Γ. Παπαδόπουλος: Όραμα, σκέψεις και προβληματισμοί για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης
Πολιτική

Γ. Παπαδόπουλος: Όραμα, σκέψεις και προβληματισμοί για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης

Το όραμά του για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης κοινοποίησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου με την παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020, Γιώργος Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, εκφράζει σκέψεις και προβληματισμούς του για τις δημοτικές εκλογές.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει τα εξής:

Βαδίζοντας προς τις δημοτικές εκλογές
Όραμα, σκέψεις και προβληματισμοί

Σε περίπου 4 μήνες από σήμερα θα έχουμε τις νέες δημοτικές εκλογές στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και οι υποψηφιότητες παρατάξεων (παλαιών και νέων) και υποψηφίων δημάρχων ή δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων (παλαιών και νέων) ήδη ανακοινώνονται, ενώ αναμένονται να ανακοινωθούν ακόμη περισσότερες στις ημέρες και εβδομάδες, που ακολουθούν.

Οι επερχόμενες εκλογές με βάση τον νέο αυτοδιοικητικό νόμο πρόκειται να διεξαχθούν με διαφορετικό σύστημα εκλογής από εκείνον των προηγούμενων εκλογών του 2014, με έμφαση στην απλή αναλογική και την ανάγκη μετεκλογικών συμπράξεων και συνεργασιών για τη διοίκηση του Δήμου και τη λήψη αποφάσεων.

Μέσα από τις υπάρχουσες υποψηφιότητες διακρίνουμε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις:

  • Τους «μία από τα ίδια», χρεωκοπημένες υποψηφιότητες, κουρασμένους πολιτικούς, που δεν έχουν κάτι περισσότερο να δώσουν στον Δήμο, πέραν από την ικανοποίηση μικροπολιτικών προσωπικών φιλοδοξιών.
  • Τα «παιδιά του κομματικού σωλήνα», υποψηφιότητες που – άλλοτε καλυμμένα και άλλοτε φανερά – βλέπουν τον Δήμο και τα προβλήματά του με «χρωματιστά γυαλιά» και με στόχο να επιτελέσουν την «διατεταγμένη υπηρεσία».
  • Τους «γενικούς εισαγγελείς», που θεωρούν τον εαυτό τους σαν τον μόνο αδιάφθορο, κατηγορώντας όλες και όλους τους άλλους υποψηφίους και προσπαθώντας να υπάρξουν μέσα από αυτή την αρνητική δράση.
  • Τους με διάθεση να προσφέρουν στα κοινά του Δήμου μας, όχι από προσωπική φιλοδοξία ή ιδιοτελή κίνητρα, αλλά με την επιθυμία για μια πιο όμορφη Λυκόβρυση – Πεύκη, πιο λειτουργική, πιο φιλική στους πολίτες της.

Αυτοί οι τελευταίοι, ανεξάρτητα από παρατάξεις, «χρώματα» και κόμματα, πάθη και φιλονικίες του παρελθόντος, είναι οι αναγκαίοι για τον τόπο μας και εκείνοι, που θα μπορέσουν μετεκλογικά να «μιλήσουν» πραγματικά μεταξύ τους, να επικοινωνήσουν ειλικρινά και αξιόπιστα, να «κτίσουν» μέσα από θέσεις και αντιθέσεις την αναγκαία σύνθεση απόψεων, με επιχειρήματα, αναλύσεις, αναζητήσεις του εφικτού και όχι του ατελέσφορου, προσφέροντας όχι προσωπικούς, παραταξιακούς ή κομματικούς μονόλογους, αλλά λύσεις στα προβλήματα που οι κάτοικοι της περιοχής μας περιμένουν και απαιτούν από τους εκπροσώπους τους.

Αυτοί που τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά, θα λένε τα ίδια και θα εργάζονται με αξιοπιστία για το κοινό καλό.

Με Όραμα και Ανανέωση

Ξάφνιασε αρκετές φίλους και φίλους η υποψηφιότητά μου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Άλλους θετικά και άλλους, ευτυχώς τους λιγότερους, αρνητικά.

Χρέος λοιπόν είναι η παρουσίασή της υποψηφιότητάς μου και οι λόγοι, που την παρακίνησαν.

Ποιο είναι το όραμά μου για τον Δήμο μας και τι έχω να προσφέρω, αν τυχόν οι πολίτες με τιμήσουν με την ψήφο τους.

Λίγα λόγια πρώτα όμως για μένα – θα προσπαθήσω να μην κουράσω – για να γνωριστούμε καλύτερα.

Έχοντας μικρασιατική καταγωγή (Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη), γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ διαμένω μονίμως στην Πεύκη τα τελευταία 22 χρόνια. 

Αποφοίτησα από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή (την εποχή που η Αριστεία δεν ήταν ντροπή), και στη συνέχεια παρακολούθησα σπουδές σαν μηχανολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και αργότερα Νομικά στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Henley της Μ. Βρετανίας.

Εργάστηκα επί 40ετία σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις (GUARDIAN  Inc., SATO S.A., EXTRAL S.A., Success International S.A. κ.λπ.) σε υψηλές διευθυντικές θέσεις (Γεν. Διεύθυνση, Διεύθυνση Πωλήσεων & Μάρκετινγκ, Διεύθυνση Ανάπτυξης Εργασιών κ.λπ.), κυκλώνοντας όλο το φάσμα της οικονομίας και των λειτουργικών αναγκών μιας επιχείρησης και έχοντας ταξιδέψει σε 68 χώρες σε όλον τον κόσμο.

Παράλληλα, εκπροσώπησα επί 5ετία την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση  στη Συμβουλευτική Ομάδα για τη Βιομηχανική Έρευνα και Ανάπτυξη  (Industrial Research & Development Advisory Committee – IRDAC), μετά από πρόταση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και τελική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης (θέση a titre personnel), προεδρεύοντας εκεί και την Επιτροπή για τις Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις της Ευρώπης και την συμμετοχή τους στα Ευρωπαϊκά Επιδοτούμενα Προγράμματα για Βιομηχανική Έρευνα και Ανάπτυξη.

Χρειάζεται εργασιακή εμπειρία ένας υποψήφιος;

Χρειάζεται σπουδές και γνώσεις;

Χρειάζεται γνώση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και των μηχανισμών και την δυνατότητα ωφέλειας για τον Δήμο μας με έσοδα και επιδοτήσεις από αυτά;

Χρειάζονται οι διεθνείς παραστάσεις και η γνώση των καλύτερων πρακτικών για διάφορα θέματα;

Θα έχει κάτι να προσφέρει στον Δήμο – πέρα από «μπλα-μπλα» – αν εκλεγεί;

Είναι προφανές, ότι τα ερωτήματα είναι μόνον ρητορικά, αφού και οι κάτοικοι του Δήμου μας έχουν κουραστεί από λόγια χωρίς ουσία και αντίκρισμα, από υψηλότατα δημοτικά τέλη χωρίς ανάλογη ανταποδοτικότητα και παραγωγικότητα και αναζητούν αναβάθμιση του Δήμου σε όλα τα επίπεδα (υπηρεσίες, περιβάλλον, κυκλοφοριακό, τεχνολογικός εξοπλισμός, εξυπηρέτηση του πολίτη, προσβασιμότητα κ.λπ.).

Αυτό είναι το όραμά μου για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και πρεσβεύω και προσκαλώ για την ανανέωση για την επίτευξή του.

Ελπίζοντας στη νικηφόρο παρουσία του συνδυασμού Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 και στην επιλογή από τους κατοίκους του Δήμου μας των αρίστων υποψηφίων και του συνδυασμού μας, αλλά και εκείνων από τυχόν άλλους συνδυασμούς με διάθεση προσφοράς στα κοινά και για το ευρύτερο καλό, σας προσκαλώ σε προσωπική γνωριμία και συστράτευση για τη Λυκόβρυση – Πεύκη που όλοι επιθυμούμε.

Σας προσκαλώ να εκλέξετε υποψηφίους με δυνατότητα σύνθεσης, επικοινωνίας, ανεύρεσης λύσεων και δημιουργίας και όχι βαρόνων και βαρονίσκων «παλαιάς κοπής» με προσωποπαγή κίνητρα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet