Παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα μελέτης υπογειοποίησης της οδού Μελ. Μερκούρη
Ποιότητα Ζωής

Παρουσιάστηκαν τα πρώτα αποτελέσματα μελέτης υπογειοποίησης της οδού Μελ. Μερκούρη

Τα πρώτα αποτελέσματα του υπό εκπόνηση πακέτου μελετών για το έργο της υπογειοποίησης της οδού Μελίνας Μερκούρη στο Ηράκλειο Αττικής παρουσίασαν οι αρμόδιοι μελετητές στην ειδική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, με τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και την αντιπροσωπεία των κατοίκων της περιοχής του κέντρου της πόλης, προκειμένου όλοι να έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν απορίες, παρατηρήσεις και προτάσεις, πριν ολοκληρωθεί το τελευταίο στάδιο των σχεδίων.

Τα συμπεράσματα, που προέκυψαν από τον ουσιαστικό διάλογο και τις ερωτο-απαντήσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους  του Δήμου και των κατοίκων, καταγράφηκαν από τους μελετητές για να ενσωματωθούν στους περαιτέρω σχεδιασμούς.

Η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επισημαίνει σχετικά με τη μελέτη:

Αυτή η συνάντηση αποτελεί ακόμα ένα βήμα στην προσπάθεια που, από την αρχή της θητείας της, έχει ξεκινήσει η δημοτική αρχή ώστε να διερευνηθούν οι πιθανές λύσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή ανακούφιση των δρόμων γύρω από το κέντρο του Ηρακλείου.

Η συγκεκριμένη μελέτη, την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση της οποίας διεκδίκησε και πέτυχε ο Δήμος από την Περιφέρεια Αττικής, περιγράφει το πώς μπορεί να εκτελεστεί η υπογειοποίηση της οδού Μελ. Μερκούρη με τέτοιο τρόπο ώστε και να απομακρύνει τα φορτία της διαμπερούς κυκλοφορίας από τους οικιστικούς δρόμους του κέντρου, αλλά και να μην διαταράξει την φυσιογνωμία της πόλης.

«Σήμερα έγινε ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος για ένα από τα πλέον σημαντικά θέματα της πόλης μας, το οποίο η δημοτική μας αρχή έχει φέρει στο προσκήνιο από τις πρώτες ημέρες της διοίκησής της. Είχαμε όλοι την ευκαιρία να καταθέσουμε ερωτήσεις και συμπληρωματικές προτάσεις οι πλέον χρήσιμες από τις οποίες θα ενσωματωθούν στον σχεδιασμό του έργου της υπογειοποίησης. Με σταθερά βήματα προχωράμε για να υλοποιηθεί ένα έργο ζωής για την πόλη μας μέσα στην επόμενη τετραετία» το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet