Πρώτη επίσημη εμφάνιση του επικεφαλής της παράταξης Πολίτες σε Δράση
Πολιτική

Πρώτη επίσημη εμφάνιση του επικεφαλής της παράταξης Πολίτες σε Δράση

Με μεγάλη συμμετοχή φίλων και μελών και σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεστίαση της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση, Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί»

Γιορτινά υποδέχθηκε, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, η δημοτική παράταξη Πολίτες σε Δράση, Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί τον ερχομό της νέας χρονιάς. Στον κατάμεστο και φιλόξενο χώρο του «Χειμωνανθού», στο κέντρο της Λυκόβρυσης, πολλοί δημότες των δύο πόλεων του Δήμου είχαν την ευκαιρία, πέρα από το να απολαύσουν τα καταπληκτικά εδέσματα και τη ζωντανή μουσική, να συνομιλήσουν με τα στελέχη της παράταξης και να έρθουν σε μία πρώτη επαφή με τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Κατσαρό.

Στην συνεστίαση παρεβρέθηκαν σημαντικοί άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης, που έχουν προσφέρει στον Δήμο, πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθηγητές πανεπιστημίου, διευθυντές και δάσκαλοι που υπηρετούν στα σχολεία της Λυκόβρυσης και της Πεύκης, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Κατσαρός παρουσίασε βασικά σημεία της φυσιογνωμίας και του προγράμματος της παράταξης. Επεσήμανε με έμφαση ότι το πρώτο σχέδιο του προγράμματος της παράταξης – το οποίο βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του – θα συζητηθεί ευρύτατα με τους κοινωνικούς φορείς της πόλης, πριν την επίσημη παρουσίασή του.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη να προκύψει από την εκλογική διαδικασία μια νέα δημοτική αρχή, που θα συνεργάζεται και θα αξιοποιεί όλες τις εποικοδομητικές προτάσεις που θα προέρχονται από τις παρατάξεις και την κοινωνία των πολιτών.

Επεσήμανε τον διαφορετικό χαρακτήρα της παράταξης, τη λειτουργία της με βάση δημοκρατικές συμμετοχικές διαδικασίες, την ανεξαρτησία της από κόμματα, μακριά από αρχηγοκεντρικές αντιλήψεις και μηχανισμούς.

Ακόμη δεσμεύτηκε ότι η παράταξη, στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, θα επιδιώξει να επικοινωνήσει με τους πολίτες και τους φορείς της πόλης για την καταγραφή των προβλημάτων και την εκπόνηση προτάσεων.

«Θα προηγηθεί διαβούλευση με τους πολίτες πριν έρθει ο πρώτος προϋπολογισμός της δικής μας διοίκησης στο Δημοτικό Συμβούλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατσαρός αναφέρθηκε, τέλος, στην επείγουσα ανάγκη «να φυσήξει άνεμος δημιουργίας και αποτελεσματικής ενωτικής δράσης στα δημοτικά μας πράγματα».

«Στις πολλές συζητήσεις στις παρέες και στα τραπέζια ήταν έκδηλη η ικανοποίηση των παρευρισκόμενων για την επιλογή ενός νέου, κοινωνικά δραστήριου πολίτη, που γεννήθηκε, ζει, εργάζεται και δραστηριοποιείται στην πόλη, που γνωρίζει τον Δήμο, τους δημότες και τα προβλήματά τους , που έχει όρεξη να αγωνιστεί μαζί τους για ρεαλιστικές λύσεις» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της παράταξης, που καταλήγει ως εξής:

«Η αθρόα συμμετοχή τόσων πολιτών στην παρθενική εξωστρεφή εκδήλωση της παράταξης μας Πολίτες σε Δράση, Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί και η θετικότατη ανταπόκριση όλων στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ηλία Κατσαρού, μας επιφορτίζει όλους με ευθύνη για ακόμη καλύτερη συνέχεια. Και είναι στο ύψος αυτής της ευθύνης που καλούμαστε να αρθούμε, πάντα με γνώμονα το καλό του Δήμου μας και την ποιότητα ζωής των δημοτών του».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet