Γ. Πατούλης: Δώστε μου την ευκαιρία στην Περιφέρεια Αττικής και θα σας δικαιώσω
Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: Δώστε μου την ευκαιρία στην Περιφέρεια Αττικής και θα σας δικαιώσω

Ισχυρό μήνυμα νίκης και αλλαγής έστειλε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης στη σημερινή εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού «Νέα Αρχή για την Αττική».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ζωής, του επιχειρηματικού κόσμου, της Αυτοδιοίκησης και πλήθους κόσμου.

Ειδικότερα παραβρέθηκαν ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, οι αντιπρόεδροι της Ν.Δ. Α. Γεωργιάδης και Κ. Χατζηδάκης, η πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Ν. Μπακογιάννη, ο γραμματέας της Ν.Δ., Λ. Αυγενάκης, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Ε. Μειμαράκης, οι πρώην υπουργοί Χ. Αθανασίου, Ν. Κακλαμάνης, Φ. Πάλλη-Πετραλιά, Θ. Γιαννόπουλος, Μ. Σαλμάς, Γ. Παπαθανασίου, Μ. Γιαννάκου-Κουτσίκου, η πρώην υφ. Σοφία Καλατζάκου, οι βουλευτές της Ν.Δ. Β. Κικίλιας, Γ. Κουμουτσάκος, Μ. Βαρβιτσιώτης, Ν. Κεραμέως, Θ. Φορτσάκης, Κ. Βλάσσης, Χ. Θεοχάρης, Γ. Πλακιωτάκης, Γ. Ανδριανός, Κ. Καραγκούνης, Γ. Βλάχος, Α. Καραμανλή, Κ. Μάρκου, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Τ. Κοψαχείλης, η ευρωβουλευτής Ε. Βόζενμπεργκ, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, ο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, ο αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Π. Μαρινάκης, ο γραμματέας οργανωτικού της Ν.Δ., Σ. Κονταδάκης, ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος βουλευτής του Βορείου Τομέα Ν.Δ., Σάκης Ιωαννίδης.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, εκπροσώπησαν ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ρίβιος και o αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Αργυρόπουλος.

Επίσης, παρέστη ο πρόεδρος Εφετών Μπίρπος Θεοχάρης, η πρύτανης Παντείου, Κριαρή Ισμήνη, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών, Καλιακμάνης Γιώργος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, Παναγιώτης Βίγλας, ο πρόεδρος Παγκρητίου Ένωσης, Γιώργος Μαριδάκης, η πρόεδρος Παναθηναϊκής, Μαρία Γιαννήρη, η πρόεδρος ΑμεΑ Πειραιά, Μαρία Αρσενίδου, η γ.γ. της Ένωσης Πολυτέκνων Ελλάδος, Ινές Λυκούδη.

Επίσης, ο α΄ αντιπρόεδρος και δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, το μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ και δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος ευρωβουλευτής Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ και πρώην δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης, ο πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας, Γιώργος Κοτσός, ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, Μπουρνούς Ευάγγελος, ο δήμαρχος Άργους, Δημήτρης Καμπόσος, ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, ο δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Γιώργος Σοφρώνης, ο δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου, ο δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης.

Επιπρόσθετα οι υποψήφιοι βουλευτές Βασίλης Σπανάκης, Νίκος Κωστόπουλος, Ζωή Ράπτη, Τάσος Γαϊτάνης, Ντόρα Πάλλη, Μαριάνθη Καφετζή, Δ. Παπανικολάου, Μικές Στεφανίδης, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, Κ. Μπογδάνος, Φώτης Καρύδας, ο πρ. βουλευτής Α. Λυκουρέζος και οι πολιτευτές Μπάμπης Καραθανάσης, Αθανάσιος Πλεύρης, Σωτήρης Ησαΐας και όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού Νέα Αρχή για την Αττική.

«Η Αττική μας ενώνει»

«Βάζουμε γερές βάσεις για τη μεγάλη νίκη που έρχεται. Δεν θα είναι μία νίκη Πατούλη, αλλά μία νίκη για την Αυτοδιοίκηση, για την Περιφέρεια Αττικής. Οι πολίτες της Αττικής παίρνουν καθαρή θέση. Απαιτούν Αλλαγή. Αλλαγή Πορείας στην Περιφέρεια. Αλλά και Πολιτική Αλλαγή στη χώρα.  Γυρνούν την πλάτη τους στο λαϊκισμό και την ανευθυνότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης επικαλούμενος την καθημερινή του επαφή με δεκάδες πολίτες όλων των ηλικιών, των τάξεων και των επαγγελματικών ομάδων μέσα από τις επισκέψεις του σε Δήμους σε όλο το λεκανοπέδιο, τόνισε ότι του μεταφέρεται καθημερινά η ανάγκη τους, να δουν στην Περιφέρεια μία νέα ηγεσία, με ανθρώπινο πρόσωπο, έμπειρη, με ισχυρή φωνή στα κέντρα λήψης αποφάσεων, με εξωστρέφεια, που να διαθέτει σχέδιο και πρόγραμμα.

«Η Αττική μας ενώνει. Νιώθουμε αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, η οποία στηρίζεται και στην πολύ ικανή ομάδα υποψηφίων που μας πλαισιώνει, ανθρώπων με ένσημα σε χώρους εργασίας και κοινωνικής προσφοράς, σημείωσε και πρόσθεσε πως το ζητούμενο του είναι κοινό με αυτό των πολιτών, ανεξαρτήτως από ποιο κόμμα πιστεύουν. Πώς θα ζήσουμε σε μια καλύτερη χώρα, σε μια χώρα προόδου κι ευημερίας για όλους και  σε μια Περιφέρεια που θα μας διασφαλίζει καλύτερη καθημερινότητα, καλύτερη ποιότητα ζωής, ασφάλεια, αλλά και προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον. Οι πολίτες απαιτούν να προχωρήσουμε μπροστά με έργα και όχι λόγια» σημείωσε.

Θέλουμε την Περιφέρεια να πρωταγωνιστεί

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι πάγια θέση του την οποία προβάλλει με συνέπεια και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ είναι ότι για να μπει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης, χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους, με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, ευθυνών και πόρων.

«Ένα νέο μοντέλο μητροπολιτικής διακυβέρνησης, που θα προβλέπει αυξημένο ρόλο στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, και θα εξασφαλίζει στις τοπικές κοινωνίες το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιες, για όσα τις αφορούν» σημείωσε.

Περιγράφοντας το όραμα του για μία αποτελεσματική Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, εστίασε στην ανάγκη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας μας, με προσανατολισμό στην ανάδειξη και αξιοποίηση των τοπικών δυνατοτήτων, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην εξωστρέφεια, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Η σημερινή διοίκηση αφήνει περισσότερα προβλήματα απ΄ όσα παρέλαβε

Ο κ. Πατούλης σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας της καταλόγισε ανεπάρκεια, κομματισμό και λαϊκισμό. Ειδικότερα όπως ανέφερε δεν έδωσε λύσεις σε κανένα μεγάλο πρόβλημα της Αττικής όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, η ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας, η προώθηση της ανάπτυξης και της επιχειρηματικότητας, η υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής. «Ιδιαίτερα η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας, στο τέλος της θητείας της αφήνει περισσότερα προβλήματα από όσα η ίδια παρέλαβε και το κυριότερο, θα την βαρύνουν για πάντα οι  τραγωδίες που τη σημάδεψαν, εξαιτίας της ανεπάρκειας κι αναποτελεσματικότητάς της» σημείωσε.

«Δεν είμαστε ίδιοι με τους άλλους»

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης κάλεσε τους πολίτες να δείξουν εμπιστοσύνη στον ίδιο και στους συνεργάτες του για τρεις λόγους:

«Πρώτον, δεν είμαστε μια από τα ίδια. Έχουμε σχέδιο, που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της Αττικής.

»Δεύτερον, είμαστε αποτελεσματικοί και το έχουμε αποδείξει από όποια θέση κι αν έχουμε περάσει.

»Και τρίτον και το κυριότερο, έχουμε όραμα για την Αττική και ήρθαμε να δώσουμε λύσεις εκεί που οι άλλοι δοκιμάστηκαν και απέτυχαν» ανέφερε.

«Δώστε μου την ευκαιρία και θα σας δικαιώσω»

Επικαλούμενος το έργο του τόσο στον Δήμο Αμαρουσίου, όσο στο τιμόνι της ΚΕΔΕ αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τόνισε ότι απέδειξε έμπρακτα ότι μπορεί να κάνει έργο. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στην οικονομική εξυγίανση του Δήμου, στα σημαντικά έργα υποδομής που έγιναν στο Μαρούσι, στη δημιουργία πρότυπων κοινωνικών δομών από τον ΙΣΑ σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδας, αλλά και στην αναβάθμιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης, μέσα από σειρά παρεμβάσεων της ΚΕΔΕ. Σταχυολογώντας στάθηκε στη στήριξη των συμπολιτών μας που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, στη διασφάλιση της λειτουργίας κοινωνικών δομών και προγραμμάτων, όπως η κοινωφελής εργασία, το «Βοήθεια στο Σπίτι», στην αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού.

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, κρινόμαστε από εκείνους που μας εκλέγουν. Σε εκείνους λογοδοτούμε. Και σε όσους συμπολίτες μας είναι επιφυλακτικοί απέναντί μου λέω με όλη μου την ειλικρίνεια: «Δώστε μου την ευκαιρία να δουλέψω για την Αττική και σε 4 χρόνια δεσμεύομαι να σας έχω δικαιώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φιλοσοφία μας η συνεργασία

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα είναι σε ανοικτή γραμμή και σε συνεχή συνεργασία και με τους 66 Δήμους της Αττικής προκειμένου:

  • Να αποκτήσει η Αττική αποτελεσματική πολιτική προστασία. Για να μην ξαναζήσουμε τραγωδίες όπως στη Μάνδρα και το Μάτι.
  • Να ξεκινήσει επιτέλους να εφαρμόζεται ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων, ρεαλιστικό ως προς τους στόχους και τις υποδομές που χρειάζονται
  • Να μη ζούμε παρακμιακές καταστάσεις όπως αυτές στο Πεδίον του Άρεως. Προτεραιότητά μας να γίνουν κοινωνικές δομές σε συνεργασία με το υπ. Υγείας που θα το μετατρέψουν από κέντρο παρανομίας, σ΄ ένα φιλικό και φιλόξενο πάρκο.  
  • Να υλοποιηθούν υπερ-τοπικές δράσεις και πρωτοβουλίες για την ασφάλεια του πολίτη, την τοπική ανάπτυξη, τον πολιτισμό.
  • Να καταστεί η Αττική τουριστικός προορισμός δώδεκα μήνες τον χρόνο και τόπος φιλικός στις επενδύσεις.

«Η φιλοσοφία μας είναι “Συνεργασία, συνεργασία, συνεργασία” και ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο καταρτίζεται, θα παρουσιάσουμε τις επόμενες εβδομάδες και θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Αττικής» σημείωσε.

Ξεκίνησε το τρένο της πολιτικής αλλαγής

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής χαρακτήρισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου, «ιδιαίτερα κρίσιμες», καθώς όπως ανέφερε, οι πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν «αν θα πάνε η Ελλάδα, η Αττική, οι τοπικές μας κοινωνίες μπροστά, ή αν θα πάμε πίσω».

«Η παρουσία σας σήμερα εδώ, αποδεικνύει ότι υπάρχει ένα πολύ ισχυρό ρεύμα αλλαγής» τόνισε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά:

«Αποδεικνύει ότι το τρένο της πολιτικής αλλαγής στην Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε. Πολιτική αλλαγή στην Περιφέρεια αλλά και Πολιτική Αλλαγή στη χώρα.Το Μάιο δεν θα ψηφίσουμε μόνον για αλλαγή Περιφερειάρχη της χώρας. Αλλά θα αλλάξουμε και Πρωθυπουργό εφόσον στηθούν κι εθνικές κάλπες. Ένα είναι βέβαιο. Όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές. Είτε γίνουν την Άνοιξη. Είτε γίνουν το φθινόπωρο, οι πολίτες της χώρας θα εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία για τη διακυβέρνηση της χώρας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό. Με τον Κυριάκο πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση, η χώρα θα επιστρέψει επιτέλους στην κανονικότητα».

«Πάμε για τη μεγάλη Νίκη»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι για «να κάνουμε μία Νέα Αρχή στην Αττική, κοιτάζουμε αποφασιστικά μπροστά».

«Από σήμερα ξεκινά η τελική μας επίθεση, για να κάνουμε πράξη αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της Πατρίδας μας» τόνισε και πρόσθεσε: «Δημιουργούμε μια πλατιά πολιτική και κοινωνική συμμαχία, για να κερδίσουμε μια κρίσιμη πολιτική μάχη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας.Για να κάνει η Αττική μια νέα αρχή. Ξεκινάμε! Πάμε όλοι μαζί για τη Μεγάλη Νίκη. Νίκη με μεγάλο ποσοστό, Νίκη κι από την Πρώτη Κυριακή».

Τέλος, ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε για τη χορηγία της πρωτοχρονιάτικης πίτας τον κ. Θωμά Πρόφερ, σύμβουλο Επιχειρήσεων και τον κ. Άρη Μαρίνη από την εταιρεία Panolympia για τη χορηγία δύο πούλμαν προς διευκόλυνση μετακίνησης του κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet