Στην πανηγυρική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ο Γ. Πατούλης
Αυτοδιοίκηση

Στην πανηγυρική εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ο Γ. Πατούλης

Τον σεβασμό του στους Ηπειρώτες, για τη σημαντική και διαχρονική τους προσφορά, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συμμετείχε στην πανηγυρική εκδήλωση «Πίτα του Ηπειρώτη 2019» της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2019, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο κ. Γ. Πατούλης τόνισε: «Οι Ηπειρώτες έχουν διαχρονική προσφορά στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας και το παράδειγμα των μεγάλων Ηπειρωτών ευεργετών του παρελθόντος έδειξε τον δρόμο για να αναδυθούν νέοι σύγχρονοι ευεργέτες.

»Όλοι οι Ηπειρώτες ανά τον κόσμο τιμούν την Ελλάδα μας! 

»Ποτέ δεν ξεχνάμε πως οι μεγαλύτεροι και περισσότεροι ευεργέτες της Πατρίδας μας ήταν από την Ήπειρο. Αγαπάμε τον Πολιτισμό τους, είμαστε κοντά τους και δεσμευόμαστε ότι θα αναδείξουμε το πλούσιο πολιτιστικό τους έργο και θα ενώσουμε όλες τις παραδόσεις ανά την Ελλάδα».

Να σημειωθεί ότι η «Πίτα του Ηπειρώτη» αποτελεί μια πανηγυρική εκδήλωση και ένα Ηπειρώτικο αντάμωμα στο οποίο συνδυάζεται ο χορός, η κίνηση, το τραγούδι και τα ηχοχρώματα του γενέθλιου τόπου.

Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου ο κ. Πατούλης παραβρέθηκε και στην κοπή της «Πίτας της Ηπειρώτισσας» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών. Με αφορμή την εκδήλωση ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι η γυναίκα Hπειρώτισσα αποτελεί ένα πρόσωπο σύμβολο στην ελληνική ιστορία, αποτελεί έναν φορέα ψυχικού σθένους, ευαισθησίας και αγάπης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet