Τρίτος δήμος στην Αττική στην προ-διαλογή απορριμμάτων ο Δήμος Ηρακλείου
Ποιότητα Ζωής

Τρίτος δήμος στην Αττική στην προ-διαλογή απορριμμάτων ο Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με τη συμβολή των κατοίκων της πόλης κερδίζει σταθερά και μεθοδικά το στοίχημα της Ανακύκλωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΔΣΝΑ (του υπεύθυνου φορέα για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική) ο Δήμος το 2018 βρέθηκε στους τρεις πρώτους δήμους της Περιφέρειας Αττικής σε ποσοστά προ-διαλογής απορριμμάτων, στην παραγωγή ανακυκλώσιμων, δηλαδή, υλικών όλων των ειδών έναντι των συμβατικών σκουπιδιών.

Για την ακρίβεια, στο πρώτο οκτάμηνο του 2018 –διάστημα για το οποίο οι μετρήσεις δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα– ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής πέτυχε το 13,2% του συνόλου των απορριμμάτων που μαζεύτηκαν στην πόλη να είναι ανακυκλώσιμα.

Αποτελέσματα ανακύκλωσης στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Μπορεί, όπως τονίζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, αυτό το νούμερο να μην φαντάζει υψηλό, είναι όμως υπερδιπλάσιο από τις επιδόσεις που έχει η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της Αττικής – αλλά και της χώρας – και σημαντικά επαυξημένο από τα αντίστοιχα νούμερα που σημείωνε ο ίδιος ο Δήμος Ηρακλείου τα περασμένα χρόνια.

Σε ανακοίνωση της διοίκησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επισημαίνεται: Καταλυτικός παράγοντας για αυτές τις ελπιδοφόρες επιδόσεις του Δήμου ήταν και είναι η συμμετοχή των Ηρακλειωτών στα προγράμματα Ανακύκλωσης που υλοποιεί στην πόλη η δημοτική αρχή. Ενδεικτικά θυμίζουμε: την παραδοσιακή ανακύκλωση με τον μπλε κάδο, την ανακύκλωση χαρτιού στα σχολεία της πόλης, την ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων στους καφέ κάδους, την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, ενώ αυτό το διάστημα διανέμονται δωρεάν οι οικιακοί μπλε κάδοι ανακύκλωσης για να προωθηθεί η διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή τους, στα νοικοκυριά.

«Δεν επαναπαυόμαστε σε αυτές τις επιδόσεις αλλά τις χρησιμοποιούμε ως κινητήρια δύναμη για να πετύχουμε ακόμα καλύτερα ποσοστά στην Ανακύκλωση», σχολιάζει ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για την υλοποίηση και την προώθηση προγραμμάτων Ανακύκλωσης στον Δήμο, Νίκος Μπαρμπούνης.

«Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συνδημότες μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και χρησιμοποιούν τα εργαλεία που τους παρέχει ο Δήμος. Η Ανακύκλωση είναι ένα στοίχημα που κερδίζουμε όλοι μαζί, με όφελος που δεν περιορίζεται μόνο στην καθαρή εικόνα και την οικολογική φυσιογνωμία της πόλης αλλά μεταφράζεται και σε φοροελαφρύνσεις. Είναι αυτά τα ποσοστά στην Ανακύκλωση που, μαζί με την οικονομική πολιτική της δημοτικής αρχής, έριξαν το κόστος διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου και μας έδωσαν το περιθώριο στις δύο τελευταίες χρονιές να μειώσουμε τα δημοτικά τέλη (10% το 2018, 10% το 2019) και τον ΦΗΧ. Συνεχίζουμε στους ίδιους ρυθμούς για να κάνουμε το Ηράκλειο ακόμα πιο καθαρό, πιο πράσινο, πιο όμορφο», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet