Guardian: Το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα
Πολιτισμός

Guardian: Το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψει στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο βρετανικός Guardian παίρνει θέση για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να επιστραφούν πίσω στην Ελλάδα.

«Απαντώντας» στον διευθυντή του Βρετανικού Μουσείου, Χάρτβιχ Φίσερ, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής των Μαρμάρων, ακόμα και με τη μορφή δανεισμού, ο Guardian υποστήριξε: «Για να χαρακτηριστεί η πράξη της αρπαγής των μαρμάρων από την Ελλάδα “δημιουργική” δεν έχει βάση. Αυτό που θα ήταν πραγματικά μια δημιουργική πράξη και μια θαρραλέα πράξη, θα ήταν το Βρετανικό Μουσείο να κάνει το σωστό».

Ο Guardian έχει πάρει και στο παρελθόν θέση της επιστροφής των Μαρμάρων με τη δημοσιογράφο Ριανόν Λούσι Κόσλετ να επισημαίνει: «Εάν φύγουμε από την Ευρώπη, θα πρέπει επιτέλους να έχουμε την ευπρέπεια να επιστρέψουμε στην Ελλάδα τη χαμένη της κληρονομιά». Αλλά και ο δημοσιογράφος Τζόναθαν Τζόουνς, είχε υπερασπιστεί παλιότερα το αίτημα της Αθήνας.

«Τα ελγίνεια πρέπει να παραμείνουν εδώ που είναι, είναι γελοίο να θέλουμε να γυρίσει πίσω ο χρόνος, τα μάρμαρα φυλάσσονται με ασφάλεια, πείτε στην Ελλάδα και την κ. Κλούνι, ευγενικά, να μας παρατήσουν… Άλλωστε η Ελλάδα είναι ένα αποτυχημένο κράτος, που δεν μπορεί να φροντίσει ούτε τους θησαυρούς που διατηρεί. Απλά ψάξτε στο Google για τις κλοπές έργων τέχνης στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια… και η κατάσταση θα χειροτερέψει» γράφει ένας εκ των αναγνωστών, για να λάβει την αποστομωτική απάντηση: «Πάρα πολλές ψευδο-ελλείψεις (‘too many pseudo ellipses…’).

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet