Συναγερμός για την έξαρση της γρίπης: 18 νεκροί, 12 την περασμένη εβδομάδα
Κοινωνία

Συναγερμός για την έξαρση της γρίπης: 18 νεκροί, 12 την περασμένη εβδομάδα

Σε έξαρση βρίσκεται η εποχική γρίπη, με τους νεκρούς να φτάνουν αυτή την ώρα τους 18, σύμφωνα με την έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι 14 εξ αυτών αφορούν κρούσματα που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ, ενώ οι 4 δεν νοσηλεύτηκαν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Πρόκειται για 14 άνδρες και 4 γυναίκες, ηλικίας από 25 έως 90 έτη.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την εποχική γρίπη, ενώ δεκάδες νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής θεραπείας, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά (2 βρέφη και ένα παιδί 7 ετών), με βεβαρυμένο ιστορικό υγείας.

Από την αρχή της περιόδου μετάδοσης έχουν νοσηλευθεί με επιπλοκές της γρίπης περισσότεροι από 100 άνθρωποι, ενώ 112 ασθενείς χρειάστηκε να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ αναμένουν κάθε χρόνο το δυνατό κύμα της γρίπης από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο. Όπως επισήμαναν οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ στην επιδημιολογική τους έκθεση η θνησιμότητα από όλες τις αιτίες στην Ελλάδα παρουσίασε περαιτέρω αύξηση σε σχέση με την αναμενόμενη για την εποχή.

Φέτος φαίνεται ότι κυριαρχεί ο υπότυπος Α (Η1Ν1), δηλαδή το λεγόμενο πανδημικό στέλεχος που συνδέεται με επιπλοκές που οδηγούν συχνότερα σε νοσηλεία σε ΜΕΘ. Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνουν τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet