Το συνοπτικό πρόγραμμα δράσης του συνδυασμού Λυκόβρυση – Πεύκη 2020
Πολιτική

Το συνοπτικό πρόγραμμα δράσης του συνδυασμού Λυκόβρυση – Πεύκη 2020

Το συνοπτικό πρόγραμμα δράσης του για την τριετία 2019 – 2023, εφόσον εκλεγεί στη δημαρχία της πόλης, έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοτικός συνδυασμός Λυκόβρυση – Πεύκη 2020, καλώντας ταυτόχρονα τους δημότες να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Στη σχετική ανακοίνωση του συνδυασμού αναφέρονται τα εξής:

Ο συνδυασμός Λυκόβρυση – Πεύκη 2020, έχοντας εργαστεί επί  τέσσερα και πλέον χρόνια, μελετώντας τα δημοτικά δρώμενα της πόλης μας, παρουσιάζει πρώτος συνοπτικά – προς το παρόν – προς τους συμπολίτες μας ένα επιγραμματικό σχέδιο προγράμματος δράσης του, όταν φυσικά μετά τον Μάιο  2019 αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου, με τη βοήθεια και τη στήριξη των συμπολιτών μας.

Μέσα στους πρώτους μήνες του 2019 θα παρουσιάσει και θα κυκλοφορήσει αναλυτικά τις προγραμματικές του σκέψεις και δεσμεύσεις προς όλους τους συμπολίτες μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε και τις δικές σας προτάσεις, έτσι θα έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα όπως το θέλουν οι συμπολίτες μας

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος έχουν ως εξής:

  1. Ηλεκτρονική συμμετοχή των πολιτών στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων του Δήμου. Αμφίδρομη σχέση πολίτη – Δήμου στη λήψη των αποφάσεων e politis. Βασική προϋπόθεση η άριστη ηλεκτρονική οργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και η  καθημερινή ενημέρωση και βελτίωση των ιστοσελίδων του.
  2. Θα υλοποιήσουμε τις τρεις πρωτοποριακές μας δεσμεύσεις τις οποίες ανακοινώσαμε στην εκδήλωση για τα τέταρτα γενέθλιά μας  τον περασμένο Ιούνιο, ήτοι: α) την τακτική  κατά μήνα ημέρα του πολίτη, όπου ο δήμαρχος θα δέχεται από το πρωί μέχρι το βράδυ τους συμπολίτες μας στο γραφείο του, ακούγοντας διά ζώσης τα αιτήματά τους β) Το Συμβούλιο του Δημάρχου σε τακτά κατ’ έτος χρονικά διαστήματα, με 33 από τους μη εκλεγέντες υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους από κάθε παράταξη και γ) Το Συμβούλιο των παλαιών Δημάρχων δύο φορές τον χρόνο με τον δήμαρχο, για ανταλλαγή απόψεων για την πορεία και δράση του Δήμου.
  3. e-keap. Ειδικά μηχανήματα τύπου ΑΤΜ τοποθετημένα σε νευραλγικά σημεία της πόλης θα παρέχουν τη δυνατότητα στους πολίτες, επί 24ώρου βάσεως, να ζητούν και να εκτυπώνουν απλά πιστοποιητικά ρουτίνας, όπως δημοτική ενημερότητα, πιστοποιητικά Δημοτολογίου κ.ά. Έτσι ο πολίτης θα μπορεί να εξυπηρετείται και σε χρόνο εκτός λειτουργίας των υπηρεσιών του Δήμου.
  4. Ίδρυση και λειτουργία Γραφείου Επιχειρηματικότητας και ευρέσεως εργασίας για μακροχρόνια ανέργους της πόλης μας. Σύνδεση της ζήτησης εργασίας από τις τοπικές επιχειρήσεις και όχι μόνο, με τους ανέργους συμπολίτες μας οι οποίοι θα είναι με επιστημονικό τρόπο καταγεγραμμένοι στα αντίστοιχα γραφεία του Γραφείου Επιχειρηματικότητας.
  5. Προστασία του περιβάλλοντος. Τηλεπαρακολούθηση και τηλεμετρία των υδάτινων πόρων, χρήση βιομάζας ως καύσιμης ύλης. Αποτελεσματικότερη λειτουργία με εξειδικευμένο προσωπικό της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας με ιδιωτική αστυνόμευση, για την πρόληψη, αντιμετώπιση και διαχείριση καταστροφών. Εντατικοποίηση της ασφάλειας και προστασίας των αστικών δασών της πόλης μας ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Δημιουργία ασφαλών περιπάτων όλων των συμπολιτών μας σ αυτά. Παροχή στην ως άνω υπηρεσία του αντίστοιχου μηχανολογικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Τοποθέτηση panel σε όλα τα σχολικά και δημοτικά συγκροτήματα του Δήμου με στόχο την ενημέρωση για την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων.
  6. Ενίσχυση και ουσιαστική βελτίωση της δημοτικής αστικής συγκοινωνίας. Σύνδεση της Λυκόβρυσης με συχνότερα δρομολόγια με τον ηλεκτρικό σταθμό ΚΑΤ και Αμαρουσίου. Προμήθεια νέων λεωφορείων μέσω ευρωπαϊκών για τον σκοπό αυτό προγραμμάτων. Οι κάτοικοι της πόλης έχουν αυξηθεί και υπάρχει η δυνατότητα της χρηματοδότησης προγραμμάτων πρόσληψης οδηγών όσο και των αντίστοιχων καυσίμων για το σκοπό αυτό.
  7. Ίδρυση web δημοτικού ραδιοφώνου με σύστημα Live streaming, που θα μεταδίδονται Live και θα αποθηκεύονται όλα τα Δημοτικά Συμβούλια, έτσι ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να τα παρακολουθούν όπου κι αν ευρίσκονται.
  8. Εφαρμογή ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ: Μία εφαρμογή που θα επιτρέπει σε κάθε δημότη να έχει στο κινητό του όλο το site του Δήμου και να λαμβάνει όποια πληροφορία του χρειάζεται , απλοποιώντας έτσι τη σχέση του με τις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου.
  9. Διαχείριση των αποβλήτων του Δήμου/κομποστοποίηση, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Βελτίωση του κυκλώματος της ανακύκλωσης με ειδικούς προς τούτο κάδους οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τους ήδη φθαρμένους. Συστηματική πλύση των κάδων αποκομιδής απορριμμάτων με προμήθεια ειδικών πλυντηρίων κάδων από ευρωπαϊκά προγράμματα, τα οποία θα ζητηθούν  από τις ειδικές υπηρεσίες του Δήμου μας.
  10. Τηλεματική ιατρική υπηρεσία του Δήμου η οποία θα στελεχώνεται από εθελοντές ιατρούς που θα υποστηρίζουν ιατρικά τους ηλικιωμένους και γενικά τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Αναμόρφωση της λειτουργίας των ΚΑΠΗ της πόλης μας σε πιο αποτελεσματικές δομές, με βασική επιδίωξη την ίδρυση και λειτουργία του ΚΑΠΗ της Κάτω Πεύκης, ένα διαχρονικό αίτημα των ηλικιωμένων της περιοχής αυτής. Μέριμνα για την ολοήμερη φροντίδα των ηλικιωμένων σε χώρους ειδικά διαμορφωμένους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  11. Διαχείριση, προστασία και αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δήμου, της σχολικής περιουσίας και των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας του Δήμου στους κοινόχρηστους χώρους, στις υποδομές και στα πάσης φύσεως δίκτυα.
  12. Ανακατασκευή και συντήρηση των αθλητικών χώρων της πόλης μας. Αποπεράτωση του κλειστού γηπέδου basket της Λυκόβρυσης και παράδοσή του στους νέους της πόλης μας. Κατασκευή ποδηλατοδρόμων εκεί όπου αυτό είναι εφικτό.
  13. Ίδρυση και λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού, για την εξυπηρέτηση των νέων εργαζομένων γονέων – δημοτών της πόλης μας, θεσμός που λείπει χαρακτηριστικά και θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό συνδημοτών μας.
  14. Κατασκευή της πλατείας Πέρρου στην Πεύκη, η οποία χρονίζει έτη αρκετά. Με λίγα χρήματα θα αποκτήσει η πόλη κεντρική πλατεία και θα απαλλαγεί από την τριτοκοσμική ασχήμια που αμαυρώνει τη γενική εικόνα της.
  15. Κανείς μαθητής ανασφάλιστος για τις ώρες που βρίσκεται στους σχολικούς χώρους. Το μέτρο αυτό θα ισχύσει από τους Βρεφικούς Σταθμούς μέχρι τα Λύκεια. Κανείς μαθητής χωρίς δωρεάν Internet. Διαμόρφωση ειδικών χώρων για υπαίθρια επιτραπέζια αθλήματα για όλες τις ηλικίες. Περιπολίες και φύλαξη των σχολικών χώρων κατά τις ώρες λειτουργίας τους και όχι μόνο, από ιδιωτικούς αστυνομικούς (security).
  16. Ίδρυση και συστηματικότερη λειτουργία θερινού κινηματογράφου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πόλης μας.
  17. Μέριμνα για τη φύλαξη νηπίων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους σε ώρες που δεν λειτουργούν θεσμικά οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Δημοτικά Σχολεία. Δημιουργική απασχόληση των παιδιών από παιδαγωγούς του Δήμου. Έτσι θα διευκολύνονται οι γονείς για τις εργασίες τους ειδικά κατά τις απογευματινές ώρες.
  18. Μέριμνα για την επισκευή και αναπαλαίωση του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» στο Ηλιακό χωριό. Έτσι θα εξυπηρετεί πιο αποτελεσματικά τις πολιτιστικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΠΕΑΠ.
  19. Αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ώρα του πολίτη ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη.
  20. Θεσμοθετημένος κατ έτος και υποχρεωτικός απολογισμός του δημάρχου ενώπιον των συμπολιτών της πόλης μας.
  21. Δημιουργία ειδικού τμήματος για τα αδέσποτα όπου σε συνεργασία με τις οργανώσεις της περιοχής θα ασχοληθεί με όλα τα θέματα που αφορούν τα ζωάκια.
Ελάτε να διαμορφώσουμε το πρόγραμμά μας Μαζί! – Διαβούλευση

Σε εμάς η γνώμη σας μετράει. Επισκεφτείτε  την ιστοσελίδα μας www.lp2020.com, κάντε κλικ στην ενότητα ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 και πατήστε στο «Σε μας η γνώμη σας μετράει», για να μας στείλτε τις δικές σας προτάσεις.

Επίσης στην ίδια σελίδα, αν θέλετε, πατήστε «Διαβούλευση ό,τι μας απασχολεί» και κάντε διάλογο με άλλους συμπολίτες μας σε ό,τι θέμα θέλετε.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κάνουμε τον Δήμο μας καλύτερο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet