Γ. Θεοδωρακόπουλος: Μαθήματα σε κοντέινερ και χορηγοί γονείς στο 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης
Κοινωνία

Γ. Θεοδωρακόπουλος: Μαθήματα σε κοντέινερ και χορηγοί γονείς στο 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης

Στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης παρέστη ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Θεοδωρακόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι μαθητές του σχολείου κάνουν μάθημα μέσα σε λυώμενα κοντέινερ.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της παράταξης:

Η κοπή της πίτας του 2ου Δημοτικού Λυκόβρυσης, τα μαθήματα σε τρία λυώμενα κοντέινερ και οι χορηγοί γονείς

Η πίτα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης, ενός ιδιαίτερα δραστήριου Συλλόγου, πέρα από τις καθιερωμένες ευχές, μας έδωσε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με πολλούς από τους πραγματικούς χορηγούς των σχολείων μας που έχουν αντικαταστήσει εξ ανάγκης τον ρόλο του Δήμου μας. Και φυσικά στον σύντομο χαιρετισμό δεν μπορούσαμε να μην αναφερθούμε  στα μεγάλα προβλήματα που έχουν τα  σχολεία του Δήμου μας.

«Στον χώρο της παιδείας δεν υπάρχει από εμάς η έννοια της αντιπολίτευσης, αντιθέτως υπάρχει η στήριξη σε κάθε τι. Αλλά δεν μπορούμε να παραμένουμε θεατές όταν βλέπουμε την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον Δήμο μας, όπου το έργο της στήριξης των σχολείων το έχουν ουσιαστικά στους ώμους τους οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων» τόνισε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος επικεφαλής της μεγαλύτερης παράταξης της μειοψηφίας και δήμαρχος Πεύκης την περίοδο 2007-2011 όταν όλα τα σχολικά κτήρια ήταν ριζικά ανακαινισμένα.

«Είμαι βέβαιος ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα αγωνιστούμε γι΄ αυτό. Σας το υποσχόμαστε. Έτσι κι αλλιώς λήγει και η θητεία της σημερινής δημοτικής αρχής. Αλλάζουν τα πράγματα» είπε. Και ενημέρωσε τους γονείς ότι η εργολαβία η οποία υποτίθεται θα ανακαίνιζε τα σχολικά κτήρια το καλοκαίρι του 2018, όπως έγινε σε όλα τα σχολεία της χώρας, σε εμάς δεν έχει ακόμα ξεκινήσει. Κι αν μερικές φορές στα έργα οι ενστάσεις των ανταγωνιστών δημιουργούν καθυστερήσεις, σε εμάς δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί δεν υπήρξε στον διαγωνισμό  καμιά ένσταση. Εδώ ακούσαμε πάλι από το δήμαρχο το περίφημο «δεν φταίμε εμείς αλλά οι διαδικασίες των νόμων». Σύμφωνοι υπάρχουν πολλές διαδικασίες, αλλά στους άλλους δήμους πώς γίνονται τα έργα ανακαίνισης των σχολείων Ιούλιο και Αύγουστο και στον δικό μας Δήμο δεν αρχίζουν ούτε τον επόμενο Ιανουάριο; Δεν φταίνε λοιπόν οι άλλοι, αλλά φταίει προφανώς η έλλειψη ενδιαφέροντος ή και η ανικανότητα της δημοτικής αρχής».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στο πρωτοφανές γεγονός ότι στο 2ο Δημοτικό Λυκόβρυσης τρία τμήματα, δηλαδή περίπου 70 μαθητές κάνουν μάθημα σε λυόμενα κοντέινερ. Τα παιδιά που ανήκουν στο Β2, στο Γ1 και στο Γ2 κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερ.

«Από το γεγονός αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε όλοι πολλά. Τόσα χρόνια εκατοντάδες παιδιά της Λυκόβρυσης σπουδάζουν σε υποβαθμισμένους χώρους και να μην ενδιαφέρονται οι δήμαρχοι;» πρόσθεσε.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις που ετοιμάζονται με χρηματοδότηση της περιφέρειας για να καλύψουν τα κενά της Λυκόβρυσης κατασκευάζονται στην Πεύκη, όπου υπήρχε από παλαιά κατάλληλος χώρος, οπότε οι ταμπέλες που είχαν τοποθετηθεί πομπωδώς παραμονές των εκλογών του 2010 από τον κ. Φωκιανό, δίπλα στο εργοστάσιο Βενέτη ήταν μόνο για ψηφοθηρία.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος συνεχάρη τον Σύλλογο για το έργο που επιτελεί τα τελευταία χρόνια και υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα τους μαζί με όλα τα στελέχη της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών. «Από τη θητεία μας στην Πεύκη γνωρίζουν όλοι τι σημαίνει για εμάς δημόσιο σχολείο» είπε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου απαρτίζουν οι: πρόεδρος: Νίκος Τζίμος, αντιπρόεδρος: Ιορδάνης Νεσλεχανίδης, γραμματέας: Στεφανία Βουκελάτου, ταμίας: Πέγκυ Μαραζιώτου, μέλη: Ελευθερία Μαρέλη, Ράνια Κατωπόδη, Ειρήνη Τσισμετζόγλου. Αναπληρωματικά μέλη: Βάνα Φακή, Κωσταντίνα Πανουσοπούλου, Γεωργία Ηλιοπούλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet