Το τεχνικό πρόγραμμα της παράταξης Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη
Πολιτική

Το τεχνικό πρόγραμμα της παράταξης Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη

Η δημοτική παράταξη Αγία Παρασκευή – Σύγχρονη Πόλη, με υποψήφιο δήμαρχο τον Φώτη Αλεξόπουλο, συνεχίζει την παρουσίαση του προγράμματός της ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο τομεάρχης Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών της παράταξης, Ιωάννης Καρλατήρας, επιμελήθηκε και παρουσιάζει το τεχνικό πρόγραμμα.

Το τεχνικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Μητρώο εργοληπτών τεχνικών έργων και προμηθευτών με έδρα τον Δήμο μας και έγκαιρη ενημέρωση μέσω e-mail αυτών με προτεραιότητα λόγω εντοπιότητας και συμμετοχή τους, εφόσον καλύπτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις κυρίως στις απευθείας αναθέσεις.
  • Διαπαραταξιακή επιτροπή διαφάνειας για οιοδήποτε τεχνικό έργο ή προμήθεια για την εξέταση παρατυπιών – τεκμηριωμένων καταγγελιών – καθυστέρηση παράδοσης έργου.
  • Προτεραιότητα σε απευθείας αναθέσεις σε ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) με έδρα τον Δήμο μας, που δημιουργούν θέσεις εργασίας για συνδημότες μας και καταπολεμούν την ανεργία.
  • Έγκαιρος προγραμματισμός των τεχνικών παρεμβάσεων στα σχολεία καθώς και σε τεχνικές παρεμβάσεις για την πρόσβαση ΑΜΕΑ, όπου απαιτούνται.
  • Χρονοδιάγραμμα με ημερομηνίες σε αιτήματα συνδημοτών μας για παρεμβάσεις αποκατάστασης πεζοδρομίων και δρόμων, ηλεκτροφωτισμού κ.λπ.
  • Αξιοποίηση με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα) χώρων (πάρκο Σταύρος Κώτσης, Αθλητικό Κέντρο Πευκακίων, Βίλα Ιόλα, κτήμα Ασημακοπούλου κ.λπ.), ώστε να επιβαρύνεται ο ιδιώτης με το κόστος λειτουργίας και συντήρησης προσφέροντας υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών και χαμηλό κόστος συμμετοχής στους Δημότες και κυρίως θέσεις εργασίας στους συνδημότες μας.
  • Αξιοποίηση των ακινήτων (Γιαβάσειο, Σιστοβάρη, κ.λπ.) με προτεραιότητα σε τοπικούς επιχειρηματίες με κύρια δέσμευση ότι οι θέσεις εργασίας στις επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν θα καλύπτονται κατά προτεραιότητα από συνδημότες μας που θα έχουν τα απαραίτητα προσόντα.
  • Τεχνικές παρεμβάσεις πράσινης πόλης (φωτοβολταΪκά στα σχολεία κ.λπ.), ώστε οι επόμενες γενιές να αποκτήσουν ευαισθησία και σεβασμό στο περιβάλλον.
  • Κατασκευή καλοκαιρινών δημοτικών αναψυκτηρίων με θέσεις εργασίας για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες σε πλατείες που μπορούν να γίνουν πόλος έλξης για τους συνδημότες μας (πλατεία Ιόλα, πλατεία Μελίνα Μερκούρη, κ.λπ.).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet