Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου είναι «στον αέρα»
Αυτοδιοίκηση

Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Γαλατσίου είναι «στον αέρα»

Η νέα διαδικτυακή πύλη του Δήμου Γαλατσίου (http://www.galatsi.gov.gr/) τέθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, σε λειτουργία, αρχικά σε πιλοτικό επίπεδο με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των πολιτών.

Η πλοήγηση στο νέο site είναι, όπως επισημαίνει ο Δήμος, αρκετά φιλική και χρηστική, παρέχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που θέλει να μάθει κάποιος για τον Δήμο Γαλατσίου, ακολουθώντας σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και προσαρμοστικότητας στις συσκευές, όπως tablet και smart phone.

Μέσα από τη νέα σελίδα δίνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στους πολίτες η δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, με τη χρήση προσωπικών κωδικών taxisnet. Πλέον, μέσω της σελίδας είναι εφικτή η προβολή, αλλά και η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών με άμεση ενημέρωση του υπολοίπου. Σημειώνεται ότι η υπηρεσία αυτή είναι πρωτοποριακή και μέχρι σήμερα ελάχιστοι Δήμοι στη χώρα την παρέχουν.

Επίσης, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μεταξύ άλλων, να λαμβάνουν βασικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες του Δήμου, να αποστέλλουν αιτήματα με δυνατότητα προσθήκης σχετικών αρχείων, να ενημερώνονται για τις αποφάσεις που λαμβάνουν τα αρμόδια όργανα του Δήμου, για Διαγωνισμούς και Προκηρύξεις που διενεργεί, καθώς και για τα δρώμενα, τις ημερίδες και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Γαλάτσι, απλά και μόνο μέσα από το Ημερολόγιο που υπάρχει στην ηλεκτρονική τους πλατφόρμα.

Μπορούν να «κατεβάζουν» Φόρμες Αιτήσεων π.χ. από την Κοινωνική Υπηρεσία για επιδόματα κ.α., από το Δημοτολόγιο, από το Ληξιαρχείο, ενώ μπορούν να περιηγηθούν και στην Ηλεκτρονική Φωτοθήκη – Βιβλιοθήκη – Πινακοθήκη του Δήμου.

Επιπλέον, οι επισκέπτες της πόλης μπορούν να ενημερωθούν για την ιστορία, τα αξιοθέατα και τα σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου Γαλατσίου βλέποντας ταυτόχρονα το ακριβές σημείο τοποθεσίας και αντίστοιχες φωτογραφίες.

Σημειώνεται ότι μια ακόμη καινοτομία της νέας δικτυακής πύλης είναι ότι αυτή φιλοξενείται στο υπερσύγχρονο και ταχύτατο κυβερνητικό σύστημα G-Cloud της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. Το G-Cloud είναι φορέας υλοποίησης και διαχείρισης συστημάτων και υποδομών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) των Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και διαχειρίζεται διαδικτυακές πύλες όπως τα ΚΕΠ, το πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», «ΕΡΜΗΣ» κ.ά.

Η νέα σελίδα εύκολα προσαρμόζεται και τροποποιείται ανάλογα με τις επιταγές που η καθημερινότητα επιτάσσει. Είναι, μάλιστα, ανοιχτή σε προτάσεις και σε επισημάνσεις πολιτών για αλλαγές και προσθήκες.

Η κατασκευή της νέας δικτυακής πύλης είναι μέρος ενός συνολικού προγράμματος του Δήμου Γαλατσίου, με σκοπό την πλήρη μετάβασή του στην ψηφιακή κοινωνία, καθώς και της ποιοτικότερης εξυπηρέτησης των πολιτών. Ήδη ο Δήμος και τα Νομικά του Πρόσωπα, έχουν πλέον διαλειτουργική επαφή στις οικονομικές τους υπηρεσίες και έχει ήδη εφαρμοστεί η πρώτη φάση του συστήματος της ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2019, με την προμήθεια και τη χρήση ηλεκτρονικών υπογραφών από όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους του Δήμου. Πλέον, οι διοικητικές εργασίες γίνονται, όπως επισημαίνει ο Δήμος, με διαφάνεια, ταχύτερα και αποτελεσματικότερα και με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

«Η προσαρμογή στην ψηφιακή εποχή δεν είναι υποχρέωση. Είναι το αύριο» τονίζει η διοίκηση του Δήμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet