Λυκόβρυση – Πεύκη 2020: Παρελάσεων διπλών… η δικαίωση των όσων υποστηρίζαμε
Κοινωνία

Λυκόβρυση – Πεύκη 2020: Παρελάσεων διπλών… η δικαίωση των όσων υποστηρίζαμε

Κατά της διεξαγωγής χωριστών παρελάσεων σε Λυκόβρυση και Πεύκη επιχειρηματολογεί η παράταξη Λυκόβρυση – Πεύκη 2020 με αφορμή σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Η παράταξη, με επικεφαλής και υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Ιωάννου, επισημαίνει τα εξής:

Παρελάσεων διπλών… η δικαίωση των όσων υποστηρίζαμε!!!

Είναι αλήθεια ότι αιφνιδιαστήκαμε λίγο, όταν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 5ης Φεβρουαρίου και στην ώρα του πολίτη ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας, κ. Κελέκης, ανέπτυξε τα επιχειρήματά του για τις διπλές παρελάσεις εκπροσωπώντας φυσικά και θεσμικά όλους τους Συλλόγους Γονέων των Σχολείων της πόλης μας, κι αυτό γιατί ακούγαμε μια επιχειρηματολογία την οποία με σθένος και παρρησία και χωρίς καμία ιδιοτέλεια έχουμε πολλές φορές αναπτύξει εδώ και χρόνια!!!

Οι χωριστές παρελάσεις είναι μια φύσει και θέσει βεβήλωση των εθνικών μας επετείων και δεν εξυπηρετούν καμία απολύτως σκοπιμότητα. Αυτό πιστεύαμε και πιστεύουμε μέχρι τώρα. Και έχουμε κι εμείς παρακαλέσει τη δημοτική Αρχή να αναθεωρήσει την απόφασή της για χωριστές τελετές και παρελάσεις στις δύο πόλεις μας, γιατί ακράδαντα υποστηρίζουμε πως είναι διχαστικό και συντηρεί την υφέρπουσα αντιπαλότητά τους. Μάθαμε, όμως, εχθές διά στόματος κ. δημάρχου πως αυτό εξυπηρετεί, συν τοις άλλοις και τα επιχειρηματικά συμφέροντα των επιχειρηματιών των δύο πόλεων!!! Αν μη τι άλλο αυτό κι αν είναι εμπαιγμός και ολοκληρωτική διαστρέβλωση του νοήματος των εθνικών μας επετείων, σε μια εποχή που όλοι μας έχουμε ανάγκη να σφυρηλατούμε την εθνική μας συνείδηση και να προστατεύουμε την εθνική μας ταυτότητα αλώβητη από καιροσκοπισμούς και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Έχουμε, επίσης, πολλές φορές επισημάνει τις στρεβλώσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τον τρόπο που αυτό σκέπτεται και αποφασίζει. Σχεδόν πέντε χρόνια τώρα τα λέμε και τα ξαναλέμε αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. «Θαυμάσαμε», όμως, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο τη δύναμη της επίπλαστης πλειοψηφίας του κ. δημάρχου, η οποία, στρατευμένη στα κελεύσματά του, απέρριψε κυνικότατα και ανερυθρίαστα την πρόταση αρχηγού δημοτικής παράταξης της μειοψηφίας να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως των δύο χωριστών παρελάσεων στις πόλεις μας Λυκόβρυση και Πεύκη!!! Αυτό εχθές ήταν και το αποκορύφωμα του κυνισμού της δημοτικής Αρχής, η οποία αποφασίζει μόνο κατά το ίδιον παραταξιακό της όφελος, αδιαφορώντας για το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Κύριοι της πλειοψηφίας της δημοτικής Αρχής,

Αυτό εχθές που αποφασίσατε ήταν δυστυχώς για σας το κύκνειο άσμα του τέλους σας, που πλησιάζει με ρυθμούς ταχύτατους. Αγνοήσατε την εκπαιδευτική κοινότητα των σχολείων της πόλης μας και ιδιαίτερα τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας, οι οποίοι διά στόματος του προέδρου των, σας υπεδείκνυε το σωστό και αναγκαίο. Δεν πειράζει. Το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με μια νέα δημοτική Αρχή θα  διορθώσει το τραγικό σας λάθος!

Υπομονή μέχρι τότε! Ο καιρός έφθασε!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet