Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση συγκροτεί η ΚΕΔΕ
Αυτοδιοίκηση

Επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση συγκροτεί η ΚΕΔΕ

Τη συγκρότηση Επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί και θα διαμορφώσει τις προτάσεις της Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού εν όψει της επικείμενης Συνταγματικής Αναθεώρησης, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίστηκε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κατόπιν σχετικής εισήγησης του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γιώργου Πατούλη.

Οι τελικές θέσεις της ΚΕΔΕ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συζητηθούν στο θεματικό Συνέδριο που διοργανώνει η Ένωση μαζί με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Μακεδονίας, στις 23 και 24 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή τη συγκρότηση της Επιτροπής ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι: «Η ΚΕΔΕ, ως θεσμικός φορέας του κράτους και ο κατεξοχήν εκφραστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού, συμμετέχει στον δημόσιο διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση, καταθέτοντας συγκεκριμένες θέσεις που στηρίζουν την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου λειτουργίας του κράτους και της Αυτοδιοίκησης».

«Απαιτείται μία ουσιαστική διαβούλευση με υπευθυνότητα και ωριμότητα μεταξύ όλων των αρμόδιων φορέων προκειμένου να μπει η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης» υπογραμμίζει και τονίζει:

«Η συνταγματική αναθεώρηση είναι μία διαδικασία πάνω και πέρα από κόμματα. Αφορά την καθημερινότητα των πολιτών και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet