Έκκληση με… τοιχοκόλληση προς τους βομβιστές του «La Scala»
Φωτό απο την προηγούμενη έκρηξη στο εστιατόριο.
Κοινωνία

Έκκληση με… τοιχοκόλληση προς τους βομβιστές του «La Scala»

Απόγνωση έχει πιάσει τους ενοικιαστές του ακινήτου της αδερφής του Γιάννη Σμπώκου στη Νέα Ερυθραία και ιδιοκτήτες εστιατορίου που στεγάζεται εκεί μετά από τις δύο βομβιστικές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στο κατάστημα. Μην ξέροντας πως να προστατευθούν από το ενδεχόμενο μίας νέας επίθεσης έγραψαν μηνύματα προς τους βομβιστές έξω από το εστιατόριο ενημερώνοντας τους πως δεν έχουν καμία σχέση με τον πρώην γενικό γραμματέα εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατσόπουλου. «Χτυπάτε λάθος στόχο. Ουδεμία σχέση έχουμε με τον Γ. Σμπώκο. Ενημερωθείτε σωστά και αλλάξτε τον στόχο σας. Οι ένοικοι του κτηρίου και οι γείτονες δεν φταίνε για τις αμαρτίες άλλων. Έλεος».

Υπενθυμίζεται πως στις 16 Ιουλίου 2014 άγνωστοι τίναξαν στον αέρα για δεύτερη φορά το εστιατόριο «La Scala» στη Νέα Ερυθραία. Στο κτήριο που ανήκει στην αδελφή του Γιάννη Σμπώκου σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες. Το κτήριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη και Κύπρου στη Νέα Ερυθραία.

Από την έκρηξη, η οποία ακούστηκε σε μεγάλη ακτίνα στα Βόρεια Προάστια, προκλήθηκαν πάλι σοβαρές ζημιές στο εστιατόριο, καθώς και σε τουλάχιστον πέντε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα απ΄ έξω, ενώ έσπασαν τζάμια σε κοντινά κτήρια, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Όλα έγιναν λίγη ώρα πριν τις 4 τα ξημερώματα. Μία μηχανή μεγάλου κυβισμού, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν κράνη, σταμάτησε έξω από το κατάστημα. Εκεί βρισκόταν δύο άνδρες ιδιωτικής εταιρείας σεκιούριτι οι οποίοι είχαν αναλάβει τη φύλαξη του κτηρίου. Οι άγνωστοι τους πλησίασαν και τους κάλεσαν να φύγουν αμέσως από το σημείο. Αμέσως μετά πέταξαν ένα μασούρι δυναμίτιδας στην είσοδο του εστιατορίου και εξαφανίστηκαν.

Σημειώνεται ότι, στις 15 Μαΐου 2014 είχε σημειωθεί η πρώτη έκρηξη στον ίδιο χώρο που ισοπέδωσε το εστιατόριο. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet