Β. Μήκας: Ο δείκτης των Δημοτών είναι οι υπηρεσίες που τους παρέχονται
Πολιτική

Β. Μήκας: Ο δείκτης των Δημοτών είναι οι υπηρεσίες που τους παρέχονται

Ο χημικός μηχανικός ΕΜΠ Βασίλης Μήκας και μέλος της νέας ομάδας δημοτών αυτοδιοικητικής παρέμβασης, που έχουν ως σύνθημα το «Μπορούμε καλύτερα» για τον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, αναφέρεται στη «διαρροή»  στα μέσα κοινωνικής δικτύωση κάποιων «επιλεκτικών» – όπως υποστηρίζει – στοιχείων για τον Δήμο από μελέτη της ΜΚΟ Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών.

Στοιχεία που – όπως σημειώνει – «αποσιωπούν» την πραγματική εικόνα στον Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης, η οποία δεν είναι και τόσο… κολακευτική.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του κ. Μήκα:

Αυτές τις μέρες, φίλοι της παράταξης του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης αναπαράγουν, για επικοινωνιακούς λόγους στα κοινωνικά δίκτυα, την κατάταξη του Δήμου, επιλεκτικά, σε ορισμένους μόνο δείκτες της μελέτης της ΜΚΟ Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (https://www.kefim.org/wp-content/uploads/2019/01/DHMOI_final.pdf), συγκριτικά με άλλους μεγάλους αστικούς δήμους.

Αποσιωπούν όμως ότι η μελέτη περιλαμβάνει τρεις δείκτες:

  1. Την οικονομική διαχείριση, που περιλαμβάνει 5 επιμέρους οικονομικούς δείκτες.
  2. Τις παρεχόμενες δημοτικές υπηρεσίες και τη διαφάνεια και λογοδοσία.
  3. Τη «Συνολική Κατάταξη». Προφανώς, λόγω της φιλελεύθερης δομής του δείκτη, στη συνολική κατάταξη συμμετέχει με 70% η οικονομική διαχείριση και μόνο με 30% οι παρεχόμενες υπηρεσίες και η διαφάνεια/λογοδοσία.
Πίνακας Συνολικής Κατάταξης.

Οι παραπάνω προβάλλουν ότι ο Δήμος είναι πρώτος στην οικονομική διαχείριση και βέβαια στη δεκάδα σε μερικούς από τους επιμέρους δείκτες που την αποτελούν. Αποσιωπούν όμως ότι ο Δήμος απουσιάζει από τη δεκάδα στον γενικό δείκτη «Συνολική Κατάταξη».

Αποσιωπούν επίσης ότι ο Δήμος απουσιάζει από την εικοσάδα στον δείκτη «Παρεχόμενες Δημοτικές Υπηρεσίες».

Προφανώς είναι τόσο χαμηλή η κατάταξη του Δήμου στις «Παρεχόμενες Δημοτικές Υπηρεσίες και την Διαφάνεια και Λογοδοσία», ώστε το 30% που συμμετέχει να εκτοπίσει τον Δήμο εκτός δεκάδας στη «Συνολική Κατάταξη».

Από τους δείκτες της μελέτης, λοιπόν, συμπεραίνουμε αβίαστα ότι οι παρεχόμενες Δημοτικές Υπηρεσίες δεν αντιστοιχούν στην κατάταξη του Δήμου για οικονομική διαχείριση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ακόμη και στην οικονομική διαχείριση η κατάταξη του Δήμου είναι καλή μόνο σε λογιστικού τύπου δείκτες, εφόσον απουσιάζει από τη δεκάδα των Δήμων που έχουν «Μικρότερα Ανταποδοτικά Τέλη» και «Μικρότερος Κόστος Λειτουργίας ανά Κάτοικο», που είναι δείκτες ουσιαστικού ενδιαφέροντος για τους δημότες.

Οι φίλοι της παράταξης του δημάρχου ας καταλάβουν ότι δεν αφορά τους Δημότες η αξιολόγηση της οικονομικής διαχείρισης με τα λογιστικά τερτίπια των φιλελεύθερων οικονομικών δεικτών της ΜΚΟ, γιατί ο δείκτης των Δημοτών είναι οι υπηρεσίες που τους παρέχονται από την οικονομική διαχείριση και η διαφάνεια/λογοδοσία, που συγκροτούν τη δημοκρατική νομιμοποίηση της οικονομικής διαχείρισης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet