Κατεβαίνουμε ένα-ένα τα σκαλοπάτια του πολιτικού ευτελισμού…
Ενυπόγραφα

Κατεβαίνουμε ένα-ένα τα σκαλοπάτια του πολιτικού ευτελισμού…

Απίστευτος είναι ο ευτελισμός της κοινοβουλευτικής ζωής του τόπου, όπως τον παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται, σαν κακόγουστο σίριαλ, στη Βουλή και στα τηλεοπτικά παράθυρα. Παντελής η απώλεια του μέτρου, τραγική η εικόνα των υποτίθεται υπηρετών της Δημοκρατίας, κάτι παραπάνω από επικίνδυνο το «κατρακύλισμα» των θεσμών. Κι ακόμη πιο τραγικό ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα Κοινοβούλιο που – τρομάρα μας – εμφανίζεται ανανεωμένο σε πολιτικό προσωπικό σε σχέση με τις περασμένες δεκαετίες.

Δυστυχώς, πολλοί από τους «νέους» πολιτικούς αποδείχθηκαν τρισχειρότεροι από τους παλιούς. Χωρίς ηθικό έρμα, χωρίς πολιτική συνείδηση, χωρίς στοιχειώδη συναίσθηση της ευθύνης. «Βούτυρο στο ψωμί» όσων απεργάζονται σχέδια ακραίων ανατροπών και κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών.

_______________________
Δυστυχώς, πολλοί από τους «νέους» πολιτικούς αποδείχθηκαν τρισχειρότεροι από τους παλιούς. Χωρίς ηθικό έρμα, χωρίς πολιτική συνείδηση, χωρίς στοιχειώδη συναίσθηση της ευθύνης.
_______________________

Ίσως να είναι καλύτερα έτσι. Ίσως να πρέπει να φθάσουμε στο κατώτατο σκαλοπάτι της πολιτικής κατάπτωσης, του τέλειου διασυρμού, για να ανακάμψουμε. Ίσως πρέπει να γευθούμε σταγόνα-σταγόνα το πικρό ποτήρι αυτού του εθνικού εξευτελισμού, μπας και συνειδητοποιήσουμε και εμείς οι πολίτες πόσο βαριά είναι η ευθύνη της επιλογής μας μπροστά στην κάλπη. Πόσο υπόλογοι είμαστε για αυτούς που στέλνουμε να μας εκπροσωπήσουν στο εθνικό Κοινοβούλιο, στα Δημοτικά Συμβούλια, οπουδήποτε…

Και να ευχόμαστε στο ενδιάμεσο να μην συμβεί κάποιο «ατύχημα». Γιατί ουδείς μπορεί να διασφαλίσει ότι η Ιστορία θα μας περιμένει. Ας ελπίσουμε, τουλάχιστον, ότι ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση δεν θα μας τιμωρήσει αυστηρά…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet