Στα Μέγαρα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης
Περιφέρεια Αττικής

Στα Μέγαρα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, την περιοχή των Μεγάρων όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον δήμαρχο, αιρετούς, αξιωματικούς της αστυνομίας, γιατρούς του Κέντρου Υγείας, παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, πτηνοτρόφους, κατοίκους, καταστηματάρχες και εργαζόμενους.

Ο κ. Γ. Πατούλης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή, καθώς και για τις ανάγκες που υπάρχουν σε επίπεδο έργων υποδομής. Η αντιπλημμυρική θωράκιση, η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, η ασφάλεια, η έλλειψη ιατρικού προσωπικού, η βελτίωση του οδικού δικτύου και η υλοποίηση υποστηρικτικών έργων για την ενίσχυση των αγροτικών και κτηνοτροφικών μονάδων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ο Γ. Πατούλης στο πλευρό των κατοίκων ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Γ. Πατούλη ήταν ο Δήμος Μεγαρέων, ενώ στη συνέχεια είχε συνάντηση και ενημέρωση από εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων.

Ο δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης, αφού τον καλωσόρισε, τον ευχαρίστησε για  τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ προκειμένου να βοηθηθούν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες και πυρκαγιές.

Ο κ. Σταμούλης υπογράμμισε ότι τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουν προκληθεί στην περιοχή οφείλονται σε πλημμύρες, καθώς και σε πυρκαγιές. Επιπλέον, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς η Εθνική Οδός λειτουργεί ως «επικίνδυνο ανάχωμα» σε περιπτώσεις μεγάλων βροχοπτώσεων με συνέπεια τα νερά να διοχετεύονται σε μικρό αριθμό διόδων και να προκαλούν πλημμύρες.

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, από την πλευρά τους, αναφέρθηκαν τόσο στα παραπάνω προβλήματα, όσο και σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια, την τουριστική ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου και την υγεία των πολιτών.

Όπως επισήμαναν, είναι αναγκαία η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων με προσωπικό και οχήματα, ενώ θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για αύξηση των εφημεριών και βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των κατοίκων.

Στη συνέχεια κατήγγειλαν, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης Νέα Αρχή για την Αττική, την παντελή έλλειψη έργων και υποδομών από την Περιφέρεια. Ως ενδεικτικό παράδειγμα ανέφεραν τη γέφυρα της Παλαιάς Εθνικής Οδού η οποία αν και έχει καταστραφεί από τις πλημμύρες από τον Νοέμβριο του 2018 δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί.

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Πατούλης εξέφρασε την απογοήτευση του, καθώς, όπως είπε, «εδώ και δεκαετίες ο Δεύτερος Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν έχει αναλάβει συγκεκριμένες  δράσεις και πρωτοβουλίες, τόσο για την υλοποίηση έργων υποδομής, όσο και για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική θωράκιση της περιοχής».

Αναγκαία η καθιέρωση ενός συντονιστικού οργάνου

Ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε ότι ο Πρώτος και ο Δεύτερος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να συνεργάζονται, τόσο για την ασφάλεια των πολιτών, όσο και για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της κάθε περιοχής.

«Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει τμήμα Πολιτικής Προστασίας στον Δεύτερο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης το οποίο να συνεργάζεται και να συντονίζει τις προσπάθειες των αντίστοιχων τμημάτων των δήμων. Για τον λόγο αυτό θα έπρεπε να έχει συσταθεί ένα συντονιστικό όργανο στο οποίο η Περιφέρεια και οι 66 δήμοι θα συντόνιζαν τις προσπάθειες τους για τη διεκδίκηση υλοποίησης δράσεων που θα έλυναν τα προβλήματα της κάθε περιοχής. 

»Ως Νέα Αρχή για την Αττική έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο θα υλοποιήσουμε από την πρώτη στιγμή που θα αναλάβουμε καθήκοντα στην Περιφέρεια.

»Μας αξίζουν καλύτερες ημέρες ως πολίτες της Αττικής και πρέπει να τις διεκδικήσουμε

»Ως επικεφαλής της παράταξης Νέα Αρχή εργάζομαι για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής. Αυτό θα το καταφέρουμε με την υλοποίηση  συγκεκριμένου σχεδίου που θα αξιοποιεί τον ιστορικό, πολιτιστικό, τουριστικό και αγροτικό πλούτο της Αττικής», τόνισε ο κ. Γ. Πατούλης.

«Τα Μέγαρα αποτελούν τον μεγαλύτερο πυλώνα περιαστικής γεωργίας της Αττικής»

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της περιοχής, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Γ. Πατούλης σημείωσε ότι ως αυριανός περιφερειάρχης θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιοχή, η οποία μεταξύ άλλων αποτελεί τον μεγαλύτερο πυλώνα περιαστικής γεωργίας στην Αττική.

«Τα Μέγαρα, καλύπτουν ένα μεγάλο ποσοστό της ζήτησης αγροτικών προϊόντων του λεκανοπεδίου. Όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής. Στόχος μας είναι να μειωθεί η ανεργία και να υπάρξουν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν να παραμείνουν οι νέοι μας στο τόπο τους» σημείωσε ο κ. Γ. Πατούλης.

Συναντήσεις

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, εκτός από τις επαφές που είχε με τον δήμαρχο Μεγαρέων και με  αιρετούς, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και την Ασφάλεια, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις δράσεις από τους διοικητές των Τμημάτων. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και το Κέντρο Υγείας Μεγάρων, ενώ συνομίλησε με επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής.

Στο πλαίσιο των επαφών που είχε με τους παραγωγούς της περιοχής επισκέφθηκε τον Αμπελουργικό Συνεταιρισμό Μεγάρων, μια πτηνοτροφική μονάδα παραγωγής αυγών, καθώς και μια μονάδα τυποποίησης και συσκευασίας λαχανικών. Τέλος, βρέθηκε σε σημεία που απαιτούνται έργα αποκατάστασης, τόσο από την Περιφέρεια (γέφυρα Παλαιάς Εθνικής Οδού), όσο και από τον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας (κατεστραμμένο οδόστρωμα και πεζοδρόμια).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet