Εκδήλωση της παράταξης Αντίσταση και Ανατροπή Βριλησσίων στο πάρκο ΤΥΠΕΤ
Πολιτική

Εκδήλωση της παράταξης Αντίσταση και Ανατροπή Βριλησσίων στο πάρκο ΤΥΠΕΤ

Εκδήλωση – συζήτηση με τίτλο «Να τα πάρουμε όλα πίσω – Οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη» πραγματοποιεί η παράταξη Βριλησσίων Αντίσταση και Ανατροπή το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στις 19:00 στο πάρκο ΤΥΠΕΤ.

Η Αντίσταση και Ανατροπή Βριλησσίων επισημαίνει σχετικά:

Εκδήλωση της παράταξης Αντίσταση και Ανατροπή στα Βριλήσσια

Οι ημέρες που διανύουμε φέρνουν στο προσκήνιο την κρίση της κυβέρνησης και την προσπάθεια του Τσίπρα να εμφανίσει μια νέα πορεία «προοδευτική», χωρίς τον Καμμένο, ενώ οι απεργοί εκπαιδευτικοί με μαχητικές απεργίες και κινητοποιήσεις δείχνουν πόσο κούφιες είναι οι διακηρύξεις για «μεταμνημονιακή» εποχή. Χάθηκαν και αυτές μέσα στο νέφος από τα δακρυγόνα που τραυμάτισαν εκπαιδευτικούς έξω από τη Βουλή. Την ίδια ώρα η ΝΔ πουλάει πατριδοκαπηλία και αγκαλιάζει την ακροδεξιά.

Οι περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων που έφτασαν το 60% από το 2012, ποτέ δεν αντιστράφηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντίθετα έγιναν θηλιά στον λαιμό των δημοτικών υπηρεσιών, με αποτέλεσμα, τη διαρκή μείωση προσωπικού που οδηγεί στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων μέσω της υπερεντατικοποίησης της εργασίας, τις μαζικές απολύσεις συμβασιούχων, τη μείωση των κονδυλίων για τη συντήρηση των σχολείων, των δημόσιων χώρων, την περικοπή των δομών κοινωνικής πρόνοιας, τη συρρίκνωση των παιδικών σταθμών με συνέπεια να φορτώνονται ακόμα μεγαλύτερα βάρη στην οικογένεια και κατ΄ επέκταση στις γυναίκες.

Στις δημοτικές εκλογές της 19ης Μάη 2019 μπορεί να εκφραστεί η αγανάκτηση του κόσμου για τους συμβιβασμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να καταγραφεί ότι όλοι όσοι συγκρουστήκαμε με τις κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, δεν γυρνάμε πίσω… προχωράμε μπροστά για τη δική μας εναλλακτική!

Εμείς δίνουμε εμπιστοσύνη στους απεργιακούς και αντιφασιστικούς αγώνες, όχι στα κεντροαριστερά παιχνίδια του Τσίπρα.

Για να μπουν οι κοινωνικές μας ανάγκες πάνω από την λιτότητα και τα κέρδη των αφεντικών, χρειαζόμαστε μια πολιτική σύγκρουσης με την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε., του ΔΝΤ και των Δημάρχων που την υπηρετούν. Για εμάς η λύση είναι η διαγραφή του χρέους, κρατικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, φορολογία στους πλούσιους. Έτσι μπορούν να γυρίσουν πίσω τα δισεκατομμύρια που έχει περικόψει το κράτος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να γίνουν γενναίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, κατάργηση δημοτικών τελών για την κατοικία, να διαμορφωθούν δημόσιες και δωρεάν δομές πολιτισμού και αθλητισμού, να μην περάσουν τα ακίνητα του Δήμου στο Υπερταμείο για να τα ρευστοποιήσουν με στόχο την αποπληρωμή του χρέους, να διαμορφωθούν ελεύθεροι χώροι για τους κατοίκους και όχι για τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σας καλούμε να πλαισιώσετε και να στηρίξετε την αντικαπιταλιστική κίνηση Βριλησσίων Αντίσταση και Ανατροπή, για να γίνει το μεγάφωνο των κατοίκων και των κινημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις γειτονιές της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet