Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στο Λαύριο
Περιφέρεια Αττικής

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στο Λαύριο

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί στους Δήμους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί και να καταγράψει τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, μετέβη σήμερα, Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 στο Λαύριο.

Ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λαυρίου, Δ. Λουκά, στο δημαρχείο της πόλης όπου πραγματοποίησε ευρεία σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, υποψηφίων, εκπροσώπων παραγωγικών καθώς και εμπορικών φορέων της περιοχής.

Κατά τη συζήτηση αναδείχθηκαν ως μείζονα προβλήματα το ανεπαρκές δίκτυο συγκοινωνιών γεγονός που, όπως επισημάνθηκε, δυσχεραίνει τη διασύνδεση του Λαυρίου με την Αθήνα, η έλλειψη υποδομών με αναπτυξιακή προοπτική, αλλά και το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Γ. Πατούλης: «Η Αττική είναι τυχερή που έχει το Λαύριο»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής ενημερώθηκε για μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει αξιοποιηθεί η ιστορία και η πολιτιστική παράδοση του Λαυρίου, όπως είναι αυτονόητο.

Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Η Αττική είναι τυχερή που έχει το Λαύριο, μία περιοχή με μεγάλη ιστορική και μνημειακή αξία. Πρόκειται για ένα θησαυρό που η Περιφέρεια θα έπρεπε να έχει αναδείξει ως τουριστικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό πόλο. Πρέπει να μπει ένα τέλος στην εσωστρέφεια και να δημιουργηθούν σημαντικά έργα και υποδομές προκειμένου το Λαύριο να διασυνδεθεί με την υπόλοιπη Αττική.

»Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να λειτουργήσει  ως ένα “κυβερνείο ” και συντονιστικό όργανο το οποίο μαζί με τους 66 δήμους του Λεκανοπεδίου να διεκδικεί την επίλυση  των προβλημάτων της κάθε περιοχής, την προσέλκυση ευρωπαϊκών κονδυλίων και την οικονομική στήριξη της ομογένειας» τόνισε και υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη εκσυγχρονισμού του δικτύου συγκοινωνιών με ταυτόχρονη επέκταση της Αττικής Οδού και του Προαστιακού μέχρι το Λαύριο».

Αναφερόμενος στο κρίσιμο ζήτημα της διευθέτησης των απορριμμάτων επισήμανε την ανάγκη υιοθέτησης λύσεων κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, με στόχο τη μείωση του κόστους διαχείρισης μέσω της ενίσχυση της ανακύκλωσης και παροχής κινήτρων και χρηματοδοτικών εργαλείων για την αποτροπής της ταφής. Νωρίτερα ο κ. Πατούλης μετέβη στην κοίτη ρέματος στο Οβριόκαστρο Κερατέας όπου πρόσφατα έχασαν τη ζωή τους τρεις συμπολίτες μας, παρασυρόμενοι από τα ορμητικά νερά. «Η Περιφέρεια όφειλε να έχει θωρακίσει καλύτερα την περιοχή. Απαιτούνται άμεσα έργα ενίσχυσης της ασφάλειας των πολιτών για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα» σημείωσε.

Γ. Πατούλης: «Το Λαύριο πρέπει να βγει από την εσωστρέφεια»

Κατά την επίσκεψη του στο Λαύριο μετέβη στο αρχαίο Θέατρο Θορικού όπου όπως ενημερώθηκε παρά το γεγονός ότι εδώ και 2,5 χρόνια έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες ανάπλασης και ανάδειξης του σημαντικού αυτού πολιτιστικού μνημείου, παραμένει αφημένο στην τύχη του και δεν αξιοποιείται τουριστικά, καθώς δεν έχουν υλοποιηθεί τα αναγκαία έργα αναστήλωσής του.

Επιπρόσθετα επισκέφθηκε το εργοστάσιο της ΔΕΗ που βρίσκεται στην περιοχή και απασχολεί 180 εργαζόμενους. Ο κ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον αν. γραμματέα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Α. Αναγνώστου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων και να ενημερωθεί για τη λειτουργία της μονάδας. Σε δηλώσεις του επισήμανε ότι προσφέρουν πολύ σημαντικό έργο κάτω από δύσκολες συνθήκες και αναγνώρισε την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Στη συνέχεια μετέβη στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ όπου ενημερώθηκε από το προσωπικό για τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συμφώνησαν στην ανάγκη εξεύρεσης λύσεων που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της μονάδας.

Ακολούθως ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το τμήμα Αλλοδαπών, καθώς και το Αστυνομικό τμήμα Λαυρίου, το πυροσβεστικό τμήμα καθώς, το κέντρο υγείας της περιοχής και το σταθμό ταξί. Μεταξύ άλλων ενημερώθηκε για ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, αλλά και την υγεία των πολιτών καθώς και για τις ανάγκες που υπάρχουν.

«Όλοι μαζί θα αλλάξουμε την Αττική»

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία στο Λαύριο επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά και την ιχθυόσκαλα της περιοχής και συνομίλησε με πολίτες και παραγωγούς για το πώς κινείται η αγορά.

Σε δηλώσεις του τόνισε:

«Το Λαύριο είναι μία περιοχή με πολλά προβλήματα για τα οποία δυστυχώς η Περιφέρεια δεν έχει δώσει λύσεις. Στόχος μας είναι να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος τόσο για το Λαύριο που βρισκόμαστε σήμερα, όσο και για όλους τους Δήμους της Αττικής.  Δεν γίνεται για παράδειγμα να υπογράφονται έργα κόστους 2.5 δις ευρώ και τελικά να βλέπουμε να υλοποιούνται σε ετήσια βάση έργα με προϋπολογισμό της τάξης των 30 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για μία αδιέξοδη τακτική που δεν πρέπει να συνεχιστεί. Αξιοποιώντας την εικοσαετή εμπειρία μας στην Αυτοδιοίκηση θα διεκδικήσουμε μαζί με τους δημάρχους σε μία συλλογική προσπάθεια, ριζικές λύσεις μετατρέποντας την Αττική σε περιφέρεια-πρότυπο απ΄ όπου θα δρομολογούνται δράσεις με αναπτυξιακό πρόσημο».

Σχετικά άρθρα

1 Comment

  1. Γιαννης Μπ.

    Πάλι για φωτογραφηση πήγε; Ας τον μαζέψουν λίγο, ή τελος πάντων ας τον προετοιμάζουν λίγο καλύτερα ώστε να πει και τίποτα πιο συγκεκριμένο, κι όχι μόνο λόγια του αέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet