Μεξικό: 20 νεκροί μετά από μάχη συμμοριών
Κόσμος

Μεξικό: 20 νεκροί μετά από μάχη συμμοριών

Οι μεξικανικές αρχές ξεκίνησαν έρευνες για μια μάχη ανάμεσα σε δύο συμμορίες που άφησε τουλάχιστον 20 πτώματα, 17 εκ των οποίων απανθρακωμένα, σε μια μεθοριακή πόλη κοντά στην περιοχή που θα επισκεφθεί λίγο αργότερα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, για να κερδίσει υποστήριξη για το τείχος που θέλει να χτίσει.

Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, στη σημερινή, καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο για μια «μάχη μεταξύ δύο ομάδων», συμπληρώνοντας ότι οι αξιωματούχοι ασφαλείας αργότερα θα παράσχουν περαιτέρω πληροφορίες.

Ο Τραμπ κατευθύνεται στο Μακάλεν, στο Τέξας, στα αμερικανικά σύνορα με το Μεξικό, συνεχίζοντας να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κήρυξης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, αν το Κογκρέσο δεν συμφωνήσει στην απαίτησή του να χορηγήσει κονδύλια για την ανέγερση του πολυπόθητου για αυτόν τείχος στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού.

Μεξικανός αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε ότι οι αρχές εντόπισαν χθες 20 πτώματα, 17 από αυτά απανθρακωμένα, έξω από τη Σιουδάδ Μιγκέλ Αλεμάν, περίπου 90 χιλιόμετρα από το Μακάλεν, απέναντι από τον ποταμό Ρίο Γκράντε. Πέντε καμένα οχήματα βρέθηκαν επίσης κοντά στα πτώματα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Άλλος αξιωματούχος ασφαλείας της πολιτείας ανέφερε σήμερα ότι ανασύρθηκαν 21 πτώματα στο σημείο.

Η πολιτεία Ταμαουλίπας έχει μετατραπεί σε μία από τις πιο βίαιες στο Μεξικό, την οποία λυμαίνονται συμμορίες που πολεμούν για τον έλεγχο παράνομης διακίνησης ναρκωτικών, με εκβιασμούς και εκμετάλλευση μεταναστών.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη χώρα κατά τη διάρκεια των επί χρόνια συγκρούσεων μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και των αντιμαχόμενων καρτέλ ναρκωτικών.

Πηγές: ΑΜΠΕ, ΑFP

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet