Συνεχίζεται η δράση του ΣΠΑΠ «Δίνω μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια»
Αυτοδιοίκηση

Συνεχίζεται η δράση του ΣΠΑΠ «Δίνω μια δεύτερη ευκαιρία στα σκουπίδια»

Συνεχίζεται η σειρά των δράσεων Βιωματικών Εργαστηρίων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά Δημοτικών Σχολείων των Δήμων – μελών του που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με γενικό τίτλο ν.

Βασικός σκοπός των βιωματικών αυτών εργαστηρίων είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές των Δημοτικών κυρίως Σχολείων με τη μείωση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση υλικών, καθώς και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα βιώσιμης διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων. Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού.

Με την έναρξη του εργαστηρίου γίνεται μια εισαγωγική – διαδραστική παρουσίαση με την οποία τα παιδιά μαθαίνουν για τις έννοιες της μείωσης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης.

Μετά την πρώτη δράση που πραγματοποιήθηκε στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, το πρόγραμμα συνεχίσθηκε σήμερα, Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019, στο Δημοτικό Σχολείο Νέας Πεντέλης, ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθεί, σλυμφωνα με ανακοίνωση του ΣΠΑΠ, και σε άλλα Δημοτικά Σχολεία των 12 Δήμων – μελών του Συνδέσμου, ώστε όλο και περισσότερα παιδιά να ζήσουν την εμπειρία της μείωσης, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης καθημερινών οικιακών υλικών.

Κατά τη διάρκεια της δράσης στο Δημοτικό της Νέας Πεντέλης, τα παιδιά της Δ΄ Τάξης, αφού παρακολούθησαν την παρουσίαση, λειτούργησαν συμμετοχικά αξιοποιώντας ένα παλιό μπλουζάκι, παλιές εφημερίδες και μια χάρτινη συσκευασία από γάλα ή χυμό, με τα οποία και δημιούργησαν μια πάνινη τσάντα, ένα μικρό κάδο απορριμμάτων και ένα πορτοφόλι.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ και γενικός γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε σήμερα τη νέα σειρά δράσεων για παιδιά δημοτικών σχολείων, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει ο ΣΠΑΠ για την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς στην προστασία του περιβάλλοντος και της φύσης, μέσα από βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες. Η σημερινή 2η δράση προσπαθεί, όπως και η προηγούμενη, να μάθει στα παιδιά τη χρησιμότητα της μείωσης των απορριμμάτων, της ανακύκλωσης, αλλά κυρίως της επαναχρησιμοποίησης υλικών που συνήθως πετάμε και πρέπει να ανακυκλώνουμε. Μέσα από ένα βιωματικό, διαδραστικό, αλλά θα έλεγα και διασκεδαστικό εργαστήρι, τα παιδιά μετέτρεψαν τα υλικά που έφεραν από το σπίτι, σε πορτοφολάκι, τσάντα και μικρό κάδο απορριμμάτων για το γραφείο τους.

»Θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για την προθυμία, τον ζήλο και την ιδιαίτερη επιδεξιότητα που επέδειξαν και τους γονείς για την υποστήριξή τους.

»Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω θερμά τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Νέας Πεντέλης και ιδιαίτερα τη διευθύντρια, κ. Μελίνα Μπαραμπούτη, για τη βοήθεια στη διοργάνωση της σημερινής δράσης μας, αλλά και για την περιβαλλοντική της ευαισθησία γενικότερα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet