Μ. Πάγκαλος: «Γιατί τώρα κ.κ. Φωκιανέ και Μαυρίδη;»
Πολιτική

Μ. Πάγκαλος: «Γιατί τώρα κ.κ. Φωκιανέ και Μαυρίδη;»

Με αφορμή κοινή δήλωση του δημάρχου Λυκόβρυσης – Πεύκης Δημήτρη Φωκιανού και του νεοεκλεγέντος δημάρχου Τάσου Μαυρίδη, σχετικά με τις δημοπρατήσεις έργων στον Δήμο (βλέπε δημοσίευμα Δ. Φωκιανός – Τ. Μαυρίδης: «Δεν δεχόμαστε μικρές εκπτώσεις στα έργα», ο επικεφαλής της παράταξης ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Λυκόβρυσης – Πεύκης, Μανόλης Πάγκαλος, θέτει ορισμένα ερωτήματα.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μ. Πάγκαλος αναρωτιέται γιατί οι δύο δήμαρχοι δεν ενημέρωσαν νωρίτερα τους δημότες σχετικά με τη διαδικασία δημοπράτησης των έργων, καθώς επίσης γιατί ο δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Φωκιανός δεν «κατακεραύνωσε την πρακτική των εργολάβων».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ» ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΚΙΑΝΟΥ – ΜΑΥΡΙΔΗ

Εντυπωσιάστηκα διαβάζοντας την κοινή δήλωση του απερχόμενου δημάρχου κ. Φωκιανού και του νεοεκλεγέντος κ. Μαυρίδη με τις καταγγελίες τους για τις πρακτικές των εργοληπτών.

«Μωρέ» σκέφτηκα «μπράβο τους, μεσοκαλόκαιρο, να συγκρούονται με τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα».

Στη συνέχεια όμως το «σκουληκάκι», που μας τσιγκλάει πολλές φορές να δούμε τα πράγματα και με δεύτερη ματιά, με έσπρωξε να διαβάσω ξανά και ξανά την «κοινή δήλωση» των δημάρχων.

Διαπιστώνω λοιπόν ότι «… καθίσταται γνωστό στους πάσης φύσεως ενδιαφερομένους…» ότι τα παιχνίδια των εργολάβων δεν περνούν και ότι «… ΑΣ ΜΗΝ ΑΥΤΑΠΑΤΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΨΗΦΙΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ (3% – 5%) ΠΑΡΗΛΘΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ…», ενώ παράλληλα η κοινή δήλωση κλείνει με τη διαπίστωση, ότι «…ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΑΣΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΚΟΠΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΤΕΥΧΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ”». (Τα κεφαλαία γράμματα αντιγράφονται ως έχουν από τη δήλωσή τους).

Οι σκέψεις και τα ερωτήματα που μου προκλήθηκαν μετά τη δεύτερη και τρίτη ανάγνωση της κοινής δήλωσης, εν σειρά, είναι οι παρακάτω:

  1. Γιατί αυτή τη στιγμή ο κ. Φωκιανός και ο κ. Μαυρίδης αποφάσισαν να προβούν σε αυτήν τη δήλωση;
  2. Ο κ. Φωκιανός και ο κ. Μαυρίδης, επί σειρά ετών διαχειριστές του Δήμου μας, γιατί δεν ανέφεραν ποτέ στον απλό πολίτη κάτι για τις πρακτικές των εργολάβων;
  3. Γνωρίζουν οι κάτοικοι τι σημαίνει «εργολαβική έκπτωση» δημόσιου έργου;
  4. Γνωρίζουν οι κάτοικοι τι μπορεί να διακυβεύεται πολλές φορές πίσω από τις πρακτικές των «εκπτώσεων»;
  5. Ο κ. Φωκιανός, επί σειρά ετών, εκτός από δήμαρχος, κάλυπτε και τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων. Άρα είχε πολλαπλές συναλλαγές με τους εργολάβους και συνεπώς πάρα πολλούς λόγους και πάρα πολλές χρονικές στιγμές για να βγει στην κοινωνία και στους πολίτες και να κατακεραυνώσει την «πρακτική των εργολάβων». Γιατί δεν το έκανε;
  6. Δεν είδαμε καμία δημοσίευση από τον κ. Μαυρίδη και από τον κ. Φωκιανό, που να αναλύει το πρόβλημα.
  7. Στην προεκλογική περίοδο ακούστηκαν πολλές τοποθετήσεις υποψηφίων για τα παιχνίδια των εργολάβων και ο υπογράφων την παρούσα επιστολή τοποθετήθηκε πολλές φορές με αμφισβήτηση της ηθικής συμπεριφοράς των εργολάβων, και σε επίπεδο Δήμου και σε επίπεδο Περιφέρειας. Γιατί ο κ. Φωκιανός και η συνέχειά του, ο κ. Μαυρίδης, σιώπησαν εκείνη την περίοδο επιδεικτικά;
  8. Πως συνδέουν οι «από κοινού δηλούντες» το «νόμιμο αλλά μη ηθικό» ζήτημα της δημοπράτησης έργου εντός του Ιουλίου, με ελάχιστο χρονικό διάστημα συμμετοχής στον διαγωνισμό με τις δήθεν επιθέσεις «… ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΚΟΠΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ…»;

Ας μείνουμε, προς το παρόν, σε αυτές τις σκέψεις που μπορεί να είναι λανθασμένες αλλά μπορεί και να ανοίγουν νέους ορίζοντες.

Ο χρόνος αδυσώπητα θα δείξει την αλήθεια…

Με εκτίμηση,

Μανόλης Στ. Πάγκαλος
Επικεφαλής «Ριζοσπαστικής Ανατροπής Λυκόβρυσης – Πεύκης»

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet