια (θέρμανση, κλιματισμός, ζεστό νερό χρήσης, φώτα κ.λπ.) και παράλληλα να συμβάλει στην καταπολέμηση της ρύπανσης, του φαινόμενου του θερμοκηπίου, της υπερθέρμανσης του πλανήτη κ.λπ.».

Ο αντιδήμαρχος Σταύρος Ζαπάντης πρόσθεσε το σλόγκαν των Ενεργειακών Προγραμμάτων του Δήμου Κηφισιάς που είναι: «Στην Κηφισιά θερμαίνουμε τους χώρους μας. Όχι τον πλανήτη».

Αφήστε ένα σχόλιο

Scroll Up