Ν.Δ. προς Αλ. Τσίπρα: Αν βιάζεται για ντιμπέιτ, ας προκηρύξει εκλογές
Πολιτική

Ν.Δ. προς Αλ. Τσίπρα: Αν βιάζεται για ντιμπέιτ, ας προκηρύξει εκλογές

Οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη Βουλή διαμηνύει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την πρόταση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη διεξαγωγή τηλεοπτικού ντιμπέιτ με αντικείμενο το Σκοπιανό.

Σε ανακοίνωσή της, η Ν.Δ. καλεί τον πρωθυπουργό «αν βιάζεται για ντιμπέιτ, να προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές» ή «να κάνει το ντιμπέιτ που προτείνει με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους». Καταλογίζει επίσης στον κ. Τσίπρα «διχαστική αντίληψη» και «αλαζονεία», ενώ τον κατηγορεί ότι εργαλειοποίησε από την πρώτη στιγμή το εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους.

Νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου παρείχε διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να επιλέξει διαδικασίες «fast track» για τη συζήτηση και κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας  την πρόταση του πρωθυπουργού για ντιμπέιτ με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το Σκοπιανό. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι το υπουργείο Εξωτερικών θα φροντίσει ώστε να διανεμηθεί την Κυριακή, διά του Τύπου, στη δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.:

«Οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη βουλή. Και στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Έλληνες βουλευτές, οι οποίοι και αναλαμβάνουν τις ιστορικές ευθύνες τους. Πόσο μάλλον για μια τόσο σημαντική συμφωνία, όπως αυτή της διευθέτησης του σκοπιανού ζητήματος. 

Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος από την πρώτη στιγμή εργαλειοποίησε το εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους και καθύβριζε ως ακροδεξιούς τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που διαφωνούσαν μαζί του.

Αυτήν τη διχαστική αντίληψη επιβεβαιώνει και με τη σημερινή γεμάτη αλαζονεία ανακοίνωσή του.

Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει στη βουλή γιατί προτίθεται να κυρώσει την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Και, κυρίως, γιατί παρέδωσε στους Σκοπιανούς τη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, κάτι που καμία προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί. 

Αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται για debate, του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους.  Η δε βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, να αποφασίσει για την κύρωση ή την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών. 

Υ.Γ. Επειδή κάτι μας λέει ότι ο κ. Τσίπρας θα απορρίψει την πρότασή μας, του έχουμε και δεύτερη: Να κάνει το debate που προτείνει με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet