Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στη γιορτή για τα 100 χρόνια του ελληνικού μπάσκετ
Αθλητισμός

Ο Γ. Θεοδωρακόπουλος στη γιορτή για τα 100 χρόνια του ελληνικού μπάσκετ

Στη μεγάλη εκδήλωση για τα 100 χρόνια του μπάσκετ στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, παρέστη ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης απένειμε την πλακέτα τιμής στον γνωστό δημοσιογράφο Βασίλη Σκουντή, ο οποίος εκ των άλλων κατά την τηλεοπτική μετάδοση του ευρωμπάσκετ, στις 24 Σεπτεμβρίου 2005, είχε πει το περίφημο «βάλτο αγόρι μου», όταν στο τελευταίο δευτερόλεπτο του ημιτελικού με τη Γαλλία ο Διαμαντίδης επιχειρούσε τρίποντο. Ένα τρίποντο που έφερνε την Ελλάδα στον τελικό απέναντι στη Γερμανία. Τιμήθηκαν, επίσης, από τον ΣΠΑΚΕ (Σύλλογος Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών) ο, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης του κ. Θεοδωρακόπουλου, «Νουρέγιεφ» του ελληνικό μπάσκετ Κώστας Πετρόπουλος, η Τούλα Καρέντζου, που ήταν αρχηγός της εθνικής γυναικών, ο διαιτητή Νίκος Πιτσίλκας, ο αρχαιότερος εν ζωή μπασκετμπολίστας, ο 96χρονος Νίκος Σκυλακάκης, η χρυσή ομάδα του 2005-2006 και οι παλαιότεροι αστέρες της γενιάς του Μίμη Στεφανίδη.

Μεταξύ των τιμηθέντων ήταν και ο Πευκιώτης μπασκετμπολίστας Νίκος Ιωσήφ, από τους μεγάλους της μεταπολεμικής εποχής, ο οποίος, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, συνεχίζει να γυμνάζεται καθημερινά στο στάδιο της Πεύκης δίνοντας το παράδειγμα στη νέα γενιά.

Ο κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος συνεχάρη τον πρόεδρο του ΣΠΑΚΕ, Μιχάλη Κυρίτση, και όλους τους τιμηθέντες, ενώ είχε την ευκαιρία να έχει σύντομη συνομιλία με αρκετούς από τους άσσους του παρελθόντος (Γιαννάκης, Πετρόπουλος, Διαμαντίδης, Παπαλουκάς, Στεφανίδης, κ.λπ.) οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στο κτήριο της Ελληνικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων, στη σημαντική αυτή γιορτή του ελληνικού μπάσκετ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet