«Πόρτα» δημάρχου Πεντέλης στο ψήφισμα του Βλ. Σιώμου κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών»
Πολιτική

«Πόρτα» δημάρχου Πεντέλης στο ψήφισμα του Βλ. Σιώμου κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών»

Ψήφισμα κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών» επιχείρησε να εισαγάγει για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πεντέλης, την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, λίγα μόλις 24ωρα μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος για το όνομα της Μακεδονίας, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), Βλάσσης Σιώμος, αλλά συνάντησε την άρνηση του δημάρχου Πεντέλης.

Ο κ. Δημήτρης Στεργίου είπε στον κ. Σιώμο ότι το ψήφισμα θα μπει στην… επόμενη συνεδρίαση του Σώματος, οπότε – ακόμη κι εάν αυτό γίνει – θα είναι «κατόπιν εορτής», αφού τα πάντα θα έχουν ξεκαθαρίσει από την ελληνική Βουλή.

Το ψήφισμα που πρότεινε ο κ. Σιώμος είναι το εξής:

Η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι επιζήμια για τα συμφέροντα και το μέλλον της χώρας και των Ελλήνων πολιτών.

Η συγκεκριμένη «συμφωνία» δεν είναι βιώσιμη και δεν μπορεί να σταθεί, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.

Οι Έλληνες πιστεύουμε και στηρίζουμε το δικαίωμα του κράτους των Σκοπίων να εισέλθει στους διεθνείς οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε τον σφετερισμό της Ιστορίας, της Ταυτότητας, της Γλώσσας και του ονόματος της Μακεδονίας.

Για τους λόγους αυτούς:

  1. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας με τη «Συμφωνία των Πρεσπών».
  2. Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση, αλλά και όλα τα πολιτικά κόμματα, να μην επικυρώσουν ποτέ την επιζήμια αυτή «συμφωνία» και να αποτρέψουν τη δημιουργία τελελεσμένων.
  3. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα της Ελληνικής Βουλής να ψηφίσουν ενάντια στη «Συμφωνία των Πρεσπών».
  4. Ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να διενεργήσει δημοψήφισμα για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», ώστε να δοθεί στους πολίτες της χώρας μας το νόμιμο δικαίωμά τους να επικυρώσουν ή να απορρίψουν αυτή τη «συμφωνία», που αφορά μείζον εθνικό θέμα, την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Ελλάδος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet