Μ. Πάγκαλος και Δ. Κωνστάντος: Πολιτικά επικίνδυνη η υποψηφιότητα Π. Ιωάννου
Πολιτική

Μ. Πάγκαλος και Δ. Κωνστάντος: Πολιτικά επικίνδυνη η υποψηφιότητα Π. Ιωάννου

Για «πολιτικά επικίνδυνη» υποψηφιότητα του επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση – Πεύκη 2020, Παναγιώτη Ιωάννου, για τη δημαρχία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κάνουν λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Ριζοσπαστική Ανατροπή, Μανόλης Πάγκαλος και ο επικεφαλής της παράταξης Λυκόβρυση Πεύκη.-, Δημήτρης Κωνστάντος.

«Ο κ. Παναγιώτης Ιωάννου με τις επιλογές του βρίσκεται εκτός του δημοκρατικού πλαισίου λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» τονίζουν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι στην ακόλουθη κοινή ανακοίνωσή τους:

Η πολιτικά «επικίνδυνη» για τον Δήμο μας υποψηφιότητα του κ. Παναγιώτη Ιωάννου
Να τοποθετηθούν δημόσια ο δήμαρχος και οι επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων, παλαιών και νέων

Η περίπτωση της μετατόπισης του περιπτέρου στη Λυκόβρυση συνιστά ένα αποκαλυπτικό και αναμφισβήτητο τεκμήριο απόλυτης συμπόρευσης και ταύτισης του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης Λυκόβρυση Πεύκη 2020, κ. Παναγιώτη Ιωάννου με επιχειρηματικά συμφέροντα και υιοθέτησης πρακτικών και μεθόδων περιορισμού του συνταγματικού και δημοκρατικού δικαιώματος των δημοτικών συμβούλων στην ελεύθερη και ανεξάρτητη έκφραση γνώμης σύμφωνα με τον νόμο.

Αποκορύφωμα αυτών των μέσων αθέμιτου επηρεασμού η μήνυση της συγκεκριμένης εταιρείας εναντίον εννέα (9) δημοτικών συμβούλων, όταν το δημοτικό συμβούλιο σε μία υγιή αντίδρασή του αποφάσισε την επιστροφή της εισήγησης στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να διορθωθούν οι ατέλειες και να ανταποκρίνεται πλήρως στις επιταγές του νομοθέτη όπως αυτές ισχύουν.

Αντί ο παριστάμενος στη συνεδρίαση κ. Παναγιώτης Ιωάννου να συνταχθεί με τη δημοκρατική και σύννομη συμπεριφορά του δημοτικού συμβουλίου επέλεξε να γίνει μάρτυρας κατηγορίας εναντίον μας, μάρτυρας υπεράσπισης της επιχείρησης, κάνοντας λόγο για «μεθόδευση» δημοτικών συμβούλων τεσσάρων (4) παρατάξεων, τριών (3) επικεφαλής παρατάξεων, της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, δύο (2) αντιδημάρχων, μίας προέδρου νομικού προσώπου, δύο (2) δικηγόρων και ενός εντεταλμένου συμβούλου.

Σημειωτέον ότι τη λανθασμένη εισήγηση επί 33 δημοτικών συμβούλων είχε αποδεχθεί εν τέλει μόνον ένας σύμβουλος. Η διαπαραταξιακή και μόνο σύνθεση όσων ψηφίσαμε να επιστραφεί η εισήγηση «προς διόρθωση», συνιστά επαρκές τεκμήριο των ατελειών της για όσες και όσους τουλάχιστον έχουν έστω και μικρή εμπειρία για το πώς λειτουργεί το Δημοτικό Συμβούλιο, πόσο μάλλον ο κ. Παναγιώτης Ιωάννου που, όπως αναφέρει στην κατάθεσή του, παρακολουθεί συστηματικά τα δημοτικά συμβούλια λόγω της υποψηφιότητάς του…!

Ας συνυπολογίσουμε προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε αυτήν την απαράδεκτη πολιτικά συμπεριφορά του κ. Π. Ιωάννου την επαγγελματική σχέση που υπάρχει μεταξύ του μηνυτή επιχειρηματία και ταυτόχρονα ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Απόλλωνα Σμύρνης και του κ. Παναγιώτη Ιωάννου τον οποίο έχει προσλάβει ως διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ.

Είναι προφανές ότι ο κ. Παναγιώτης Ιωάννου με τις επιλογές του βρίσκεται εκτός του δημοκρατικού πλαισίου λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι επίσης πρόδηλο ότι υπάρχουν βάσιμα ερωτηματικά για το κατά πόσο έχει πλήρη ελευθερία και ανεξαρτησία γνώμης με δεδομένη την επαγγελματική σχέση με το μηνυτή επιχειρηματία όπως φαίνεται από τη συμπόρευση στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η υποψηφιότητα του κ. Παναγιώτη Ιωάννου είναι πολιτικά επικίνδυνη για τον Δήμο μας και αυτό είναι ευθύνη όλων να αναδειχθεί και να γίνει γνωστό στους συμπολίτες μας.

Εκτός από τους εννέα (9) δημοτικούς συμβούλους θα έπρεπε ήδη ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης, η επικεφαλής της Κοινωνίας Ενεργών Πολιτών, κ. Γώγου, ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, κ. Θεοδωρακόπουλος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Ασβεστάς (που αν και ψήφισε και αυτός την επιστροφή της εισήγησης εξαιρέθηκε στη μήνυση, άγνωστο γιατί), οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και όλες και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να καταδικάσουν δημόσια τη συμπεριφορά του κ. Παναγιώτη Ιωάννου και να διαφυλάξουν τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου που βάλλεται από τις ενέργειές του. Μέχρι σήμερα εντός του Δημοτικού Συμβουλίου το έχει πράξει μόνο ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παπανικολάου.

Την ίδια δημόσια καταδίκη αναμένουμε από τις νέες δημοτικές κινήσεις με επικεφαλής τους κ.κ. Κατσαρό και Ψυχάλη.

Η βολική σιωπή επιτρέπει την επώαση και θρέψη παρόμοιων συμπεριφορών που θολώνουν την εικόνα και ροκανίζουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μανόλης Στ. Πάγκαλος, επικεφαλής Ριζοσπαστικής Ανατροπής Λυκόβρυσης – Πεύκης

Δημήτρης Κωνστάντος, επικεφαλής «Λυκόβρυση Πεύκη.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet