Η Γαλλία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στην Ιταλία για τα «κίτρινα γιλέκα»
Κόσμος

Η Γαλλία ανακαλεί τον πρεσβευτή της στην Ιταλία για τα «κίτρινα γιλέκα»

«Για διαβουλεύσεις εξαιτίας μίας σοβαρής κατάστασης χωρίς προηγούμενο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» ανακάλεσε η Γαλλία τον πρεσβευτή της στην Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα το Παρίσι. Ο εκπρόσωπος του υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας έκανε λόγο για «κατ’ επανάληψη κατηγορίες» και «εξωφρενικές δηλώσεις».

«Οι τελευταίες παρεμβάσεις συνιστούν μια επιπλέον απαράδεκτη πρόκληση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Κε ντ’ Ορσέ και προσθέτει ότι τέτοιου είδους δηλώσεις παραβιάζουν τον αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ δύο κυβερνήσεων δημοκρατικά και ελεύθερα εκλεγμένων.

Το υπουργείο είχε ήδη καταγγείλει την Τετάρτη μία «απαράδεκτη πρόκληση», μετά τη συνάντηση του αρχηγού των Πέντε Αστέρων και υπουργού Εργασίας της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, με ηγετικά στελέχη του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων».

«Η εκστρατεία για τις ευρωεκλογές δεν μπορεί να δικαιολογήσει την έλλειψη σεβασμού κάθε λαού της δημοκρατίας του», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου.

Τον Ιανουάριο το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας είχε καλέσει την πρέσβειρα της Ιταλίας για εξηγήσεις, μετά τις δηλώσεις του Ντι Μάιο, ο οποίος ευθέως είχε κατηγορήσει τη Γαλλία ότι εκμεταλλεύεται χώρες της Αφρικής και αναγκάζει τους πολίτες να μεταναστεύουν.

Τη σκυτάλη πήρε αμέσως μετά ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος έστρεψε για μία ακόμη φορά τα βέλη του εναντίον της Γαλλίας, κατηγορώντας την ότι δεν ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση της ηρεμίας στη Λιβύη, διότι έχει ενεργειακά συμφέροντα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet