Καταγγέλλει την επίθεση σε εκπαιδευτικούς η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς
Κοινωνία

Καταγγέλλει την επίθεση σε εκπαιδευτικούς η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς

Καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές εκπαιδευτικούς την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση επισημαίνει τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς καταγγέλλει την επίθεση με ΜΑΤ και χημικά στους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς την Παρασκευή 11/1 έξω από τη Βουλή που είχε συνέπεια να τραυματιστούν διαδηλωτές εκπαιδευτικοί.

Η διαδήλωση αποτελούσε μέρος των κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών κατά του νομοσχεδίου για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται στο εξής οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και κατά του πολύχρονου εμπαιγμού της κυβέρνησης που δεν διορίζει μόνιμους εκπαιδευτικούς. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι για τους διορισμούς κατά 50% θα μετρά η προϋπηρεσία και κατά 50% η κατοχή ακαδημαϊκών ή άλλων τίτλων (μεταπτυχιακά κ.λπ.).

Οι εξαγγελλόμενοι (εδώ και χρόνια από την κυβέρνηση) 15.000 νέοι διορισμοί δεν καλύπτουν ούτε τα μισά από τα κενά των σχολείων τα οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικάτων των εκπαιδευτικών και της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας) φτάνουν τις 30.000. Σημειώνουμε, επίσης, τις τεχνικές «εξαφάνισης» των κενών με τη διαρκή αύξηση των μαθητών ανά τάξη (έως 27 παιδιά), τις συγχωνεύσεις τμημάτων, την αλλαγή προς το δυσμενέστερο των μειώσεων των μαθητών ανά τάξη σε περίπτωση παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, τις δεύτερες και τρίτες αναθέσεις μαθημάτων στη Β/βάθμια, τη διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων από δασκάλους στο Δημοτικό, τις καταργήσεις ειδικοτήτων στα Τεχνικά Λύκεια κ.ο.κ.

Όσο για τον τρόπο που θα γίνονται οι νέοι διορισμοί κατά τη γνώμη μας είναι άδικος, διότι εξισώνει τον πολύχρονο μόχθο και την πολύτιμη εμπειρία δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών που γύρισαν όλη την Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί, θυσιάζοντας κάθε οικογενειακή σταθερότητα, με μεταπτυχιακά που, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, γίνονται επί πληρωμή ακόμα και στα δημόσια ΑΕΙ – ΤΕΙ και ενδέχεται να μην έχουν ουδεμία σχέση με τα εκπαιδευτικά καθήκοντα.

Αποτελεί ένα πολύ βαρύ χτύπημα στην αξία του πτυχίου, καθώς δεν είναι αρκετό για την πρόσληψη στην εκπαίδευση, αλλά απαιτούνται και άλλα προσόντα. Πρόκειται, λοιπόν, για μια ακόμα εξέλιξη που ουδεμία σχέση έχει με την αξιοκρατία ή τη βελτίωση των εκπαιδευτικών, αλλά οδηγεί στην αύξηση του «τζίρου» μιας αναδυόμενης αγοράς τίτλων σπουδών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.
  • Έως 15 παιδιά στην τάξη στο Δημοτικό.
  • Έως 20 μαθητές/τριες στο Γυμνάσιο – Λύκειο.
  • Ενιαίο υποχρεωτικό 12χρονο σχολείο και δίχρονη προσχολική αγωγή.
  • Παράλληλα στήριξη σε κάθε μαθητή/τρια που την έχει ανάγκη.
  • Τμήματα ένταξης και ενισχυτικής διδασκαλίας σε όλα τα σχολεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet