Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Παπάγου – Χολαργού και Σωματείου «Φίλοι Ζώων Παπάγου – Χολαργού
Κοινωνία

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Παπάγου – Χολαργού και Σωματείου «Φίλοι Ζώων Παπάγου – Χολαργού

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού και το Φιλοζωικό Σωματείο «Φίλοι Ζώων Παπάγου – Χολαργού», όσον αφορά στις υπηρεσίες φροντίδας των αδέσποτων ζώων, στο πλαίσιο εφαρμογής των σχετικών προγραμμάτων περισυλλογής και προστασίας αυτών, που υλοποιείται από το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος και η πρόεδρος του Συλλόγου, Ευαγγελία Μωράκη και συμφωνήθηκε από κοινού η συνεργασία στους παρακάτω τομείς:

  • Περισυλλογή και τμηματική μεταφορά των αδέσποτων ζώων, από εθελοντές ή pet-taxi που συνεργάζεται με την πανσιόν, εφόσον προβλέπεται στη σχετική σύμβαση, με την οποία έχει συναφθεί σύμβαση φιλοξενίας των αδεσπότων ή κτηνιατρεία/κλινικές, που μετέχουν στο πρόγραμμα.
  • Ηλεκτρονική σήμανση των ζώων.
  • Κτηνιατρική εξέταση των ζώων από τους συμβαλλομένους με τον Δήμο κτηνιάτρους, καθώς και την πραγματοποίηση των κτηνιατρικών πράξεων.
  • Μετεγχειρητική νοσηλεία και θεραπεία που κρίνεται αναγκαία για την υγεία των ζώων στα κτηνιατρεία των συμβαλλομένων με τον Δήμο κτηνιάτρων ή σε κατάλληλα διαμορφωμένο και ασφαλή για την ευζωία των ζώων χώρο (πανσιόν).
  • Προώθηση για υιοθεσία των αδέσποτων ζώων με κάθε νόμιμο μέσο.
  • Φροντίδα του Δήμου για την ύδρευση των αδέσποτων ζώων, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με τοποθέτηση αυτόματων ποτίστρων σε κεντρικά σημεία της πόλης.
  • Την εν γένει συνεργασία αμφότερων των μερών για προώθηση της φιλοζωικής κουλτούρας στη περιοχή και τη διενέργεια εκδηλώσεων με φιλοζωικό περιεχόμενο όπως Ημέρες Υιοθεσίας, Ημέρες Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών.
  • Τη συνεργασία του Φιλοζωικού Σωματείου με το αρμόδιο Τμήμα του Δήμου Παπάγου – Χολαργού  για τον εντοπισμό αδέσποτων ζώων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, την περισυλλογή και τη μεταφορά για την παροχή των απαιτούμενων κτηνιατρικών υπηρεσιών και το είδος αυτών, την ενημέρωση των αντίστοιχων μητρώων και βιβλιαρίων εμβολιασμού, με σκοπό την επανένταξη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την υιοθεσία τους.

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού υλοποιεί πρόγραμμα ευαισθητοποίησης αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων και, όπως τονίζει ο Δήμος, η εν λόγω συνεργασία σίγουρα θα συντελέσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών φροντίδας των ζώων.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet