Στον Δήμο Κηφισιάς ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης
Κοινωνία

Στον Δήμο Κηφισιάς ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης μετέβη στο δημαρχείο Κηφισιάς όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο και δημοτικούς συμβούλους προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του Δήμου και τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Φ. Βρύνα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο δημαρχείο ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και πολίτες για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης, αλλά και της λειτουργίας του Δήμου.

Ο κ. Θωμάκος καλωσόρισε τον υποψήφιο περιφερειάρχη και εξήρε το έργο του στην Αυτοδιοίκηση Α΄ βαθμού, επισημαίνοντας ότι η ΚΕΔΕ υπό την προεδρία του, επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά σε κρίσιμα ζητήματα για την Αυτοδιοίκηση, με παρεμβάσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις.

«Όσο παραμένει το συγκεντρωτικό κράτος τόσο θα στραγγαλίζεται η Αυτοδιοίκηση»

Σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο ο δήμαρχος Κηφισιάς έθεσε ως προτεραιότητα την ολοκλήρωση του αθλητικού συγκροτήματος συμπεριλαμβανομένου και του κλειστού κολυμβητηρίου στην Κάτω Κηφισιά, ένα έργο που ενώ έχει συμβασιοποιηθεί από το 2014 δεν έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του, αλλά και την πάταξη της γραφειοκρατίας η οποία, όπως ανέφερε, φρενάρει υποδομές και έργα που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της πόλης. Παράλληλα, επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των αντιπλημμυρικών έργων, μέσα από την επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης των σχετικών μελετών, με έμφαση στη διευθέτηση του ρέματος Κοντοχρήστου στη Ν. Ερυθραία.

Ο κ. Πατούλης αναγνώρισε ότι το έργο της Αυτοδιοίκησης σε πολλές περιπτώσεις «στραγγαλίζεται» από τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία, επισημαίνοντας ότι όσο παραμένει στην Ελλάδα το μοντέλο του επιτελικού, συγκεντρωτικού κράτους και δεν γίνεται αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση, τα σχέδια για την ανάπτυξη θα μείνουν μόνο στα χαρτιά.

Σε αυτό το πλαίσιο υπογράμμισε ότι στις προτεραιότητές του είναι η δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου που θα συνδέει την Περιφέρεια και με τους 66 Δήμους της Αττικής, προκειμένου από κοινού να επεξεργάζονται λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.

«Η Περιφέρεια δημαγωγεί σε κρίσιμα ζητήματα όπως η διαχείριση απορριμμάτων»

Σχολιάζοντας τις υποδομές που καθυστερούν παρά το γεγονός ότι είναι έτοιμες οι μελέτες εδώ και χρόνια, με προϋπολογισμό των Δήμων, όπως ανέφερε, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια Αττικής αναλώνεται μόνο στην υπογραφή μελετών κόστους πάνω από 2 δισ. ευρώ, αλλά στην πράξη έχει προχωρήσει στην υλοποίηση έργων προϋπολογισμού μερικών δεκάδων εκατ. ευρώ, καθυστερώντας υποδομές ζωτικής σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες. Αυτός ο λαϊκισμός πρέπει να σταματήσει».

Παράλληλα ο κ. Πατούλης τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η καλύτερη θωράκιση της Αττικής από έκτακτα καιρικά φαινόμενα, όπως οι πλημμύρες αλλά και η διαχείριση αποβλήτων, ένα θέμα που αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα. «Βλέπουμε τι γίνεται αυτές τις μέρες στο Γραμματικό. Αυτό το τόσο σοβαρό θέμα που έχει προεκτάσεις στο περιβάλλον, αλλά και στη δημόσια υγεία απαιτεί άμεσα έναν σοβαρό στρατηγικό σχέδιο αντιμετώπισης, με σαφή χρονοδιαγράμματα. Αρκετά με τους ερασιτεχνισμούς και τα πειράματα στην πλάτη των πολιτών οι οποίοι πληρώνουν τους πρόχειρους σχεδιασμούς μιας διοίκησης η οποία δημαγωγεί κατ΄ εξακολούθηση σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.

»Δεν θα αφήσουμε ούτε λεπτό για χάσιμο. Με σοβαρότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης θα δουλέψουμε για να ξανακερδίσει η Αττική τον χαμένο χρόνο και να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά» τόνισε.

Από την πλευρά του ο κ. Θωμάκος επισήμανε ότι «το μεγάλο κράτος κρατά τα φτερά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες που καθυστερούν υπερβολικά την εκτέλεση των έργων στους Δήμους. Ενδεικτικά ανέφερε ότι χρειάζονται περίπου 15 χρόνια για την ολοκλήρωση ενός αντιπλημμυρικού έργου και ζήτησε θεσμικές παρεμβάσεις με στόχο τη μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης των διαδικασιών.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η περιφερειακή σύμβουλος Φωτεινή Βρύνα και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Βόρειου Τομέα, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Κηφισιάς Βαγγέλης Αυλήτης, Μιχάλης Καυγαλάκης, Ζέτη Κασιμάτη, Αχιλλέας Κουρέπης, ο δημοτικός σύμβουλος Παντελής Παπανικολόπουλος καθώς και τοπικοί παράγοντες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet