Κ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εκβιάζεται, δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας εκβιάζεται, δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του

Σκληρή γλώσσα, εναντίον του πρωθυπουργού, του πρώην κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου, αλλά και του προέδρου της Βουλής, χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε ομιλία του στη Λαμία και σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι ΝΟΔΕ Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας και με την οποία έκλεισε η περιοδεία του στη Στερεά Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίζονται στη Βουλή, με τη διάλυση Κοινοβουλευτικών Ομάδων και την επικείμενη αποσύνθεση ακόμα περισσότερων, τόνισε:

«Ποτέ άλλοτε η ελληνική πολιτική δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά όσο σήμερα. Ο “αναντικατάστατος σύμμαχος” κ. Καμμένος – γιατί έτσι τον αποκαλούσε πριν λίγο καιρό ο κ.Τσίπρας – εκβιάζει πια δημόσια τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, οι απειλές του μη τυχόν και τον αφήσουν χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα, πιάνουν τόπο. Η κυβέρνηση επιχειρεί να κακοποιήσει τον Κανονισμό της Βουλής, να τον αλλάξει έτσι ώστε ο κ.Καμμένος να μην χάσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος. Τι και γιατί φοβούνται τόσο πολύ; Πόσο αποτιμάται η σιωπή του κ. Καμμένου για τα ένοχα μυστικά που τον ενώνουν με τον πρωθυπουργό; Όλα μπροστά μας είναι».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε «δημοσίως εκβιαζόμενο» τον πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του. «Ο κ. Τσίπρας είναι πια ένας δημοσίως εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαστής δεν σταματά ποτέ, ό,τι κι αν πάρει. Όπως όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του και αποτελεί απειλή για τη χώρα».

Στο… απυρόβλητο δεν έμεινε ο πρόεδρος της Βουλής, για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε: «Στη “μελαγχολική μας Δημοκρατία”, ο πρόεδρος της Βουλής προκαλεί θλίψη γιατί, αντί να ασκεί με στοιχειώδη αξιοπιστία τα καθήκοντά του, κοιτάει με ποια κλωστή θα μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μία κυβέρνηση “κουρελού”».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet