Δήλωση της προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. για την απώλεια του Σαράντου Καργάκου
Αυτοδιοίκηση

Δήλωση της προέδρου του Ομίλου για την UNESCO Β.Π. για την απώλεια του Σαράντου Καργάκου

Η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, στην είδηση της απώλειας του σπουδαίου Έλληνα ιστορικού και διανοούμενου Σαράντου Καργάκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλοι οι Έλληνες αποχαιρετούμε σήμερα έναν πνευματικό άνθρωπο, έναν σπουδαίο εκπρόσωπο της ιστορικής γνώσης και διανόησης. Συγγραφέας, δοκιμιογράφος, αλλά και φιλόλογος – δάσκαλος αφοσιώθηκε στη μετάδοση της γνώσης στις νεότερες γενεές μέσα από τη γραφή, αλλά και την πολυετή εκπαιδευτική του διαδρομή. Μέχρι το τέλος στις επάλξεις, ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος υπήρξε φωνή λαϊκής αφύπνισης σε ζητήματα καίριας ιστορικής, αλλά και εθνικής σημασίας για την πατρίδα μας όπως η ελληνικότητα της Μακεδονίας. Μέσα από τη βαθιά έρευνα και γνώση της ιστορίας μας αναδείκνυε την ιστορική αλήθεια και την αποτύπωσε στην πολυπληθέστατη συγγραφή και αρθρογραφία του που μας αφήνει σήμερα ως σημαντική παρακαταθήκη. Υπόδειγμα πνευματικού ανθρώπου, διάγοντας με ήθος και σεμνότητα τον προσωπικό του βίο και αφοσίωση στην επιστήμη του, ουδέποτε διεκδίκησε αξιώματα και τιμές.

»Ως Όμιλος που υπηρετούμε τις αξίες του πολιτισμού, της παιδείας και του πνεύματος, τιμούμε τους ανθρώπους εκείνους που μέσα από το έργο και το ανάστημά τους έχουν κάνει την πατρίδα μας πλουσιότερη, και υποκλινόμαστε στο μεγαλείο τους. Είναι λυπηρό γιατί οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου μας γίνονται όλο και λιγότεροι. Ως ελάχιστο ηθικό χρέος απέναντί τους, όλοι εμείς οι νεότεροι, οι σύγχρονοι, οφείλουμε να φανούμε αντάξιοί τους ακολουθώντας το παράδειγμα του βίου και του έργου τους, του πάθους και της αγάπης τους για την ιστορία και την πατρίδα μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet