Μαθήματα χρήσης του διαδικτύου σε πολίτες Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού
Κοινωνία

Μαθήματα χρήσης του διαδικτύου σε πολίτες Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού

Τα μέλη της Δημιουργικής Ωριμότητας του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού σύντομα θα «ξανακαθίσουν στα θρανία» για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα… στο διαδίκτυο!

Ηλικιωμένοι δημότες θα βοηθηθούν, μέσα από «μαθήματα», να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και να χρησιμοποιούν αυτά τα σύγχρονα εργαλεία για τις ανάγκες της καθημερινότητας τους.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος, σε σχετική έρευνα έχει καταγραφεί άνοδος στις ηλικίες μεταξύ 55 και 75 χρόνων. Άτομα τρίτης ηλικίας, μαθαίνουν ολοένα να σερφάρουν στο διαδίκτυο κι ας χρειάζονται διπλάσιο και πλέον χρόνο για να το κάνουν από τους νεότερους.  Σε ότι αφορά στους λόγους που κάνουν χρήση των υπολογιστών & του διαδικτύου, οι πιο συχνές απαντήσεις τους ήταν:

  • η ενημέρωση (78,06%),
  • η απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων (72,26%),
  • η επικοινωνία με αγαπημένα πρόσωπα (61,29%),
  • η καταπολέμηση της μοναξιάς (60,00%),
  • η ψυχαγωγία (56,13%),
  • η παρακολούθηση του σύγχρονου τρόπου ζωής (45,16%) και τέλος
  • η διατήρηση της ατομικής αυτονομίας (36,77%).

Το διαδίκτυο, λοιπόν, έρχεται να δώσει μια λύση επαφής των ανθρώπων μεταξύ τους. Γίνονται «φίλοι» στα μέσα μαζικής δικτύωσης, στα social media, λαμβάνουν μέρος σε ομάδες, αποκτούν ενδιαφέροντα καθώς η επικοινωνία είναι καθημερινή και διαρκής.

Λέγεται, επίσης, ότι η χρήση του διαδικτύου από αρχάριους ηλικιωμένους βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία των κυττάρων σε σημείο που απομακρύνεται αισθητά ο κίνδυνος της άνοιας που μαστίζει την τρίτη ηλικία. Παραπονιούνται  βέβαια στην αρχή γιατί όλα μοιάζουν δύσκολα, καθώς η τεχνολογία δεν υπήρχε από πριν στην ζωή τους, αλλά μετά από την υπόδειξη ανθρώπων που τους βοηθούν – κυρίως των εγγονιών τους – γίνονται καλοί μαθητές.

Σκοπός είναι το μυαλό να παραμένει ενεργό, να… γυρίζουν τα γρανάζια της μηχανής του, να μην σκουριάσουν…

H αντιδήμαρχος Δημοτικής Διακυβέρνησης Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, Νατάσσα Αγγελάκη, υπεύθυνη για τη Λέσχη Φιλίας & Δημιουργικής Ωριμότητας Νέου Ψυχικού και η αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΦΙΨ, Σόφη Ζαφρακοπούλου, υπεύθυνη για τη λειτουργία των Τμημάτων εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Δήμου, μερίμνησαν από κοινού ώστε μια υπόσχεση του δημάρχου Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελή Ξυριδάκη, να γίνει πράξη: «Ενεργοί ηλικιωμένοι ίσον υγιείς ηλικιωμένοι!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet